O dívce, která vládla příběhům

O dívce, která vládla příběhům https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453209/bmid_o-divce-ktera-vladla-pribehum-kBh-453209.jpg 4 10 3

Mělo to být obyčejné léto v Českých Budějovicích. Dva kamarádi Bert a Petr řeší své osobní problémy, když jim do životů vstoupí tajemná dívka Šah. Tvrdí o sobě, že je Strážkyní příběhů, že svět očišťuje od jejich energie, aby se nestaly skutečností, a na každém kroku ji provázejí podivnosti. Příběhy začnou ožívat, ty známé i ty zapomenuté, a když se do toho zamotá ještě Šahin šílený bratr, v ohrožení nebudou jen Petr s Bertem, ale celý svět…... celý text

Přidat komentář

Turlogh
25.04.2022 4 z 5

Vcelku zajímavé zpracování zvláštního a podivuhodného příběhu. Čtivé, akorát mě občas točilo, protože jsem vyložený klaďas, že větší část knihy měl navrch ten zaporňák...ale to je spíše můj problém. A konec trošku moc otevřený...Howgh.

Habana
28.02.2021 2 z 5

Kniha je spíše takovým experimentem autora. Spojil dohromady až pohádkové fantasy pro děti s hororem pro dospělé. Bohužel nedokázal udržet balanc a titul je takový prazvláštní. Jako fanoušek hororu se neskutečně nudím při pasážích pro mládež a když dojde na tu temnější část, tak je nepříjemné vidět dětské hrdiny, kteří jsou v příběhu taháni jako koule na noze a nemají tam co děla.
Moc se mi líbil námět strážců příběhu, ale to je hodně slabé v porovnání s tím, co v dílu nefunguje. Jako by se autor pořád nemohl rozhodnout o čem to vlastně bude.

Habana


Vixiene
23.12.2020 3 z 5

Tuto knihu jsem si koupila jednoduše kvůli obálce a názvu :-D tyto dva faktory mě zaujaly pro začátek, anotace mě poté utvrdila v tom, že může být opravdu zajímavá. I tak jsem ale nakonec dostala něco, co jsem vlastně od knihy nečekala. Přečetla jsem ji celou (ikdyž se musím přiznat, že některé části jsem přeskakovala). Sám o sobě příběh vůbec nebyl špatný, námět se mi líbil hodně a ta část knihy, kdy příběhy doslova ožívaly byla perfektní. Za mě ale kniha měla dva mínusy. Jeden menší - postavy mi nebyly vůbec sympatické. Ten druhý mínus byl to, že jsem vůbec nepoznala, pro koho má být kniha určena. Styl vyprávění byl až "pohádkový", že si člověk říkal - aha, tak to je cílené spíše na děti nebo mladší čtenáře? Ale násilné, případně sexuální scény, plus vulgarismy to vyvrátily. A právě tento "mix" v mých očích knize hodně škodilo a vůbec mi to nesedlo.

Jinak se kniha četla hezky (byť chyby tisku takové, že chybělo třeba několik písmen vždy na jednom místě na stránce mě fakticky štvaly), děj chvílemi stagnoval, ale většinu času ubíhal... Jako celek bych knihu hodnotila jako takové průměrné oddechové čtení na jedno/dvě odpoledne, ke kterému se ale už nevrátím.

Štítky knihy

České Budějovice

Autorovy další knížky

Martin Drtina
česká, 1986
2014  74%Ve zdech
2020  70%O dívce, která vládla příběhům

Kniha O dívce, která vládla příběhům je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce17x
Chystám se číst20x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x