Jednou nohou v hrobě

Jednou nohou v hrobě https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199556/bmid_jednou-nohou-v-hrobe-199556.jpg 4 560 61

Noční lovci série

< 2. díl >

Poloviční upírka Cat Crawfieldová už čtyři roky pracuje pro vládu. Nyní vede vlastní tým, který vycvičila k boji s nemrtvými. Tímto způsobem zužitkovala bojový výcvik, který získala pod vedením svého bývalého přítele, lovce upírů Bonese. Toto období jejího života je však i po letech citlivé a Cat se stále nedokáže vyrovnat s tím, že Bonese byla nucena opustit. Ona a její muži jsou natolik nebezpeční, že někdo z nemrtvých se rozhodl vypsat odměnu za její hlavu. Cat je v těžkém ohrožení života a její jedinou nadějí na přežití je Bones, který nečekaně opět vstoupil do jejího života. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.... celý text

Žánr:
Romány , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

One Foot in the Grave , 2008


více info...

Přidat komentář

maluck
16.01.2024 4 z 5

Celkem zajímavá upírská série, které nechybí akce, vtip i romantika. Hlavní postavy poloviční upírka Cat a letitý upír Bones i nadále společnými silami porážejí své nepřátele. Oblíbila jsem si vedlejší postavy, zejména chlapy v Catině jednotce. Druhý díl je vcelku dobře ukončen a v podstatě by tak mohl celý příběh i skončit. Když narazím na další díly, tak si je pravděpodobně přečtu.

Artep071
03.01.2024 4 z 5

okey okey předešlý díl byl krapek víc vtipnější přes to, to má grády a udržuje to čtenáře v napětí .. xi xi těším se na pokračování :)


luculi
14.10.2023 3 z 5

I druhý díl se nese v podobném duchu, i když mě hned na začátku překvapilo, že se děj posunul o rovné čtyři roky. Čekala jsem zdlouhavé popisy změn v životě postav, ale autorka se rozhodla to rovnou přeskočit. Ne, že bych si zrovna stěžovala. Tohle mi asi víc vyhovovalo.

Jak jsem řekla, postavy jsou zase o kus dál. Jak v časové rovině, tak ve svém vývoji. Cat se od začátku neskutečně změnila a opravdu dostála toho, že má v sobě upíří polovinu, protože je z ní docela děsná mrcha. Bones se v podstatě nezměnil, což se dalo čekat. Na povrch vyplulo hned několik nových překvapivých skutečností, něco se zkomplikovalo, něco vyřešilo. Takže takový ten běžný koloběh věcí.

Jsem zvědavá na další knihu, zvláště na to, o čem chce autorka psát. Ještě těch dílů zbývá hodně. Nicméně pro mě je to stále stejný průměr, příběh s běžnými záležitostmi, které člověk četl několikrát. Ničím výjimečný. Občas nechápu logické myšlení a postupy postav, jak k nějakému závěru došli, nebo když vymysleli nějaký plán, jak v tom mohli vidět souvislost, ale to nehodlám příliš řešit. Stále je to dost vulgární, občas bych to výrazivo mírnila, zvlášť jeho opakování, a někdy je to dost silné kafe, ale zvědavost mě žene kupředu. Tak uvidím, jestli zvládnu dojít k poslední knize.

Senza Jenka
26.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Bones je zpět a o Cat je nebývalý zájem.
Na scénu vstupuje "láskyplný" tatíček s otevřenou náručí, Bonesova bývalá milenka, jeho šéf, šéf jeho šéfa a utajený strýček Cat. Idyla téměř rodinná.
Na základně je krysa a mrtvý kamarád nemusí zůstat mrtvý.
Je to celkem přímočaré a ne moc složité, ale nikoliv průhledné. Jen stvoření ghůla mi přišlo trochu nelogické a překombinované.

petraj30
12.09.2023 3 z 5

Omlouvám se, ale nejsem tak nadšená, jako ostatní. Sice se to dobře čte, ale je to velmi předvídatelné. Krvavé pasáže ztratili efekt napětí. Ještě počkám, jak se vybarví hlavní hrdinové a co se bude dít, ale moc si od toho neslibuji.

Zuzka_Zuu
17.02.2023 5 z 5

Tahle série je moje srdcovka, čtu ji každý rok už několik let. Tenhle díl vyřeší problém ve vztahu Cat a Bonese a přidá nové zápletky a upíři sex je samozřejmostí. Miluju ten jejich humor, sarkasmus a to, jak děj krásně plyne a utíká. Další velice čtivý díl.

eliska2126
04.08.2022 5 z 5

V tomto díle pokračuje příběh Cat a Bonese. První případ se v podstatě vyřešil a v tomto díle je Cat na stopě svému otci.

