O díře z trychtýře

O díře z trychtýře https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321715/bmid_o-dire-z-trychtyre-sdx-321715.jpg 4 45 11

Už jste četli pohádku, jejiž hlavní hrdinka vůbec není? Teď máte možnost. Artová kniha spisovatele Petra Stančíka (cena Magnesia Litera za román Mlýn na mumie) a výtvarnice Toy Box (Zlatá stuha za komiks Moje kniha Vinnetou) vypráví napínavý příběh osamělé díry, která v gastrokosmu jedné kuchyně hledá planetu, na které žijí její kamarádky. Kniha je výjimečná i tím, že do ní bude provrtaná opravdová díra, skrze níž můžete třeba vyfukovat bubliny, nebo pít limonádu brčkem. Text doprovodí 40 krásných celostránkových ilustrací, takže na své si přijdou i děti, které ještě nedovedou číst. Teď máte možnost pomoci této unikátní knize na svět a vydat se s ní na dobrodružnou cestu plnou fantazie a vůně čerstvě umleté kávy.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Argo
více info...

Přidat komentář

Štěpinambura
25.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Super nápad s dírou v knize. Mám k příběhu vztah hlavně ke zkaženému sýru. Opravdu mě pobavilo dělání ze zkaženého ementálu mentála a dementála ;-)

Kalip
10.11.2020 5 z 5

Tohle je přesně typ knížek pro děti, který mě baví. Jsou vtipné, chytré, s pěknými ilustracemi. A hlavně zbytečně nemenrorují.


janak89
29.01.2020 2 z 5

Kniha jako celek působí nekoherentně. Příběh nedrží pohromadě, ba vlastně se ani moc o plnohodnotném příběhu mluvit nedá - jednotlivé epizody jsou na sebe vršeny nahodile, dominantní pozici zde zaujímají více či méně povedené jazykové hříčky. Toy Box mám jako autorku ráda, ale zde byly ilustrace víceméně doslovným přepisem textu, nijak dál ho nerozvíjely. Z mé strany velké zklamání, tříletá dcera si ovšem v jazykových hříčkách libovala a ke knize se ráda vracela.

poetree
12.10.2019 5 z 5

Jakože vlastně nic světoborného se v knížce neděje, ale bavilo nás to oba a mám moc ráda tyto hrátky s českým jazykem a grafika i Díra byly super!

qydko
03.06.2017 5 z 5

Hravá kniha, kterou si musel autor i výtvarnice užít nejmíň tak, jako já :)

Nay
28.04.2017 2 z 5

Upečený ´dort´ jako od Pejska a Kočičky. Zřejmě napsáno vše, co autor v hlavě našel.

BlaženaBlažená
18.04.2017 3 z 5

Příběh mě nijak zvlášť nezaujal, přišel mi neucelený, tři *** jsou za neotřelé grafické zpracování a úžasně hravé a vtipné slovní obraty...tohle mě prostě baví.

zuzi1162
01.04.2017 1 z 5

Mám ráda ty nové grafické počiny, ale tohle mě nezaujalo ani trochu, spiš jsem měla takový podivný pocit, co že to autoři na nás vlastně hrají.

Clara del Valle
21.03.2017 1 z 5

Poprask kolem vzniku a vydání knihy prezentovaný na sociálních sítích a v tisku způsobil můj velký zájem o tuto knihu, čekala jsem něco skutečně mimořádného. A jsem poněkud zklamaná. Příběh mne nezaujal, přišlo mi, že to nemá hlavu ani patu, no a grafická stránka knihy... jako celkem dobrý, ale mne tato kniha prostě vůbec neoslovila.

bibi.r
17.03.2017 3 z 5

Souhlasím, že příběh je překombinovaný, ale způsob vyprávění je rozhodně zajímavý.

antuka
28.01.2017 3 z 5

Na tuhle knížku jsem se fakt hodně těšila, takže není divu, že jsem trochu zklamaná - což je obecný problém s těšením a autoři za něj nemůžou. Za co ale Petr Stančík může, je že má fůru skvělých nápadů a bohužel se jich nehodlá vzdát, takže je sem raději nacpal všechny (a jestli nějaké pustil, tak jich pustil málo). Knížka je tím pádem dost přeplácaná - nejdřív je dlouhé povídání o tom, jak Díra bydlí v trychtýři, kdo všechno trychtýřem projde (i když básnička by stačila), co dělá, proč to dělá (rytíř Štáva z mrkve, o oři, o princezně a struhadlu, taky poučně o vodě, o rumu...), a když se teda milá Díra konečně vydá na cestu, je to nemlich to samý... A přitom některé věci jsou právě proto, že nejsou. Třeba tahle knížka by byla lepší, kdyby v ní bylo těch děr víc.

Kniha O díře z trychtýře je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst16x
Chci si koupit2x