Normální a patologická láska

Normální a patologická láska https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73958/mid_normalni-a-patologicka-laska-Rft-73958.png 3 8 3

Pojednání o lásce z pohledu současné psychoanalýzy. O. F. Kernberg, jeden z nejvýznamnějších představitelů současné psychoanalýzy, přenesl ve své psychologii objektních vztahů - v návaznosti na M. Kleinovou či D. Winnicotta - důraz od zkoumání pudových sil na analýzu mezilidských vztahů. Kniha popisuje z různých pohledů fenomén lásky a s ní spojené pestré spektrum vztahů. Dotýká se biologických i psychologických faktorů, které lidskou lásku rozhodujícím způsobem ovlivňují. Kernberg dále ukazuje, do jaké míry jsou nevědomé psychické obsahy a jejich aktivace odpovědné jak za vztahové konflikty, tak i za ony nejvíce vzrušující momenty milostného života člověka. Uvažuje nad tzv. normální i patologickou podobou lásky a zamýšlí se nad vlivem faktorů jako je narcismus, agresivita či masochismus na obě z nich.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Portál
Originální název:

Love relations : normality and pathology


více info...

Přidat komentář

Shindo
předevčírem 2 z 5

Knihu som si prečítal, aby som získal lepší dojem o psychoanalýze, ktorej teórie (aspoň tie pôvodné) mi prídu slušne pritiahnuté za vlasy. Dôvodom bolo taktiež to, že autor dodnes žije (tiahne mu na stovku) a v psychoanalytickom svete je údajne považovaný za kapacitu.

Dostal som presexualizovanú knihu od starého úchyla, kde som o penis v rôznych podobách, závisť penisu a oidipovský komplex zakopával takmer na každej strane. Ak by som si dal poldeci za každý penis spomenutý autorom v knihe, skončím v nemocnici s otravou alkoholom a ešte moje deti budú mať cirhózu pečene.

Autor rozpitval sex tak dopodrobna, že ho pripravil o všetku krásu. Okrem iného som sa dozvedel napríklad aj to, že za sexuálnou neviazanosťou hipíkov je narcistická, masochistická a hysterická štruktúra a za správaním mužov v sexuálnej oblasti túžba neopustiť matku.

Zlatá McWilliams. Aj keď mám predstavu, že autor knihy by ňou otvorene pohŕdal.

Timca
24.01.2015

mně se to líbilo a je až k neuvěření , kolik lidí má sexuální problémy a ani o tom neví


nokid
26.09.2014 2 z 5

Poměrně obtížné a těžko srozumitelné čtení

Štítky knihy

sexuální úchylky láska psychologie sexualita psychoanalýza

Autorovy knížky

2011  63%Normální a patologická láska

Kniha Normální a patologická láska je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x