O mamince, která si ostříhala vlásky

O mamince, která si ostříhala vlásky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433601/bmid_o-mamince-ktera-si-ostrihala-vlasky-Yip-433601.png 4 5 3

A tak si hrají na piráty, s ostříhanými vlásky a šátky na hlavě, plují po moři, až nakonec šťastně doplují. Tato knížka pro nejmenší je svázána s projektem Mamma HELP „Říct to dětem“, který pomáhá ženám s rakovinou prsu mluvit s dětmi o jejich nemoci a jejím průběhu.

martinakraus
martinakraus
17.03.2022 2 z 5

Strašně moc oceňuji téma knihy, protože takových moc není, obzvlášť pro děti ne. Nicméně ilustrace mi osobně přijdou vysoce nelíbivé a ačkoliv pro děti má být styl psaní jednodušší, tenhle mi přijde, že postrádal korekturu, protože i na dětskou knihu mi to přišlo moc. Moc jednoduché, často se opakující slova a výrazy a krkolomné. Je to škoda

bibi.r
bibi.r
21.07.2020 5 z 5

Pro děti od 4 let.
Mluvit s dětmi i o těžkých životních situacích, jako je třeba nemoc jednoho z rodičů je důležité. Často však nevíme jak.
Projekty jako jsou Mamma HELP a knihy jako je tato, tomu velmi pomáhají.
V knize je několik důležitých myšlenek. Třeba ta, že je v pořádku se na nemoc zlobit a jakým způsobem je možné upustit frustraci a vzteku.
Nebo, že děti někdy mohou mít pocit, že se něco špatného děje v rodině kvůli nim, protože zlobí.
Krásná a důležitá kniha.


capricornus
capricornus
21.02.2020 4 z 5

Pěkně, citlivě napsáno. Podpora rodiny je nejdůležitější a to z knížky vyplývá. A co ilustrace? Povedené, mám dojem, že na tatínka stál modelem pan Zdeněk Svěrák.

Štítky knihy

pro děti nemoci rakovina, nádory rodina zdraví rodiče a děti

Autorovy knížky

2020  80%O mamince, která si ostříhala vlásky

Kniha O mamince, která si ostříhala vlásky je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Chystám se číst2x