Noční můry!

Noční můry! https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281680/bmid_nocni-mury-SaX-281680.jpg 4 83 19

Charlie se už tři měsíce pořádně nevyspal. Sotva začne podřimovat, ocitne se ve světě, kde se to hemží čarodějnicemi, skřety, hady, upíry a všemožnými jinými hrůzostrašnostmi, jaké si lidská fantazie dokáže vymyslet. Straší tu i klauni nebo huňatí bílí králíčci! Jedna noční můra je ale ze všech nejhorší a Charlie se s ní musí vypořádat, jinak se totiž z říše zlých snů už nikdy nedostane a přivede do záhuby i své kamarády, rodinu a celé město.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Nightmares! , 2014


více info...

Přidat komentář

Canney
02.09.2022 4 z 5

Noční můry! jsem čela již několik let zpátky, ale nikdy jsem v této sérii nepokračovala (v té době u nás druhý díl ještě ani nevyšel) a tak jsem si řekla, že to musím napravit.

Jsem ráda, že jsem se do této knížky znovu pustila, protože Podsvět je prostě skvělý a hezky propracovaný. Noční můry totiž dětem pomáhájí překonat jejich vlastní strach. Děti se tedy do svých nočních můr vracejí do té doby než ho překonají. Jak jsou noční můry hrozivé nebo propracované záleží na samotných dětech a jejich fantasii. O tom všem by nám mohl povídat Charlie, který se do své noční můrý vrací každou noc. Díky tomu toho moc nenaspí a je díky tomu nepříjemný na své okolí. Problém nastává ve chvíli, kdy si čarodějnice z jeho noční můry pro něj příjde do skutečného světa.

Knížka se četla lehce, je s ilustracemi a nápad i zpracování se povedlo. Můžu dál doporučit :) Musím si do knihovny skočit pro pokračování!

May
11.05.2022 4 z 5

Jako dítě jsem taky mývala noční můry.... a možná i proto jsem si tuto sérii koupila. A zcela jistě si přečtu i další díly. Při čtení jsem přemýšlela nad tím, že poslední dobou mám pocit, že v noční můře žiju dnem i nocí a i když se štípnu kolikrát denně chci, ne a ne se probudit :(


Uma
07.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Doporučuji.

tetepoko
25.10.2020 4 z 5

"Učitelé tělocviku. Ti první dva jsou trapiči. Třetí je toho druhu, co pořád mele, že se máš víc snažit. Takoví jsou nejhorší."

Příběh Charlieho Lairda bych rozdělila do dvou částí - první probíhá v reálném světě a druhá ve světě nočních můr. Jak mě ta první nebavila, tak to ta druhá vyrovnala. Popis světa nočních můr je velmi zábavný a věřím, že si tam každý čtenář najde to svoje terortorium nebo jen jeho obyvatele.

Sumasumárum, dětem (a i těm starším), kteří vědí o tom bubákovi pod postelí, bych pro jistotu knihu přečíst nedávala.

_Jean_
04.08.2020 5 z 5

První kniha, kterou jsme si sama koupila. Nevěděla jsem do čeho jdu a rozhodně toho nelituji, protože mě příběh opravdu moc bavil, kniha se četla rychle, na konci ukápla slza a celé dílo dávalo smysl. Rozhodně doporučuji pro čtenáře, kteří si rádi přečtou nějakou oddechovou. :D

goodness
08.06.2020 5 z 5

Mě se to teda moc líbilo! Sympatické postavy krásně vykreslené prostředí. Dominantou fialový zámeček. Četlo se samo.

venda753
06.01.2019

Knížka se mi moc líbila. Poprvé když jsem ji vidělala nevěděla jsem co od ní mám čekat, ale také se mi více líbila první část než ta druhá.

