Číňan nikdy nelže

Číňan nikdy nelže https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342185/bmid_cinan-nikdy-nelze-KMw-342185.jpg 3 15 3

Nové případy soudce Ti série

< 16. díl >

Kdo by se odvážil vydávat se za soudce Ti? Zkušeným zlodějům v přestrojení za soudce a jeho pomocníka se podaří oklamat a okrást bohaté obchodníky s nefri- tem. Soudcova kariéra tak visí na vlásku a hrozí mu vyhnání do hor mezi nevzdělané pastevce. Jeho paní se mu snaží zachránit pověst tím, že mu zajistí služ- by spisovatele, který dokáže umě zkrášlovat zprávy o soudcově vyšetřování. Tou dobou se Ti pouští do deset let starého případu krádeže chrámových soch. Pro záchranu své kariéry neváhá přejít strašidelný most, setkat se s obávanou vražedkyní nebo vyzvat na souboj veslaře každoročních závodů dračích lodí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Un Chinois ne ment jamais , 2010


více info...

Přidat komentář

Hana62
31.05.2018 2 z 5

Miluji příběhy soudce Ti, ale zklamání, to je nejsilnější pocit, který mám po přečtení. Škoda, asi už k dalšímu příběhu od pana Frédérica Lenormanda nesáhnu.

PWM
22.03.2018 1 z 5

Dokážu si zvyknout na to, že Ti i ostatní postavy jsou jiné a reálie poněkud „okleštěné“, tato kniha má se soudcem Ti ale společné jen jméno. Klidně by po pozměnění jmen bylo možné předstírat, že se odehrává ve třicátých letech. I když toto pominu, stále zůstává jen velmi slabý příběh.


Ulala
14.01.2018 3 z 5

První přečtenou knihu Frédérica Lenormanda o Soudci Ti, jsem hodnotila hodně kriticky. Nelíbil se mi styl, srovnávala jsem s originálem Van Gulika a to srovnání nebylo lichotivé. Asi postupem času, obroušením hran autorova stylu psaní a asi také tím, že už jsem dlouho originál soudce Ti neměla v ruce (nečetla jsem), musím hodnocení pro sebe samou změnit. Není to takové hrozné jak se mi zdálo. Je to pouze jiné. Příběhy jsou, v rámci možností, zajímavé. Styl života soudce Ti trochu odlišný od původního autora, je zde méně popisů vztahů s jeho pomocníky a sám soudce Ti mi připadá takový jednodušší a prvoplánový. To vše ale v příbězích Lenormandových není na škodu. Opět mám přečtené skoro všechny dostupné jeho knihy o soudci Ti a budu se těšít na další, které se mi dostanou do ruky.

Kniha Číňan nikdy nelže je v

Přečtených21x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x