O trůn a o lásku

O trůn a o lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78132/bmid_o-trun-a-o-lasku-vBz-78132.jpg 4 39 4

Normanská trilogie série

< 3. díl

O trůn a lásku Ústředními postavami třetího závěrečného dílu triologie o vládě normanských králů v Anglii jsou krásný a slabošský synovec Jindřicha I.Štěpán a králova ctižádostivá dcera Matylda.Mocenský boj jim komplikuje vzájemná vášnivá láska střídající se s nenávistí.

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Passionate Enemies , 1976


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
12.05.2023 3 z 5

Tento třetí díl Normanské historie, je autorkou poněkud méně věrohodně napsaný. Také si nemyslím, že královna Matylda, měla takovou váhu přikazovat Štěpánovi z Blois, co má a nemá dělat, přestože Štěpán nebyl tak rozhodný, jako synové Viléma. Ale i tak zůstává v mé knihovně.

madem
10.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Mám knihy od J.P. ráda. Přiblíží mi historii z jiného pohledu. Autorka si vždy vezme fakta a přidá svůj názor. Tato kniha ale podle mého hodně přehání. Aby královna Matylda přišla před bitvou za králem Štěpánem, že nesmí bojovat, že Jindřich je jeho syn, a že císař římské říše utekl a staral se v Anglii o chudé. To už mi přijde moc.


ERIK 2
02.06.2016 5 z 5

Opět výborné:dobrodružné,historické a hlavně poučné dílo

hrubik
20.08.2014 3 z 5

Mám z této knížky rozporuplné pocity. Líbil se mi příběh, ale nelíbil se mi styl, jakým byla knížka napsaná. První půlka pro mě byla hodně nudná a vlastně v celé knížce mě hrozně rozčilovalo, jak se opakují ty stejné věty, myšlenky a slova "krasavec Štěpán" mi vážně lezla krkem. Knížku jsem dočítala spíš ze zvědavosti, jak to dopadne po historické stránce.