Nové zbraně vlivu

Nové zbraně vlivu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512192/bmid_nove-zbrane-vlivu-8K4-512192.jpg 4 21 6

Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skladem poslední kus zboží, objednávejte hned, než zmizí. Samozřejmě tušíte, že jsou to špinavé triky. Na to tuhle knihu nepotřebujete. Potřebujete ji k tomu, aby vás naučila rozeznat manipulace včas: ve spěchu, pod tlakem, s frontou nabručených lidí za zády i mezi kamarády na sociální síti. Aby vás už nikdy nezviklal hraný úsměv, dáreček ani vyhrožování.... celý text

Ekonomie a obchod Psychologie a pedagogika Sociologie, společnost
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

Influence, New and Expanded: The Psychology of Persuasion


více info...

Přidat komentář

FrutyZ
28.02.2024 4 z 5

Autor se musel neskutečně nadřít, aby shromáždil tolik příběhů popisujících jednotlivé fenomény, které v knize popisuje. Každou techniku vysvětlil velmi jednoduše na příkladech a navrhl i možná řešení k obraně, když na nás někdo s technikou vyrukuje. Novinkou, oproti předchozímu vydání, jsou info boxy od čtenářů, kteří popisují svojí zkušenost. Po každé kapitole, jelikož jsou hodně obsáhlé, je shrnutí tématu.
Kniha se neřadí k jednoduchým na přečtení, ale stoji za to vědět a umět případně využívat jednotlivé techniky.
Pevná vazba a zajímavý přebal se textilní záložkou se jen tak již nevidí.

karelpeter
18.02.2024 5 z 5

Parádní čtení o ovlivňování na základě výzkumů a zkušeností profesora Cialdiniho. Vylepšené a aktualizované původní vydání knihy.


Adam84
30.06.2023 4 z 5

Kniha s opravdu velkým množstvím příkladů z výzkumu bihaviorální psychologie, kterou lze vlastně považovat za historii obchodních taktik, jež jsou na nás (bohužel ne vždy s bohulibým záměrem) úspěšně uplatňovány dodnes.

Samozřejmě autorovi věřím jeho snahu naučit nás manipulace rozeznat včas, ale nasnadě je i otázka, jestli by stejně tak kniha nemohla kdekoho naučit lépe manipulovat? Možná by nebylo od věci, podrobit výzkumu i to, jestli knihu čtou spíše obyčejní spotřebitelé, nebo šmejdi.

Já spadám do kategorie obyčejných spotřebitelů a po přečtení poučen, můžu knihu bez manipulace ke koupi doporučit. Takže slovy autora: klik a jedem

jaroiva
21.05.2023

POZOR! Nejde o NOVÉ zbraně vlivu, ale o nové rozšířené vydání starých Zbraní vlivu. To jsem se napálila.
Jestli jste už četli původní vydání, nedoporučuji kupovat tuto knihu, možná si jen půjčit a přečíst ty přídavky.
Jestli jste původní vydání nečetli, doporučuji už se jím nezabývat a přečíst si rovnou tohle.
Nehodnotím, protože bych za sebe musela dát 2*. Ale kdybych nečetla první vydání, dala bych 5*.

carbici
11.05.2023 2 z 5

Pevná vazba, obálka, co zaujme... ovšem tím končí to, co by se dalo chválit. Většina knihy je jen znovu vydaný první díl, který popisoval triky, ze kterých jsme byli v šoku (a mnozí na ně skočili) na konci devadesátek. Pokud toužíte dozvědět se něco aktuálního, tak doporučuju videa na yt kanálu Jirka vysvětluje věci nebo Kluci z Prahy.

hu_87
25.04.2023 4 z 5

Jedná se vlastně o to samé, o čem bylo předchozí vydání, akorát na konci je pár stránek věnováno i psychologii přesvědčování v online světě. Přesto se jedná o nadčasovou knížku, kterou by měl mít doma každý, kdo se jen trochu zajímá o psychologii nebo kdo je šéf nebo manažer. A pevná vazba má také něco do sebe :)