Nutné zlo

Nutné zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57044/nutne-zlo-57044.jpg 3 28 9

Za prudké sněhové bouře se do nevlídné kalifornské vysočiny zřítí soukromé letadlo. Kromě zmrzačených těl posádky se v útrobách vraku skrývá tolik infekčních toxinů, že by mohly vyhladit většinu lidstva. Dva lidé – zkušený horal Kier Wintripp a agentka FBI Jessie Mayfieldová – v bouři náhodou najdou havarované letadlo a odhalí, jaký se v něm skrývá nebezpečný obsah. Právě kvůli tomuto zjištění se vzápětí stanou terčem lidí, kteří se nezastaví před ničím, jen aby pravda o děsivém obsahu letadla zůstala utajena. Zatímco bouře přetrvává, nesourodá dvojice putuje divokou přírodou, aby si před zabijáky-stopaři zachránila holý život. V této drsné krajině však platí zákon silnějšího, a tak přežijí jen lidé obdaření základními instinkty…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Necessary Evil , 2001


více info...

Přidat komentář

nikatus
07.06.2023 odpad!

Ne, ne a ještě jednou ne. Howgh .

Han-nah
20.02.2019 4 z 5

Napínavý příběh indiána Tilóků Kiera a agentky FBI Jesii vás vtáhne do děje, kdy v boji o přežití v drsné krajině lze využít splynutí s přírodou.


cantona
01.10.2017 3 z 5

Musím hodnotit průměrem. Kniha není vyloženě špatná, ale těžko uvěřitelná. Dost mi to připomíná filmového Ramba, který sám zneškodní celou armádu elitních vojáků přesně jak v tomto románu s tím že tady je hlavní postavou ne bývalý voják, ale indián, který vyrostl v místech, kde se odehrává hlavní děj. Takže si myslím, že na tuto knihu brzy zapomenu. Asi tak...

bekule
11.09.2017 5 z 5

Nezapomenu na šíleně klaustrofobickou scénu s červí dírou, jen si na ni vzpomenu musím dlouho rozdýchávat. Perfektní, napínavé i troška romantiky.

Atanone
10.09.2017 5 z 5

A to já zase půjdu proti proudu,co se týče hodnocení.

Takže - pro mě napínavé od začátku do konce.Děj se prakticky nezastaví a nezpomalí ani když jiskření mezi hlavními hrdiny přejde do pořádného ohňostroje. Navíc je v příběhu hodně indiánské mystiky a až vydechnu po té jízdě,budu mít ještě dlouho nad čím přemýšlet.
Pár kapitol před koncem jsem začala přemýšlet,jak se z té pasti,co si autor nalíčil,hodlá dostat,ale očekávaný "deus ex machina" byl aspoň snesitelný- až do poněkud idealistického "amerického" konce.Ale co naděláte,psal to Američan,kniha měla pobavit a konec konců je dobře,že aspoň někdo věří v systém.
Kniha obsahuje bonus v podobě tilockých přísloví,která uvádí jednotlivé kapitoly. Jsou velmi moudrá,ale já pro odlehčení uvedu jedno veselejší: "Neexistuje dobrý způsob, jak nakládat se skunkem"

chlo0opek
20.12.2016 3 z 5

Tak holt nevím, nějak mi tato kniha zrovna jako jedna z nejlepších knih za poslední dobu, jak někdo o ní napsal, rozhodně nepřišla. Děj se jaksi ne moc záživně vleče, jen málokdy Vás donutí k tomu, abyste pokračovali bez ohledu na okolnosti ve čtení, jako se to stává u lepších knih. Do příběhu mi nesedla ani romantická zápletka hlavních hrdinů (zvláštní bylo, že ačkoli byla kapitola s intimní scénou napsaná dobře, přišla mi nejméně patřící do celé této knihy a vůbec se mi zde nelíbila). A přitom, když jsem si přečetl námět knihy, zdálo se, že má ambice stát se možná víc, než naprůměrným dílem v mém honocení ...ale zkrátka skutek utek.

trudoš
17.03.2015 3 z 5

Slušné béčko, trochu příliš předvídatelné, ale zase příjemně jednoduché - kdyby do toho autor zbytečně necpal sci-fi motivy o klonování a pokročilém výzkumu DNA, příběh by možná působil víc autenticky. Pochválit musím hezky zvládnuté prostředí indiánů, stejně jako základní motiv zasněžené krajiny, ve které hrdinové bojují s minimálním vybavením proti žoldáckému komandu. Hlavní vadou příběhu je však již zmíněná předvídatelnost. Naštěstí je krátký a po celou dobu se něco děje, takže to zas taková nuda není. Jen jsem celou dobu tušil kam to směřuje, k jakým zvratům dojde a jak to nakonec skončí. A ani v jednom případě jsem se nespletl.

Trautenberg
14.10.2013 2 z 5

Zkoušel jsem se prokousat, ale nakonec jsem to vzdal, nějak jsem na to asi neměl náladu

IamTaiPan
13.03.2012 2 z 5

Tato kniha přesně vystihuje svůj název..a to "nutné zlo".. ruce pryč..

Štítky knihy

útěk

Autorovy další knížky

David Dun
americká
2002  66%Nutné zlo
2003  67%Na hraně

Kniha Nutné zlo je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce59x
Chystám se číst13x