O bludných kruzích a bludných kamenech

O bludných kruzích a bludných kamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112972/o-bludnych-kruzich-a.jpg 4 24 3

"Už více než pětatřicet roků naslouchám ve své ordinaci lidským osudům. Povětšinou těm, které se týkají vztahů. A to nejen vztahů mezi mužem a ženou, dětmi a rodiči nebo vztahů mezigeneračních, ale i těm, které se vytvořily mezi rodiči a školou, občanem a institucí nebo učiteli a jejich žáky. Jde o stesky, jejichž četnost i obsah se postupem času rozšiřují. Po těch letech mohu říci, že všechny vztahy, společně se stavy, vytváří bludný kruh. Mimo svoji ordinaci se pohybuji prakticky po všechna léta ještě mezi soudy, výchovnými ústavy mládeže, kriminály, komisemi péče o dítě a více než dvacet let se věnuji soudnímu znalectví. Denně se setkávám nejen s duševními chorobami, ale i s takovými specialitami jako jsou vraždy, loupežná přepadení, znásilnění, sexuální zneužívání dětí, trestné činy alkoholiků a toxikomanů. Koneckonců i já sám se pohybuji v bludných kruzích patologického prostředí tohoto světa a nacházím zde i bludné kameny, které dělají lidské životy skutečně přetěžkými. Kruhy i kameny jsou v prostoru, kde řešení složitých osudů mých klientů neladí s učenými knižními teoriemi a proto v této publikaci nebudu vycházet z teorií, ale z mojí lékařsko-diakonské praxe. Pokud se čtenář na některé stránce takzvaně "najde", možná mu svitne i naděje na řešení jeho osobního problému. A v takovém případě jsem tuto knížku nepsal zbytečně." (Z předmluvy)... celý text

huhuhu
huhuhu
13.10.2020 4 z 5

Příjemná jednohubka. :-)

"Když člověk vstoupí do manželství, jeho práva klesnou na polovinu a jeho povinnosti se zdvojnásobí."

"Rozlišujme mezi bídou, chudobou a bohatstvím. Bídu má ten, kdo nemá ani to, co potřebuje. Chudobu má ten, kdo má jenom to, co potřebuje, a bohatý je ten, kdo má více, než potřebuje."

vinnetou500
vinnetou500
22.11.2016 5 z 5

Skvělý, super, děkuju. K této knížce se jistě v budoucnu vrátím. Obsahuje spoustu moudra. Minimálně je tu spoustu výborných rad do manželství.


MirekUL
MirekUL
11.03.2015 5 z 5

Stručná, jasná a výstižná kniha, která obsahuje zajímavé postřehy, které se čtenáři v životě určitě neztratí.