Vraždy na Žluté řece

Vraždy na Žluté řece https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397976/bmid_pripady-soudce-ti-vrazdy-na-zlute-r-kOh-397976.jpg 3 12 5

Nové případy soudce Ti série

< 18. díl >

Náš oblíbený soudce je povolán do hlavního města Tchangů, aby vypovídal o svém posledním případu. Sotva se vydá na plavbu po Žluté řece, dostává nový služební příkaz: zajistit bezpečnost svědka netrpělivě očekávaného v Zakázaném městě. Je tu ale háček, soudce Ti vůbec neví, kdo z cestujících je ten Laj, kterého má chránit. Zatímco mu před očima ubíhá překrásná krajina severní Číny, množí se kolem mandarína vraždy a pokusy o zabití. Je to pro něj ta nejnebezpečnější plavba jeho kariéry v temné atmosféře, v níž se podezíravost mísí s legendární čínskou elegancí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Les nouvelles enquêtes du juge Ti - Meurtes sur le fleuve Jaune , 2011


více info...

Přidat komentář

Marian27
17.07.2019 5 z 5

Tento príbeh bola taká neuveriteľná ptákovina, že až bol super! S klasickým sudcom Ti má spoločné iba meno hlavného hrdinu. A nie je to ani klasická detektívka, skôr vyvražďovačka. Veľmi sa podobá na knihy Leslie L Lawrenca. Aj v jeho príbehoch je toľko mŕtvol, že na konci už čitateľ ani presne nevie kto koho zabil a prečo. Ale Lenormand je s každou ďalšou knihou lepší, opisy starej Číny sú vierohodné a dej má spád a je akčný. Na konci na čitateľa čaká vierohodné rozlúštenie. Radím neporovnávať s Gulikovými knihami a Vraždy na Žluté řece si jednoducho užiť.

konicekbily
03.06.2019 3 z 5

Popis prostředí starověké Číny je velice dobrý, ovšem hlavní hrdina souce Ti a jeho okolí mi nepřináší tolik potěšení, jaké mi přinášelo dílo původního autora o mém oblíbeném soudci. Průměr.


Kyri
15.04.2019 3 z 5

Myslím, že od knížky nelze čekat, že to bude Gulik. A uznávám, že on to není a možná si spíš uškodil tím, že na něj chtěl navázat a využít tak jeho pověst.
Nicméně má výborně nastudované reálie a je to svižná detektivka plná mrtvol :) Není to žádný skvost, ale knihy téhle úrovně běžně čtu, ani se nečervenám. Na rozdíl od jiných detektivek, tam nejsou zas takové logické chyby v motivech padouchů. Fakt je, že tam jde hlavně o to vraždit, co to dá a tam se o motivech moc nemluví. Nicméně metody vražd jsou vskutku různorodé od jedu, šípu, nože po škrcení a topení...
Prostě: oddechová detektivka, nekomplikovaná, čtivá a ozvláštněná orientálními kulisami

zazvorka
16.01.2019 1 z 5

Myslím, že si autor měl stvořit vlastní postavu vyšetřovatele - a ne se pokoušet chlubit cizím peřím. Charakter postav i dojem z nového Ti a spol. je tak odlišný od originálu, že pokračování nedává smysl. Nápodoba je tedy marketingový tah - pro mne ovšem dost ubohý.

Ulala
05.01.2019 2 z 5

Nechci soudit, případy soudce Ti Frédérica Lenormanda mají něco do sebe. Mně však nesedly i když se nutím nesrovnávat s van Gulikem. Vraždy na Žluté řece se mi zdají jako nejslabší z příběhů, které jsem četla. Slova, které se mi tlačí do myšlenek jsou rutina, výplň, vata. Napsane bez jiskry. No nic napříště to bude možná lepší. Ale nenechávejte se odradit tímto komentářem, je to přece jen pouze můj subjektivní názor.

Kniha Vraždy na Žluté řece je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst1x
Chci si koupit4x