Nová naděje

Nová naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517597/bmid_nova-nadeje-647dffe0e2f57.jpg 5 29 11

Nové nebe série

< 2. díl

Dojemný příběh Hannah Rosenbergové a její dcery Meliny pokračuje... Druhá světová válka skončila, lidé v poválečném Německu si oddychli. Také na Sandnerhofu se všichni radují z toho, že konečně zavládl mír. Avšak rány minulosti přetrvávají. Nejstarší syn Sandnerových je stále v zajateckém táboře v Rusku, Tristan se musí vyrovnat s nacistickou minulostí svého otce. Ale dojde i na chvilky nepopsatelného pocitu štěstí. Hannah se vrátila z koncentračního tábora a konečně našla ztracenou dceru Melinu. A když se seznámí s okouzlujícím, i když uzavřeným rektorem Lorenzem, začne věřit v novou lásku... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Ein neuer Horizont , 2021


více info...

Přidat komentář

soukroma
04.04.2024 2 z 5

Když mi autorka (kupodivu autoři tohle nedělají) naservíruje na prvních deseti stranách víc než deset osob, jejich vazeb minulých a současných (i budoucích - věštba!), a pokračuje dalšími hrstmi ještě v dalších místech děje, mám chuť ji uškrtit. Naštěstí se vyhnu zločinu jednoduše: knihu odhodím jako nevhodnou, pro sebe nečitelnou, nic nepřinášející. Navíc jsem si stihla přečíst poznámky o tom, jak je příběh, osoby a místa zcela fiktivní a plně v režii autorky, takže tuplem nemám zájem.

Dozajista to není historický román, ale bohapustá romantika, umístěná do momentálně velmi populárních kulis...

Renatecka
13.02.2024 4 z 5

Sérii Nové nebe jsem i oblíbila, druhý díl je parádní. Na můj vkus až trošku moc pohádkový.


prochajda
11.02.2024 5 z 5

Nádhera, krása, štěstí, láska, takhle by měly končit všechny knihy. Při čtení jsem měla několikrát slzy v očích dojetím, příběh mě moc bavil. Vydařené pokračování prvního dílu, mně vůbec nepřišlo v ničem slabší nebo horší. Další díl série bych si určitě přečetla, ale myslím, že není nutné.

Madelisi
31.01.2024 4 z 5

Příběh mě vtáhl stejně jako u prvního dílu. Nicméně nedosahuje jeho vysoké kvality. Nemáme tu už záběry na Stalina rozhodujícího se potlačit povstání či na finální rozhodnutí stavby berlínské zdi. Příběh se soustředí na jednotlivé postavy.
Hodně mě zaujal Tristan, ukazuje, jak se Němci snažili vyrovnat s nacistickou minulostī svých rodičů. Melina a David, to je jak příběh z červené knihovny.
Zmínila jsem, že kniha nemá tak vysokou kvalitu, chybí minut časové určení jednotlivých kapitol. To se mi u předchozího dílu moc líbilo.
Bohužel v textu byly rušivé překlepy a chyba podmětu s přísudkem. Zarazila mě i věcná chyba, zde ale nevím, jestli ji má na svědomí překlad, nebo byla již v originále.
Ve flashbacku do roku 1938 se nacisti baví, že si vezmou i zbytek České republiky,

Mlsnákočka
21.01.2024 4 z 5

Knihu jsem četla ihned po přečtení prvního dílu a za to jsem moc ráda, protože jsem přímo dychtivě hltala pokračování osudů Hannah, Meliny a ostatních postav. Moc mě potěšilo, že autorka nevynechala ani Clarissu a Tristana, kteří zápolí s ranami minulosti a každý po svém se snaží napravit chyby, jež způsobil jejich manžel a otec, Peter. Jediné, co mohu knize vytknout, je neskutečný počet chyb a nějaké překladatelské nesmysly (např. přehozený slovosled), což by se nemělo stávat.

Paja1709
19.01.2024 4 z 5

Moc pěkné pokračování. Tady se znovu setkáváme se všemi po válce v letech 1953-1954 a pak v roce 1962-1963.Tento dil byl hodně klidnější než první.

Raislin
17.01.2024 5 z 5

Oba díly této série jsou moc krásné. Je zde popsána doba po druhé světové válce a opět se prolínají příběhy několika hrdinů. Já jsem si knihu moc užila a věřím, že se k sérii zase někdy vrátím.

maryzka
04.01.2024 4 z 5

Pokračování prvního dílu ,, Nové nebe" Psána o druhé světové válce, která moc dobře nedopadla pro Německo- museli se s tím hodně vypořádat a vlastně to do 50. let museli táhnout ženy, bohužel muži buď padli nebo byli v zajetí v Rusku. Tak mě ta kniha připadá taková psychologická i když se šťastným koncem, jenom jsem se pouze nedozvěděla co bylo dál s postavením berlínské zdi.

bábuška
31.12.2023 5 z 5

Velice pěkně napsané pokračování k prvnímu dílu.
Nepříjemná postava byla Klause von Schönwalda, který neustále vzpomínal na staré časy, takže vnuk Tristan odešel z domu. Hannah se vrátila z Osvětimi a tak, až na malou Melinu se všichni sešli na statku Sanderhofu. Vrátila se nakonec i nalezená Melina. Německo je rozděleno mezi vítězné mocnosti, ovšem Sovětský svaz svou neustálou agitací dosáhl toho, že vznikla NDR a nakonec pro berlíňany nastal ten největší šok - do rána byla uprostřed města postavena zeď. Osudy našich postav se různě promíchávaly a jejich příběhy byly stejně zajímavé jako v dílu prvním. Mohu knihu pouze pochválit.

zdehan
23.12.2023

Moc pěkné pokračovani oba dva dily super stoji za přečteni.

PetraN17
05.12.2023 5 z 5

Velice pěkné pokračování :))
Jsem zvědavá, jestli budou další díly, tento mi přišel ukončený. Tak uvidíme :))

Štítky knihy

naděje pro ženy Německo 50. léta 20. století poválečná doba

Autorovy další knížky

Margit Steinborn
německá, 1964
2023  92%Nové nebe
2023  90%Nová naděje

Kniha Nová naděje je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst55x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x