Nosič

Nosič https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413941/bmid_nosic-9Cy-413941.jpg 2 15 6

Erasmus Levine má výnimočné poslanie. Muž s kufríkom sprevádza prezidenta Spojených štátov a nesie zariadenie schopné vyhubiť ľudstvo. Nosič je súčasťou špičkového supertajného tímu zostaveného po jedenástom septembri. Vedie ho tajomný muž s kódovým označením Edelweiss, no ani on nepozná skutočnú totožnosť najvyššieho veliteľa, známeho iba ako Alfa. Nikto netuší, že Alfa potajomky komunikuje s Erasmom. Levine už dlhšie rozmýšľa nad útekom a počas prezidentovej návštevy Švédska sa mu naskytne ideálna príležitosť. Nosič sa stratí v bludisku štokholmských tunelov a s ním aj jadrový kufrík, ktorý mal chrániť s nasadením života. Píše ľudstvo svoju poslednú kapitolu, alebo Levine sleduje nejaký úplne iný cieľ?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Dödens triumf/The Carrier , 2016


více info...

Přidat komentář

Vilma_de_Bilna
21.02.2024 2 z 5

Zbesilá naháňačka po celom svete, ktorá nedopadla nijak. Nerozumela som, kto čo a prečo robí, všetky postavy boli nielen dosť nesympatické, ale taktiež obstarožné. Hlavný hrdina, najmladší článok reťaze, mal 50 rokov. Zvyšok dôležitých postáv 70+. To by ani tak nevadilo, keby tam nebolo viac akcie ako v Jamesovi Bondovi. Záver bol nemastný-neslaný, nič sa v ňom nevysvetlilo a ani neuzavrelo, chýbala tam bodka v podobe dokončenej práce, zachráneného či zničeného sveta.
V skratke sa mi kniha nepáčila a už by som ju neotvorila. A tomu, že 70-ročná babka za 1 noc zabehne viac ako 80 kilometrov bez toho, aby to na nej ráno bolo vidieť, neuverím asi nikdy.

Jara.v
21.11.2023 2 z 5

Na knihu jsem se těšila na základě skvělé anotace, ale byl to děs. Víc k tomu nemám co dodat.


RebeccaLynn
18.01.2022 1 z 5

Začátek vypadal docela slibně, ale pak to ztratilo tempo a následně i mě. Na straně 160 jsem už úplně umírala nudou a nemám nejmenší motivaci zjistit, jak to celé dopadne. Ani postavám se nedá zrovna moc fandit. Přitom téma je to zajímavé. Škoda.

Little.deer
19.05.2021 1 z 5

Tak tuhle knížku jsem četla opravdu hodně těžko a nakonec jsem to nedala...

mynamail
05.04.2021 2 z 5

Když čtu knihu o 464 stranách, tak mě strašně naštve, že na konci nevím, jak to vlastně všechno bylo. Nepochopím příběh. Přesně jako u My dva proti světu.
Začátek vypadal slibně, uprostřed už jsem se ztrácela. O co tady vlastně jde?
Pokud bych se chtěla vzdělávat v oblasti jaderného zbrojení, tak asi sáhnu po literatuře naučné. Ze začátku jsem se snažila si informace, o kterých byla v knize zmínka, dohledávat na internetu (je to opravdické a nebo jen část příběhu? , opravdu ti lidé existovali a dělali to, o čem se píše v knize? jak to bylo s tím Švédskem v poválečných letech?). Ale pak už jsem na to neměla sílu. Posledních asi 80 stran už bylo rychločtení. Skoro bych řekla, že to pro mě byla ztráta času.

baroo
25.08.2020 3 z 5

Pomalá kniha, zmatený děj s podivnými skoky, nesympatický hrdina. Přitom téma je super, něco na způsob Já, poutník nebo série s Marcem Danem. Nemá to ale spád, místy ani smysl.

Štítky knihy

špionážní zápletka

Autorovy knížky

Mattias Berg
švédská, 1962
2019  43%Nosič

Kniha Nosič je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce56x
Chystám se číst17x
Chci si koupit8x