O lásce a lidech

O lásce a lidech https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490996/bmid_o-lasce-a-lidech-eMf-490996.jpg 4 6 5

Co si mu na to řekla? A choval ses jako chlap? Hlavně mu teď nepiš. Hlavně mu teď napiš. Vy jste ještě spolu? A vy už spolu nejste? Je tohle správné rozhodnutí? Vztahy nás provází celý život. Ať už jsou to ty partnerské, romantické, sexuální, rodinné, nebo třeba přátelské, řešíme je všichni. Každý den. Denně se jim se svými klienty věnuje i psycholožka a koučka Hana Mezerová. Ať už rozebírá individuální příběhy, nebo mluví s páry, společně se ve vztazích posouvají. Autorka za svou praxi nasbírala už tolik zajímavého materiálu o lidské duši, že by to vystačilo na několik knih. Rozhodla se ale začít tím nejpodstatnějším, tím, co vychází z hloubky každého z nás, z našeho srdce – vztahy milostnými. Kniha O LÁSCE A LIDECH vás provede otázkami i odpověďmi na téma co je to láska a co naopak zamilovanost. Psychokoučka Hana vám pomůže rozklíčovat, co sami od sebe chcete, proč si tak často vytváříte domněnky nebo proč s partnerem nesprávně komunikujete. Společně s vámi začne budovat důvěru, pomůže nastavit hranice nebo poradí, jak ?se potýkat s nevěrou. Nebude chybět ani kapitola?o sexu, který je v partnerství tolik důležitý. Hana vám ukáže příklady z praxe, na kterých lépe pochopíte jednotlivé situace a také sami sebe. O LÁSCE ?A LIDECH možná nebude obsahově vyčerpávající biblí vašeho nitra, po jejím přečtení se ale zase budete cítit o něco pevnější a rozhodnější nejen ve vztazích ale v celém svém životě! Tak na lásku! Mgr. Hana Mezerová... celý text

Přidat komentář

Pisquosus
13.03.2024 5 z 5

Moc příjemná knížka, která donutí se zamyslet.

Fajn čtení na poklidný večer.

Ahabook
05.12.2022 5 z 5

Dostali jsme knizku s partnerem od znamych (asi to bylo potreba) a stal se z toho pekny zvyk - cteme si ji spolecne a nasledne debatujeme o prectenem. Text je srozumitelny, autorka pise s nadsazkou, bavi nas i pribehy z praxe. Az ji docteme, posleme ji dal dalsimu paru. Za nas super!


čtenářka017
05.12.2022 5 z 5

Oslovila mě už titulka, pak autorčin lehký a svižný styl psaní. Není to odborná literatura a člověk si zde přečte spoustu věcí, které už znal nebo alespoň tušil. Nikdy ale není na škodu si osvěžit vztahovou komunikaci a další věci. Knihu jsem přečetla za pár hodin, ale myslela jsem na ni ještě několik dní. Bavilo mě řešit otázky, které mi autorka v průběhu celé četby pokládá. Moc milý počtení. Za mě super dárek pro kamarádku!

Souteska
03.08.2022 4 z 5

Knížka má podobu brožurky, není to obsahem ani zpracováním žádná bible vztahů.
Kapitoly se nesou v duchu stručně, jasně, výstižně. Každá má kromě textu i otázky k zamyšlení pro čtenáře, prostor na zápis myšlenek, a krátký příklad z praxe.

Já osobně mám kratší texty ráda a i přes stručnost jsem zde našla mnoho aha momentů, které mi seděly na mé prožité situace, také jsem ocenila důraz na nutnost sebelásky a vymezení hranic v každém vztahu, což považuji za zásadní téma. Knihu bych ocenila hlavně před lety. Text je zaměřený zejména na vztahy dvou lidí, seznamování a začáteční fáze, ale situace, kdy do vztahu například přibudou děti a už to tak docela není v rukou jenom těch dvou, mi zde chyběly. Manželská láska a všechna ta dřina v každodenním životě zde z mého pohledu chybí, i když hodně věcí lze aplikovat na každý vztah. O lásce v počátcích by byl jistě výstižnější název.

Celkově kniha není žádná hluboce odborná literatura, což na jednu stranu může přispět ke čtivosti, já bych ale uvítala uvedení zdrojů a dalších knih. Autorka sice občas uvede knihu nebo jméno, je to ale nahodilé a nekompletní, ocenila bych seznam knih na konci celého díla nebo lépe jednotlivých kapitol pro ty, kdo se chtějí uvedenými tématy zabývat více.

Knížku bych věnovala jako krátkou příručku mládeži a komukoliv, aby se v tom třeba neplácali tolik, jako já tehdy. Autorka v závěru uvádí, že doufá, že nám kniha ukázala něco nového nebo pojmenovala něco, co jsme zažili. To se u mě povedlo, takže za to 4*.

tyna14
20.06.2022 3 z 5

Velmi jsem se těšila, až se mi tato kniha dostane do rukou. Měla jsem velká očekávání, která však nebyla naplněna. Po prvotním prolistování kniha se svou strukturou připomíná učebnici pro střední školy. Každá kapitola obsahuje teoretickou část doplněnou většinou o nějaké grafické schéma. Autorka zde vysvětluje psychologické teorie a uvádí příklady ze života, které často obsahují notnou dávku nadsázky. Popisuje chování ve vztazích, se kterým se setkává ve své praxi, nabízí možná řešení ( která však nemusí fungovat), klade čtenáři mnoho otázek ( a to ne jen v samotném textu ale i na počátku kapitol, kde je vyřčena otázka a následuje prázdná stránka pro čtenářovy poznámky - z mého pohledu se jedná o zbytečně nevyužitý prostor...) V závěru každé kapitoly je uveden stručný příběh klienta. Osobně jsem do této části vkládala jisté naděje, čekala jsem hlubší rozbor, možná snad i dojetí či špetku pikantnosti nebo vtipu. Zkrátka nějakou emoci. Místo toho však na čtenáře čeká strohý popis situace. Škoda nevyužitého potenciálu...

Autorovy knížky

Hana Mezerová
česká, 1990
2022  73%O lásce a lidech

Kniha O lásce a lidech je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst17x
Chci si koupit9x