O lásce vážně

O lásce vážně https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501508/bmid_o-lasce-vazne-IzZ-501508.png 4 14 4

Paula, Judith, Brida, Malika a Jorinde. Pět žen tak odlišných, jak to jen jde, které ale přesto spojují nejen příbuzenské vztahy nebo přátelství, ale především osud. Všechny totiž touží nalézt štěstí – tu neuchopitelnou, vrtkavou věc, jež se tak snadno může rozplynout a proměnit v bolest. Bolest, s níž mají všechny dostatek zkušeností... Německá bestselleristka a držitelka ceny Nicolase Borna Daniela Krien poprvé vychází také v českém překladu. Román O lásce vážně vás strhne nejen geniálním prolnutím postav s osobitými perspektivami a výstižným, poutavým jazykem, ale i skvělým zachycením genia loci bývalého východoněmeckého města Lipska i s jeho vlastní kromobyčejnou historií.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Die Liebe im Ernstfall , 2019


více info...

Přidat komentář

knihveru
01.12.2022 3 z 5

Začátek dobrý, ke konci už moc ne. Kniha má naštěstí málo stran, takže se to dočte rychle. Konec knihy mě překvapil, čekala jsem pokračování textu a nějaké závěrečné větší provázání či moudro či co já vím. Byla jsem z toho v rozpacích. Očekávání kniha nenaplnila.

Lucie_1986
18.11.2022 3 z 5

Pet pribehu peti ruznych zen. Prvni pribeh za me nejslabsi, obcas jsem se ztracela v case. Trvalo mi, nez jsem si zvykla na styl psani. Kniha me osobne az tolik neoslovila.


Danago
25.10.2022 3 z 5

Rozhodně se nejedná o lehké ani odpočinkové čtení. Název O lásce vážně přesně odpovídá ději knihy. Příběh se odehrává v současnosti v Lipsku, což mu dává možnost podívat se na jednotlivé osudy hlavních hrdinek ještě stále i ze stany rozděleného a později sjednoceného Německa. Sledujeme osud pěti německých žen v dnešním světě. Každá prožívá svůj život po všech stránkách odlišný a přece je jen něco spojuje a to je láska nejen k mužům ale i dětem, rodině, práci, kariéře. Nutnost se o to vše určitým způsobem poprat. Příběhy hlavních hrdinek jsou velice promyšlené a citlivě provázané.
Určitě žádnou čtenářku kniha neponechá chladnou. Protože toto se nám prostě opravdu děje.
Kniha je napsána, tak pravdivě až syrově autorka nehledá žádné pozlátko. Žádné pohlazení. Na to je nutné se připravit.

hajecek123
13.10.2022 5 z 5

Pět žen, jejich osudy navzájem propojené, lásky, strasti i vývoj, který přináší život. Vnitřní svět a věčný dialog s okolím, činy, jejichž následky se mohou projevit až za dlouho dobu. A také procházky (či spíše projížďky) po Lipsku, které jakoby zvaly k návštěvě. Kniha, ve mně která bude ještě dlouho rezonovat.