KnihomolkD
14.04.2018 3 z 5

Rozhodně musím říct,že byla to oddechová knížka.První polovina se mi strašně moc líbila,tu bych zhodnotila 5/5,jenže pak přišla druhá a ta už nebyla tak skvělá.
Jako Charlie mi občas připomínal Marshalla.Někdy jsem měla pocit,že je to takové Himym ve fantasy vydání. :D

Hodnocení:2,5/5

skautkapuding
20.02.2018 4 z 5

Líbila se mi nejvíce první polovina, pak už méně. Knihu celkově hodnotím kladně, líbila se mi.

arram
23.11.2017 5 z 5

Popravdě jsem si nebyl jistý, co od této knihy očekávat a musím říct, že mě naprosto pohltila. Hodně čtivě napsané a ke všemu s krásným a originálním nápadem.

Eliška_Florbal
14.04.2017 5 z 5

Bezvadná kniha... Někteří píšou že až moc fantasy... Ja osobně fantasy nesnáším ale toto bylo super... Nemohla jsem se od té knihy odtrhnout a živě jsem si představovala celý děj jako u každé knihy kterou čtu. Bylo to i strašidelné v některých částech jsem se i bála.. Doporučuji přečíst a dávám *****

Liliana2006
25.02.2017 4 z 5

Na mě až moc fantasy.Smyšleného víc než v knížce Harry Potter. Ale není to zas tak hrozný.

hellena1523
04.02.2017 3 z 5

Moc krásné ilustrace, hezký příběh...ale něco mi tam pořád scházelo. Nemůžu přijít na to, co přesně, ale...Předem jsem si jméno jednoho z autorů vůbec nespojila s Marschmellounkem, tím spíš jsem byla překvapená, ale ani tak nemůžu dát lepší hodnocení.
Je to hezké průměrné čtení. Trochu mi schází nějaká nadhodnota...(a krásná fialková, kterou mám moc ráda, to nedožene)

ziriant
21.10.2016 4 z 5

Popravdě vědět předem, kdo je autorem knihy, neodvážila bych se ke koupi. Ale o to jsem radši, že jsem se to dozvěděla až po začtení a nenechala jsem se zbytečně odradit předsudky o tom, že z herců nemohou být dobří spisovatelé. Příběh krásný, opravdu nejen pro děti, užila jsem si ho do své poslední noční můry a ráda se k němu zase vrátím.

Princezna22
08.09.2016 5 z 5

Hezká knížka a ty obrázky v ní..krásné... Jako malá bych se u knihy asi bála. Pěkný příběh..

kytarka
11.08.2016 5 z 5

Pěkný dětský horor. Kniha se mi líbila a myslím si ze neni jen pro děti.

LordMikes
05.05.2016 5 z 5

Tato kniha byla výborná, přečetl jsem jí za čtyři dny, jak byla dobrá!
Prostě ji doporučuji.

Adris
03.04.2016 5 z 5

Kniha byla skvělá! Autoři vymysleli zajímavý svět plný příšer a dětem s lehkostí zprostředkovali odpovědi, jak si se zlými sny poradit a co za nimi stojí. Kniha je opravdu úžasně zpracovaná. Recenze u mě na blogu.

Sarfias
21.03.2016 5 z 5

Autoři této knihy mě mile překvapili. Je pravda, že kniha je mířená pro děti a mládež, osobně jsem si ji ale jako dospělák velmi vychutnala. Od začátku až po konec je příběh psaný velmi čtivě, přátelsky a čtenář je provázen velmi milými charaktery, strašidly a jinými nočními můráky. Hlavní dětské postavy pak v mnohém člověku připomenou jeho dětství, anebo možná i dětství jeho dětí.
Kdokoliv, kdo hledáte pěknou a poutavou knížku nejen pro děti, ale i pro sebe a chcete se na několik hodin ponořit do dětského světa strašidel a magických zážitků, rozhodně po této oddechovce sáhněte!

Štítky knihy

horory fantasy pro děti noční můry

Autoři knihy

Kirsten Miller
americká, 1973
Jason Segel
americká, 1980

Kniha Noční můry! je v

Přečtených119x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených10x
Knihotéce59x
Chystám se číst58x
Chci si koupit20x