O malé Aničce

O malé Aničce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480933/bmid_o-male-anicce-gk6-480933.jpg 5 56 19

Malá Anička je zpět! Hraje si s míčem, přemisťuje věci a rozbaluje vánoční dárek. Půvabná obrázková knížka v sobě ukrývá tři příběhy z dílny švédských autorů Inger a Lasseho Sandbergových. Jednoduché ilustrace a jazyk si od dob prvního vydání podmanily tisíce českých dětí. Z mnohých se mezitím stali rodiče, kteří nyní mohou milovaná vyprávění z dětství nabídnout i svým potomkům – v novém formátu a moderní grafické úpravě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro nejmenší , Příběhy

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Lilla Anna Flyttar Saker , 1972


více info...

Přidat komentář

Víí
18.01.2023 5 z 5

MOC HEZKÁ KNIHA. MOC SE MI LÍBILA.
DOPORUČUJI PRO MALÉ
DĚTI, JAKO PRO 7
A 8 A 6 A 5.

Ája082
28.12.2022 5 z 5

Naprosto geniální kniha, vhodná především pro ty nejmenší, bohužel už není nikde dostupná. Stále ji vyhlížím, ta naše z dědictví je v rozkladu. Úžasná na procvičování předložek apod. pro děti s poruchami řeči. Ilustrace skromná, text úsporný, ideální.


Snoopi
08.10.2022 5 z 5

K této malé knížečce jsem se dostala naprostou náhodou, když jsme ji vyřazovali z fondu knihovny. Je znát, že svá nejlepší léta má dávno za sebou, že nešetrným zacházením utrpěla mnoho ran a bohužel již spíše připomíná salát, přesto však nepatří někam do odpadu - a rozhodně ne do toho, který charakterizuje hodnocení na DK :-)
Tři jednoduché příběhy, tři situace, které hravou formou podněcují dětskou fantazii a zároveň rozvíjejí jejich dovednosti, hlavně slovní zásobu. Pomocí této knížky se lehkou formou naučí pojmenovat některé věci i vlastnosti a orientovat se v prostoru. Jednoduché ilustrace, minimum textu, postaveného převážně na otázkách, které nutí dítě k přemýšlení, a odpovědích, jež získá otočením listu... Vhodné jak pro nejmenší, tak i pro rodiče... a samozřejmě i pro budoucí rodiče. Nádherné ilustrace, které potěší každého.

Bonda
09.04.2022

Doporučuju pro úplné nejmenší: dva, tři roky. Nápadité, vtipné a (dů)vtip přirozeně rozvíjející.

twigxi
21.10.2021 5 z 5

Jako mala jsem tuto knihu milovala! Precetla jsem ji snad tisickrat. Bavilo me hrat si s Anickou a hledat predmety v krasnych ilustracich. Moc mila a hrava knizecka a pro maleho clovicka presne do ruky.
Dlouho jsem si nemohla vzpomenout jak se jmenovala. Po usilovnem hledani na internetu (nevedela jsem presny nazev) jsem to uz malem vzdala a tak me moc potesilo, kdyz na me tady na databazi odnekud vykoukla. Nostalgie!

lucie3725
30.09.2021 5 z 5

To je tak krásná reedice! Připadá mi, že tenhle, o kousek větší než původní, formát je ještě lepší. Anička je láska.

uminaa
05.04.2021 5 z 5

Toto bola moja úplne prvá knižka, ktorú som si ako nový člen obecnej knižnice požičala. Učarovala mi a tak som sa ju po rokoch rozhodla kúpiť svojej dcérke k narodeninám. A kúzlo prešlo na ďalšiu generáciu :)

Kryštofka
21.02.2020 5 z 5

Tuhle knížku (a vím, že to zní dost bláznivě) jsem si koupila na vysoké pro svoje budoucí děti. Úplně mě okouzlila.
Uplynuly roky a byly tu děti a společné čtení a já dodneška cítím tu hřejivou blízkost, když se mi uvelebily na klíně a spolu s Aničkou jsme hledali míček, přehazovali věci a nakonec našli i vánoční dárek. Hravé a něžné.

