O motýlu, který zpíval

O motýlu, který zpíval https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50763/bmid_o-motylu-ktery-zpival-dtD-50763.jpg 4 9 5

Psychologicky zaměřené povídky usilují o hluboký ponor do vnitřního světa člověka a jeho vztahu k životní realitě. Jejich prostřednictvím nám autor sám sděluje, že je třeba sebepoznání a značného úsilí k překonání osudových křižovatek lidského života, aby člověk trvale nezbloudil.

Přidat komentář

JancaMia
20.07.2022 4 z 5

Další moc milé nález v knihobudce. Takové typicky české pohlazení po duši.

Juicyk
19.08.2017 4 z 5

Rozhodně zajímavá knížka ... Jak už to tak bývá, tak některé povídky se líbily více, některé méně, ale celkově se mi rozhodně líbila.
Hezký styl psaní, krásně popsané postavy, navíc čtivé a zároveň nutící k přemýšlení.
Za mě lepší 4 hvězdy, ale určitě se k ní chci ještě někdy vrátit a možná i tu pátou hvězdu po druhém přečtení přidám.
Přeci jen, četla jsem jí hlavně při cestách vlakem, takže si jí chci podruhé vychutnat někde v klidu. Myslím, že si to určitě zaslouží.


Ronnie68
11.03.2017 4 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná, ale více se mi líbila její první část ...

aktijnov
05.01.2016 4 z 5

Knížka koupená náhodou na burze knihovně. Poetický název, ošklivý obal. Je nádherná. Zvláštní. Detailně vykreslené postavy. Za chvíli se člověk "nakazí" a přemýšlí podobně jako ony... Psaní je "dýchání duše"...

Zajda
30.06.2012 5 z 5

Nechápu. Nerozumím. Jak je možné, že tahle kniha je na tomhle webu doposud bez povšimnutí? Samozřejmě, nejde o žádné monumentální dílo ale vždyť je to přesně to, co si lehce náročnější čtenář žádá. Výborné postavy s propracovanou psychologií, která hodně vypoví o myšlení a charakterech lidí mezi oběma světovýma válkami. Čtivost taky nepokulhává a povídky (ano, jedná se o povídkový soubor) jsou protkané krásnými filozofickými úvahami. Obzvlášť excelentní jsou povídky: Nevinný svědek (aneb o spravedlnosti), Století začalo krásně (aneb o zabíjení), Podzim (aneb o umění)

Jo, kupovat si naprosto neznámé knihy s podivnými názvy na burze v knihovně se občas vyplatí. :))