Nové Mikulášovy průšvihy – Polívka nemá rád zmrzlinu

Nové Mikulášovy průšvihy – Polívka nemá rád zmrzlinu https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57574/nove-mikulasovy-prus-57574.jpg 4 89 9

Malý Mikuláš série

< 10. díl >

Malý Mikuláš se loučí! Závěrečný díl série o nestárnoucím školáčkovi a jeho kamarádech Celestýnovi, Vendelínovi, Viktorínovi, Albínovi, Kryšpínovi, Jáchymovi a Fridolínovi. Zcela nové příběhy z pozůstalosti svého otce připravila dcera Anne Goscinnyová. A že opravdu nezestárly! Vždyť stejně jako tehdy platí ta samá pravidla pro klukovské hry na piráty a toreadory, každý ví, že koulovačky se nemají odkládat, protože sníh do druhého dne zaručeně roztaje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Histoires inédites du Petit Nicolas , 2006


více info...

Přidat komentář

Pert
22.02.2022 5 z 5

Super kniha.

Shashlick
23.08.2020 4 z 5

Malý už opakuje slova, tak je třeba knihu trochu cenzurovat.


Nahnilaruka
28.05.2020 3 z 5

původní Mikulášovi patálie mám velmi rád a často se k nim vracím a přečetl jsem je již nesčetně krát. Nové pokračování ale zdaleka nedosahují kvality originálu. Z celé knihy se mi opravdu líbily jen 2 povídky, především Polívka nemá rád zmrzlinu. Jsem si jistý, že k této knize se už nikdy nevrátím a podobně smíšené pocity jsem měl i z ostatních nově vydaných knih.

Chybí zde ten typický klasický chlapecký nevinný pohled na svět, poutavost a barevné vypravování, které čtenáře vtáhne zpět do jeho mládí. Styl je u většiny povídek strohý, vyskytují se často výrazy, které se tam prostě vůbec nehodí a jsou tam jako pěst na oko. Příběhům chybí často pointa, nebo je velmi slabá, a jsou protkány nudou. Téměř, jako kdyby se někdo neúspěšně snažil navázat na původní originál. Veškeré typické kouzlo Goscinniho se kamsi ztratilo a zůstaly jen obyčejné povídky, které ve vás nezanechají zcela nic.

Nové příběhy se prý našly v pozůstalosti a vydala je Goscinniho dcera. Já se ale nemůžu zbavit dojmu, že buďto je autorem ona nebo někdo jiný a za vydáním stojí pouze záměr zisku... Pokud je autorem povídek skutečně sám Goscinny, měly zůstat v šuplíku, jelikož asi autor sám měl pádné důvody pro nepublikování.

Jediné, co nezklamalo, je doprovodná animace od Sempého, která mě přiměla se zasmát vícekrát než samotná povídka.

Madlenka_Knihy
29.07.2016 5 z 5

Kniha nezklamala! Nejvíce mně pobavil příběh → Překvapení pro bábinku :))) Kdo má rád knihy s humorem, doporučuji!

Zelenáč
14.05.2015 1 z 5

Velmi vtipné příběhy od nejen ve Francii oblíbeného autora knih pro děti. Mikuláš opět řeší průšvihy své i cizí. Doporučuji všem je to opravdu pěkná kniha, která zaujme.

Jusťa
02.01.2015

Velmi vtipná kniha.

emmet
07.04.2014 3 z 5

Bylo to sice vtipé ale nudné.

Marisa
17.03.2014 5 z 5

Vtipné a hezké čtení.

Katrys
13.08.2012 5 z 5

Tohle je prostě klasika. Příběhy o malém Mikulášovi mám velice ráda. Je to velice pěkná kniha a stojí za to.

Kniha Nové Mikulášovy průšvihy – Polívka nemá rád zmrzlinu je v

Právě čtených1x
Přečtených146x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených9x
Knihotéce53x
Chystám se číst16x
Chci si koupit8x