haki34
10.02.2020 4 z 5

presne toto fialové vydanie sme mali doma - dostala segra...prečítali sme mnohokrát...ale už v detstve mi prišla trochu psycho - zdala sa mi až príliš jednoduchá :)) hľadá niečo - kde to je ?? aha, vlastne tu....a teraaz vidím na svojich deťoch, že sú tiež také malé Aničky so svojím svetom :) (ehm, jedno až doslovne...naša malá-veľká Anička...) doporučujem a ďakujem Alseri a Osice za pripomenutie !!!

Osice
26.12.2019 5 z 5

Tuhle úžasnou knížečku o Aničce jsme získali z knihovny jako vyřazenou. Dcera si ji hned oblíbila, četli jsme ji stále dokola, všude ji s sebou tahala, některé pasáže uměla zpaměti, bylo radost ji pozorovat, když si knížku sama prohlížela... přečetli jsme ji možná 100x:-) a dnes jsme ji po delší době četli znovu, protože jsem si jí všimla na ilustraci v knížce Anna a Anička (M. Špinková).

marekarel
28.11.2019 5 z 5

Úžasná kniha pro děti (a rodiče).

Kája95
23.09.2019 5 z 5

Jako dítě jsem tuhle knížku měla velmi ráda, byla tak zvláštně ilustrovaná

LadyAnn
02.11.2018 5 z 5

MILUJU tuhle knížečku... o své jmenovkyni :)

Lujza031
10.09.2018 5 z 5

Přečteno asi milionkrát. Dala mi ji maminka k 5 narozeninám. Chtěla jsem aby mi ji četla dokola a dokola. Asi nikomu nepřijde divné, že jsem se ji naučila nazpaměť :o)
Později jsem ji celkem přehlížela, ale dnes, kdy jsem ji opět objevila při úklidu jsem radostně pookřála. Už chápu co se mi na knížce tak líbilo, Anička je hodně samostatná a umí si krásně hrát i s úplně obyčejnými věcmi a rozuzlení toho dokonalého dárku na konci byl můj tajný a velký sen :-)

Alseri
10.07.2018 5 z 5

Mala som štyri/päť rokov, keď som túto knihu náhodou objavila v škôlke. Tie minimalistické ilustrácie v prázdnom priestore ma neuveriteľne hypnotizovali a upokojovali: hrnček položený na stole, lopta na poličke. Každý deň som si knihu vyberala z knižničky a ponárala sa do meditácie. Zvyšných 28 rokov som strávila pátraním po knihe, ktorej názov som si ako malá nevedela prečítať. Ako dospelá som blúdila po knižniciach a antikvariátoch, neskôr som prezerala každú jednu stranu internetových kníhkupectiev v kategórii detská kniha. Pýtala som sa v diskusných fórach, známych, veď to predsa nie je možné, že ju nikto nepozná. Za sociku predsa všetci vlastnili rovnaké knihy. Až dnes v kníhkupectve, zašitá v kúte, niekde pri beletrii. MOJA ANIČKA!

Silmarien
01.07.2017 4 z 5

Milá jednoduchá knižka pre malé deti (a ideálne Aničky :-)). Obojstranná -z jednej strany je príbeh o vianočnom darčeku a z druhej strany je príbeh o tom, kde má Anička svoje veci. Text aj ilustrácie sú veľmi jednoduché, vhodné pre úplne malé deti, ktoré sa učia čo je čo a kde sa to môže nachádzať :-)

mandari
06.03.2017 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha mého dětství - prostě super.... Kde je míč? :-D

Dorrinka
03.09.2016 5 z 5

Už kvůli možnosti číst znova (a znova a znova a znova) knihy, jako je tahle, se vyplatí mít dětičky. Napínavé od začátku do konce. Doporučuji!

Tobika
19.06.2016 5 z 5

Tuhle knížku jsem jako dítě milovala. Teď jsem na ní náhodou narazila. Musím si jí pořídit :)