Nový Zéland - Práce, cestování, tramping - Cesta druhá

Nový Zéland - Práce, cestování, tramping - Cesta druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320128/mid_novy-zeland-2-prace-cestovani-tramp-Spx-320128.jpg 2 3 2

Ve druhé cestě Vás příběhy, fotografie a mapy opět zavedou na Nový Zéland. Znovu navštívíte některé Vám již známé tracky a města, ale především poznáte další národní a lesní parky. Práci a Working Holiday Scheme věnuje autor několik kapitol, tak aby odpověděl na nejčastější dotazy a čtenář si udělal představu o tom, jak se uplatnit na novozélandském trhu práce.Práci a Working Holiday Scheme věnuje autor několik kapitol, tak aby odpověděl na nejčastější dotazy a čtenář si udělal představu o tom, jak se uplatnit na novozélandském trhu práce.... celý text

Přidat komentář

JidášRimmer
12.01.2023 odpad!

Bohužel, ani zde neudržel autor svá pnutí na uzdě a vydal druhý díl. Škoda, kdyby si udělal fotoknihu ze svých cest a neměl puzení podělit se o ni s veřejností, udělal by líp.

valda
03.04.2017 2 z 5

Tohle je druhý díl knihy o Zélandu od autora Michala Cigánka. První díl jsem nečetl. Kniha je psaná formou deníku, který si autor při trampování po Zélandu píše. Menší část je věnovaná různým radám o tom, jak si vyřídit vízum, jak to probíhá při shánění práce, ubytování atd. Pokud vás tohle zajímá, určitě má smysl si přečíst i tuhle knihu, ale věřím, že dnes už se na internetu dají najít mnohem podrobnější informace.
Větší část knihy je věnovaná popisu trampování po národních parcích Nového Zélandu. Hlavně tzv. Great Walks, což je 9 nejvýznamnějších tras na NZ, vedoucích většinou drsnou přírodou, ale zároveň zajištěných lanovými mosty a celkem dobře udržovanými chatami na přespání. Je za to ale potřeba platit vstupné.
Popis na mě působil celkem stroze, ale na druhou stranu musím uznat, že autor si dal práci s tím, aby informace byly přínosné.
Co je trochu úlet je první půlka knihy, kdy autor cestuje ještě se dvěma přítelkyněmi, z nichž jedna působí jako naprostá psychopatka a neustále ho sekýruje. A aby to bylo ještě zajímavější, tak o ní autor o to víc usiluje. Myslím, že tohle by mohlo sloužit jako ukázkový příklad vztahu, kde je jeden submisivní a jeden dominantní jedinec. Nevím nakolik tohle byla autorova fantazie a snažil se tak ozvláštnit tento cestopis. Ale na mě jeho vylévání si srdce působilo jako dost WTF :-)


Autorovy další knížky

2016  47%Nový Zéland - Práce, cestování, tramping - Cesta druhá
2015  56%Nový Zéland - Práce, cestování, tramping - Cesta první

Kniha Nový Zéland - Práce, cestování, tramping - Cesta druhá je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x