Diamanty nosí smrt

Diamanty nosí smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163465/diamanty-nosi-smrt-163465.jpg 3 29 12

Nora Blackbirdová série

< 2. díl

Nora Blackbirdová z filadelfských vyšších kruhů stále pracuje jako reportérka společenské rubriky Intelligenceru, aby splatila zděděné dluhy, a stále si není jistá svými city k Michaelu Abruzzovi. Jednoho dne obdrží pozvání ke Cooperovým - význačné filadelfské rodině, ke které ji váže společná minulost... Flanders Cooper, Nořina bývalá láska z vysoké školy, se na party plné nejzvučnějších jmen filadelfské smetánky pokusí Noru znovu získat, což se pochopitelně nelíbí jeho ženě Lauře. Když je následujícího rána Laura nalezena mrtvá, policie začne podezírat Flana. Nora si je jistá, že Flan je nevinný, a tak se za pomoci detektiva Blooma pustí do dalšího pátrání. První, co zjistí, je, že Laura je ve Filadelfii známá jako zlodějka šperků... Povede se Noře očistit Flanovo jméno? Nebo bude její život opět v nebezpečí? ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Dead Girls Don't Wear Diamonds , 2003


více info...

Přidat komentář

Nuny
07.03.2024 2 z 5

Chtěla jsem knihu, u které nemusím přemýšlet a to se mi vyplnilo. Je to velmi jednoduché, jen tak to plyne, děj ubíhá a nejednou je konec. Co se mi líbilo, že nepotřebujete ani první díl, abyste chápali souvislosti, takže jsem ráda, že ho nemusím číst. Za mě krásných 57 %.

Booky84
18.07.2022 3 z 5

Čtivá a pohodová detektivka - příjemně prožitý večer. Vlastně jsem to četla jen proto, že jsem nechtěla vracet nepřečtenou knihu do knihovny a zároveň jsem byla zvědavá na další vývoj hlavních hrdinů. :-)


Fidibus
03.03.2022 5 z 5

(SPOILER) "Ježíši, hodlám se vloupat do domu s klaunama z grotesky..."
Nora opět na stopě, tentokrát ji k tomu vlastně přinutí, pokud chce zpátky svůj prsten. Asi ještě akčnější bez první díl, i když je tam zároveň hodně humoru. Snaží se zachránit svého ex přítele, jehož žena je nalezena mrtvá a Nora je svědkem večera před. Abruzzo, tentokrát jako Hrabě Monte Tráva, se zde zpočátku moc nevyskytuje, ale pak se objeví spolu s náznakem své minulosti... Jednou z hlavních hrdinek je Nořina těhotná sestra a její nápady.
Pobavilo mě to a čekala bych další díl...
"No, život může být jako horská dráha nebo jako vykolejený vlak. Hlavně si zapni bezpečnostní pás, ano?"
"Noro, já nejsem štěně na vodítku." "To mě právě děsí."
Přeměřovali jsme se zlostnými pohledy. Střelecký duel se mi najednou zdál jako celkem dobrý nápad.

yonda
11.11.2021 3 z 5

Určitě bych knihu neoznačila jako detektivku. Jde spíš o příběh jedné mladé ženy a na pozadí všeho se odehrála vražda. Konec byl dost překotný, ale jinak se to dalo.

niki-chan
01.11.2017 3 z 5

Oddechovka a to hodně. Nic náročného, nenadchne ani neurazí.

Marthas
21.10.2015 3 z 5

Kniha není špatná, alespoň chyb bylo mnohem méně v překladu nebo zapracoval korektor. Bohužel ale asi moc nevybízela lidi, aby si ji koupili. U nás prostě asi nestačí připsat na obal sousloví stylová detektivka, aby se zvýšila prodejnost, jak je tomu možná v americe...
Mě je tedy rozhodně líto, že se nedozvím, jak to skončí...
Pravda ale je, že rozuzlení je zpracováno tak, že ne vždy pochopím podle čeho to hlavní hrdinka rozsekla, je to v takových náznacích, že mi to nestačí k úplnému pochopení... Jinak tentokráte jsem zápletku trochu prokoukla, mnohem více než mihule...

kubakubikula
04.07.2015 3 z 5

kniha nebyla spatna jako oddechove cteni, jen ten konec se mi zdal moc rychly...

J.books
17.08.2014 3 z 5

Příjemná holčičí detektivní oddechovka

hrabenka
20.02.2014 4 z 5

Příjemná oddechová kniha.

Pakuna
16.09.2013 4 z 5

Stylová detektivka pro ženy.. sestry Blackbirdovy znovu na scéně. Souhlasím, že kniha nezanechá hluboký dojem, ale na oddechnutí od náročnější četby se hodí skvěle.

mayinka
15.09.2013

na dovolene se precte u dvou drinku :) dojem nezanecha a pustite ji z hlavy.

mikika
25.06.2013 4 z 5

spíš konverzační komedie než detektivka, něčí smrt je tu použita vlastně jako odrazový můstek pro bláznivé eskapády ještě bláznivější rodinky Blackbirdových. Nutno znát předchozí knihu, aby čtenář věděl, kdo je kdo a proč.