Nový Zéland – krajina nevšedních zážitků očima českého cyklisty

Nový Zéland – krajina nevšedních zážitků očima českého cyklisty https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97970/novy-zeland-krajina-nevsednich-zazitku-ocima-ceskeho-cyklisty-97970.jpg 4 8 1

Projel Nový Zéland v prosinci roku 1998 na horském kole bez jakékoliv předchozí přípravy. Bylo to ale pouze z důvodu, že v té době o Zélandu žádné informace nesehnal. Dnes už je situace lepší, ale stejně je tato země pro běžného Evropana tak vzdálená a exotická, že o ni nemá téměř žádnou představu. Kniha o této výjimečně krásné zemi zcela určitě zaujme každého čtenáře.... celý text

Žánr:

Vydáno: , Agape
více info...

gemi
gemi
01.01.2021 4 z 5

Příjemná cyklotrempská knížka, která je nejsilnější ve chvílích, kdy popisuje osobní zážitky a pocity. Faktografie (popis nějakého místa) je zcela nezajímavá. Naštěstí v knize drtivě převládá to první.

Škoda, že chybí nějaké základní informace typu kolik takové měsíční rajtování po Zélandu stojí. Na začátku je sice kapitolka "rozpočet", ta ale obsahuje pouze ceny vybraných věcí, rozpočet v ní chybí. Také bych si s chutí přečetl kapitolku "O autorovi" (která tady chybí), protože mě zajímá profil takového dobrodruha (třeba čím se živí).

Mám intenzivní dojem, že knihu krom samotného autora před vydáním nikdo nečetl. Jak jinak si vysvětlit ty mraky překlepů, hrubek a dvojitých slov? To bylo fakt možné vydat knihu bez jakékoliv korektury? Formálně je text otřesný, nicméně o to více je autentický a záživný. Dobře se to četlo.

Autorovy další knížky

Antonín Červený
česká, 1963
1997  92%Člověk jako víceúrovňová bytost zachycená automatickou kresbou
2004  86%Indočínou na kole
2003  62%Pohled do duše cyklotrempa
2007  100%EXOTIKOU NA KOLE - Venezuela, Lesotho, Indie
1999  80%Nový Zéland – krajina nevšedních zážitků očima českého cyklisty

Kniha Nový Zéland – krajina nevšedních zážitků očima českého cyklisty je v

Přečtených13x
Knihotéce5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x