Cat je skvělá hlavní hrdinka. Dokáže sarkasticky utřít kde koho a ničeho se nebojí. Jen by měla Bonesovi občas víc věřit, přece jen o světě upírů, ve kterém se Cat nyní nachází, toho ví víc než ona. Bones je pořád stejně skvělý. Baví mě to, jak i přes to, jak mocný je, umí dát najevo to, co cítí a je upřímný za každé situace.

Autorka už v prvním díle ukázala, že psát prostě umí. Děj plyne, místy jsem se i zasmála. Autorka to má dobře promyšlené. Nechybí ani akce a napětí. Jiskření mezi hlavními hrdiny je uvěřitelné a fakt jim fandím.

Sice to nepředčilo první díl, ale i tak to miluju ️. Myslím, že se z téhle série stává další moje srdcovka.

JerryDexter
07.01.2022 4 z 5

Z téhle série se pomalu stává moje další srdcovka. Ano, je to žánrový brak, ale ty přímo zbožňuju. Příběh obsahuje akci, sex, napětí, sex, humor, sex, a další sex. Je to docela zábava.

Evule114
19.07.2021 5 z 5

Druhý díl byl opět velice čtivý a můžu napsat, že i stejně dobrý. Nezdá se mi, ale že by předčil díl předchozí. Každopádně jsem se opět bavila.

Luigi1
14.06.2021 5 z 5

Pěkná série.

petrulka
15.04.2021 4 z 5

Lepší než první díl, upírský sex je tedy neuvěřitelný až moc, ale hlavní potenciál knihy,tedy spád a vtip, je naplněn.

Ludmila02
03.01.2021 5 z 5

Bavilo, stejně dobré jako jednička, možná i o chlup lepší. Hned jdu na další díl.

Kudík
23.07.2020 4 z 5

Tento díl mi přišel i na fantasy až na hranici reálnosti, ale pořád je to dobré čtení. Má to děj, akci, vtip a dozvěděla jsem se zase něco nové z minulosti postav, a že je u některých dlouhá. :)

havrmoni
10.09.2019 3 z 5

Drsnà Cat, bohužel je mi trochu k smíchu. Že už se nečervená při narážkách na sex a dvojsmyslech a sprosťárnách, budiž. Je to už ženská blíž třicítce než pubertě. Ani by mi nevadilo, že sama začala ty sprosťárny používat, ale vadí mi, že je jich moc teda jakože příliž i tam kde to není třeba. Je spíš taková hulvátská jako kdyby drsoň= hulvát. A teď k příběhu, fakt jsem se zasmála jak držela upíra krkem dolů, aby z něj nakapala krev do úst toho, koho měla ta krev vyléčit. A ta vyléčí vše, jak se zdá. Dobře, fantasy se meze nekladou.

denniys
27.12.2018 3 z 5

není to úplně špatné, to nee..ale dobré taky ne..je úplně jasné, kam se příběh bude vyvíjet, vše důležité je až moc předvídatelné..stejně jako první díl 50/50..

Áňa 998
13.09.2018 5 z 5

Skvělý navazující díl, který mě bavil snad ještě víc než ten předchozí.

paprika75
12.12.2017 4 z 5

Vcelku zdařilé pokračování. Bones byl sice zase přeslazený jak hrnek medvídka Pů, ale OK. Upíří sex nabral "trochu" na intenzitě ... ale já puritán nejsem, takže cajk. Je to čtivé, zábavné, vtipné a nechybí ani trocha akce a napětí. Baví mne to. 3-4*

jitka7
22.11.2017 3 z 5

Musím říct, že začátek knihy tak nějak bez Bonese mě moc nebavil. Nějak nechápu postoj Cat, protože přeci není taková hlupačka, aby si myslela, že nad ním někdo vyzraje. Hlavně to vypovídá její postoj k němu. Nedůvěřivý, pocit, že ona je ta, která všechno zvládne. Věčné fňukání po Bonesovi mě štvalo, vždyť si za to pipka mohla sama. Až když konečně nastoupil na scénu, začala se mi kniha líbit.

TerezaMondeková
16.11.2017 5 z 5

Skvělé pokračování. V knize opět nechyběla láska, romantika, nebezpečí, napětí, akce, zvrat, překvapení... opravdu jsem se ani na chvíli nenudila, protože se furt něco dělo. Moc se těším na pokračování. Jen mě mrzí, že od sebe hlavní hrdinové byli tak dlouho, ale chápu to podle okolností.

Ferum
18.10.2017 5 z 5

Super jako každý díl.