Vilém dobyvatel

Vilém dobyvatel https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116151/vilem-dobyvatel-116151.jpg 4 54 5

Normanská trilogie série

1. díl >

První díl historické románové trilogie popisuje dramatické životné osudy zakladatele normanské královské dynastie Viléma Dobyvatele

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Bastard King , 1977


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
12.05.2023 3 z 5

Také moje první kniha od Jean Plaidy, historický příběh Viléma Dobyvatele, jeho manželky Matyldy a jeho boj - dobývání a vytvoření Anglie a hlavně udržení Normandie. Vilémův příběh ovládnutí Normany Anglii je také na tapiserii v Bayeux. Pro mě zajímavá kniha do mé knihovny.

Filatov
21.03.2021 4 z 5

První kniha, kterou jsem od autorky četl, i když jí v povědomosti mám. Plaidy jsem vždy spíše bral jako autorku pro ženy a možná jí dokonce i pořád je, ačkoliv mě Vilém Dobyvatel zaujal. První polovina kniha se věnuje mládí a mě více bavila až ta druhá, kdy se Vilém stal králem Anglie. Kniha jeho život popisuje dobře, avšak nevím do jaké míry se drží historické pravdy. To ale nevadí. Ani Vilém ani jeho manželka a vůbec celá rodina nebyla zrovna svatá a všichni se dopouštěli podrazů, i když si mysleli, že zrovna oni v právu jsou. Jejich chování určitě nebylo hodné obdivu ale v té době to určitě byla nutnost. Sám Vilém dostal hodně ran od osudu, to se musí nechat, ale také hodně získal.


Rozmarýna Rozm
03.11.2018 1 z 5

První kniha této autorky, kterou jsem četla. Nedočetla. Když jsem ve 3. kapitole četla dialogy vedené s pětiletým chlapečkem, které zněly jako rozhovor dospívajícím klukem, musela jsem toho nechat, protože mi to drásalo nervy. Nebyly to ve skutečnosti dialogy s chlapečkem, ale dějepis pro čtenáře. Miluji historické romány, ale tato spisovatelka je neumí napsat. Potřebuji číst uvěřitelný text.

braunerova
01.11.2016 4 z 5

Romantické příběhy zrovna nemusím, ale tenhle je napsán dobře, přečetl jsem za jeden den. Autorka se drží faktů, škoda že chybí historická poznámka.

ERIK 2
19.04.2016 5 z 5

Kniha je výborně a přehledně napsaná,někomu se to může zdát jako učebnice dějepisu ale to je Plaidyovský styl psaní,já tuto spisovateku mám mezi oblíbenými autory a její knihy zbožňuji, za mně plný počet bodů