Jindřich I., král spravedlivý

Jindřich I., král spravedlivý https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78203/jindrich-i-kral-spravedlivy-4UL-78203.png 4 36 3

Normanská trilogie série

< 2. díl >

Vilém Dobyvatel, vítěz ve slavné bitvě u Hastingsu a zakladatel normanské dynastie anglických králů, zanechal po sobě tři velmi odlišné syny. Vilém Rufus, Robert a Jindřich jsou spolu v neustálých sporech o majetek a moc v Anglii i v Normandii. Všichni společně proto hrají klíčovou roli v této rušné době, kdy se vyostřují mocenské boje i konflikt mezi církví a státem. Nevinná saská princezna Edita zatím vyrůstá v klášteře, v němž je její nelítostná teta abatyší. Statečný vzdor mladé princezny, její obdiv k Jindřichovi a posléze i její rozčarování utvářejí tklivý milostný příběh kontrastující s bouřlivou a mnohdy krutou dobou.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Lion of Justice , 1975


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
12.05.2023 3 z 5

Pokračování historie synů Viléma Dobyvatele a jeho Normanské dynastie při vládě Anglie. Opět autorka popisuje intriky, spory o majetek a hlavně korunu. Při čtení je dobré si prostudovat historii rodů, příběh už se týká více historických postav.

madem
10.05.2021 4 z 5

Mám knihy od J.P. ráda. Přiblíží mi historii z jiného pohledu. Autorka si vždy vezme fakta a přidá svůj názor. Tato kniha vás navnadí, abyste se více zajímali o boj o trůn mezi JIndřichem, Rufusem a Robertem.


ERIK 2
10.05.2016 5 z 5

Opět výborné,no nebudu tady vypisovat zdlouhavé komentáře,prostě pokud máte rádi historii Anglie,Normandie,Francie 11. až 12.století,vřele doporučuji a já rýchle otvírám další díl a znovu se přenesu do staré Anglie.