O'Bluda

O'Bluda https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157515/o-bluda-157515.jpg 4 22 7

„Ten novej učitel je vážně divnej!" Čenda s Pavlem, Markétou a Vojtou dostanou nového učitele angličtiny, rodilého mluvčího. Usoudí, že jeho neobvyklý zjev je daný kulturním rozdílem. Když ale postupně zjistí, že učitel dělá chyby v angličtině, začnou tušit, že s tímhle chlapíkem není něco v pořádku. Což jim samozřejmě nikdo z dospělých neuvěří. Naopak. Namísto rodičovského pochopení si děti vyslechnou jen jízlivé poznámky, že jsou líní učit se slovíčka! Takže jim nezbývá než pátrat na vlastní pěst. Dobrodružný detektivní příběh čtyř obyčejných školáků z malého českého města je plný napětí, záhad a také humoru. Takže – co je vlastně zač ten učitel? 1. vydání.... celý text

Přidat komentář

sadlo
26.02.2020

Určitě si tato knížečka zaslouží vysoké hodnocení. Ostatně jako všechny knihy paní Krolluperové.

MartinaF
25.07.2018 4 z 5

Opět jsem sáhla po zaručené kvalitě a jako obvykle jsem se nezklamala. Vtipný a zajímavý příběh, který vás udrží v napětí až do konce. Jsem ráda, že Daniela Krolupperová píše i pro starší děti. Její knihy se čtou velmi dobře, ať už je to pro prvňáky nebo šesťáky.


efka.saf
28.05.2018 4 z 5

Jéé, tahle knížka byla super! :) Začetla jsem už na první stránce, kdy se příběh krásně rozběhl. Seznámili jsme se s Čendou, vtipným vypravěčem, a jeho kamarády. Děti byly sympatické, bystré a pohotové a já v nich spatřila Správnou pětku od Enid Blytonové, kterou považuji za nekorunovaný vrchol daného dobrodružného žánru pro mládež. Seznámili jsme se s učiteli, především s O´Bludou a už zbývalo jen zjistit, cože to mají na škole za nového "psychouše" :). Byla jsem velmi napnutá, co z toho bude. Nakonec ale, i když vzhledem k okolnostem to bylo možná jediné rozumné řešení, mě rozuzlení trochu zklamalo. Ovšem asi to bude jenom můj osobní problém právě proto, že jsem stále hledala paralelu se Správnou pětkou. Pro děti to je ale určitě skvělá a napínavá knížka, kterou vřele doporučuji jak jim, tak klidně i jejich rodičům :). Daniela Krolupperová opravdu umí.

broskev28
04.10.2017 4 z 5

Knížka zajímavá a napínavá, ale určitě ne pro mladší 12 let. Bižola ani fýza mladším ještě nic neříkají, trefná přirovnání typu "hleděl na něj jak škorpión na Antarktidu" taky v tomto věku nepoberou. Ovšem pro ty starší to může být príma zábava - parta kluků a holek nestejného věku (Pavel, Bára, Vojta, Renata) opravdu dala rodilému mluvčímu zabrat; děti mají hlavu na správném místě a umějí ji používat!
Mně osobně se moc líbila malá sestra hlavního hrdiny, prvňačka Bára. Její postřeh při keramice, to se opravdu povedlo. A naprosto mě nadchli jejich čtenářsky zaměření rodiče, s nimiž se občas dokonce dalo rozumně mluvit!
Takže ani tentokrát Daniela Krolupperová nezklamala. Jen se obávám, jestli po přečtení téhle knížky nebudou naši žáci podezřívavě zahlížet na rodilého mluvčího Kevina, který s nimi každý týden procvičuje konverzaci. Kevin totiž tvrdí, že jeho domovem je Kalifornie . . .

Zornaddie
08.07.2017 5 z 5

Tahle kniha je podle zdrojů určená pro sedmileté děti. Sice nevím, jestli nějaké pasáže pochopí, ale dobře, proč ne? Mimochodem, tuhle knihu si mohou přečíst i dospělí a i tak je bude bavit.

TerJac
20.10.2014 5 z 5

Kniha, jako všechny ostatní od autorky Krolupperové, je naprosto úžasná. Přečetla jsem ji jedním dechem. To, co nejvíc oceňuji je napětí jaké autorka dokáže udržet u čtenáře. U mnoha dětských knih odhadnu konec dlouho dopředu, tato autorka ale dokáže udržet napětí a příběh je zajímavý od začátku až do konce! Opět hodnotím číslem 1!

mundit
06.10.2013 5 z 5

tato kniha je skvělá. je napínavá. když ji čtete úplně příběh prožíváte.