Nová pravidla - Google pohled zevnitř

Nová pravidla - Google pohled zevnitř https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260592/bmid_nova-pravidla-google-pohled-zevnitr-260592.jpg 5 8 1

Kniha, která slaví úspěch v mnoha zemích po celém světě „Prací strávíme v životě nejvíce času. A proto není správné, aby nás práce demotivovala a odlidšťovala,“ říká Laszlo Bock, šéf personalistiky ve firmě, která změnila svět informací. Toto je stěžejní myšlenka knihy Nová pravidla: Google – pohled zevnitř – přesvědčivého a překvapivě hravého manifestu, jenž předkládá mj. taková doporučení: - odeberte manažerům moc nad zaměstnanci - učte se od svých nejlepších zaměstnanců – a také od těch nejhorších - zaměstnávejte pouze lidi, kteří jsou lepší než vy – bez ohledu na to, jak dlouho je budete muset hledat - nebojte se nerovnosti mezd (je spravedlivější) - nevěřte intuici – využívejte k předvídání a utváření své budoucnosti data - buďte otevření, transparentní a přijímejte zpětnou vazbu - jste-li spokojeni s mírou svobody, kterou jste dali svým zaměstnancům, je to ještě málo... celý text

pales
pales
20.01.2021 5 z 5

Bible moderni personalistiky (ačkoliv grafika české obálky vzbuzuje opačný dojem), kterou by si měl přečíst každý, kdo se zajímá o vedení lidí a fungování firemního prostředí.

Jako člověk pracující v HR oceňuji, že kniha není sebechválou nebo obhajobou nějaké zázračné, vše vysvětlující a vše řešící teorie, ale naopak je to suma praktických a snadno aplikovatelných tipů, zkušeností z reálného prostředí a (často velmi vtipného) popisu specifik a nástrah IT firem. Není třeba zkoumat a testovat na vlastní pěst (resp. na vlastních zaměstnancích), protože Laszlo Bock a jeho tým už to udělali za vás. (A pečlivě ozdrojovaný text s rozsáhlou bibliografií dokazuje, že se nejedná jen o osobní úvahy, ale vědecky podpořené přístupy).

Není to kniha jen pro personalisty a HR, naopak, principy vedení lidí a přístupu k vašim kolegům jsou rozhodně užitečné pro každého, kdo se snaží posunovat svůj tým nebo firmu dál. Navíc je to text zábavný a čtivý.
Všichni, kdo jí četli mi ji doporučili - a já teď doporučuji také, všemi deseti.

Doporučuji číst v anglickém originále.

Autorovy knížky

Laszlo Bock
rumunská, 1972
2015  95%Nová pravidla - Google pohled zevnitř

Kniha Nová pravidla - Google pohled zevnitř je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst25x
Chci si koupit6x