Nová setkání

Nová setkání https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125506/nova-setkani-125506.jpg 5 8 2

Výbor prózy sedmi autorů: B. Hrabal, L. Bublík, J. Škvorecký, M. Kundera, I. Vyskočil, I. Klíma, F. Hrubín. Sedm novel a povídek autorů, kteří v nich v posledních letech dovedli zvlášť účinně reagovat na duševní stavy a pocity dnešního člověka i společnosti. Jsou to B. Hrabala "Taneční hodiny pro starší a pokročilé", L. Bublíka "Páteř", J. Škvoreckého "Legenda Emöke", M. Kundery "Falešný autostop", I. Vyskočila "Nejsem si jist", I. Klímy "Poprava koně" a F. Hrubína "Zlatá reneta".... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Odeon
více info...

Přidat komentář

bob9249
06.03.2015 4 z 5

Velice zajímavý výběr české poválečné prózy. Hrabal, Bublík, Škvorecký, Kundera, Vyskočil, Klíma, Hrubý - to vše na asi 400 str. Klasiku jako Emöke nebo Taneční hodiny doplňují méně známé ale také čtivé kratší prózy. Zaujaly: Poprava koně, Falešný autostop.

evelinaevelina
30.01.2013 5 z 5

Sedm próz v tomhle výběru je podle mého gusta. Samozřejmě nezklame klasika Taneční hodiny pro starší a pokročilé, ale mými favority tady jsou Škvoreckého Legenda Emöke a Nejsem si jist od Ivana Vyskočila. Vím, že tohle bylo moje první setkání s Vyskočilem, pak jsem si od něho přečetla co jen šlo.