Milenec snů

Milenec snů https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193268/temni-lovci-milenec-snu-9XN-193268.jpg 4 357 45

Noční lovci série

1. díl >

Julian Makedonský byl neohrožený spartský generál, jenž v boji nikdy nepoznal porážku. Z nejvyššího vrcholu slávy však padl až na dno lidského utrpení a stal se otrokem lásky. Statný muž, který vždy přitahoval pohledy opačného pohlaví, si totiž už nevybírá - ženy si vybírají jeho a on jim přináší rozkoš a uspokojení, Odevzdaně plní své povinnosti milence a už nedoufá, že by mohl kletbu, jež na něj byla uvržena, nějak prolomit. Jiskřička naděje mu svitne v podobě lásky, v kterou už nedoufal a kterou vlastně ani nikdy nepoznal. Grace Alexanderová v něm totiž nevidí jen pouhého otroka... Dokáže velká láska zlomit staletou kletbu? Jedno ze základních děl žánru paranormální romance poprvé v českém překladu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Fantasy Lover , 2002


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
01.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Začátek byl dobrý - sparťany vychovaný makedonský vojevůdce (syn bohyně) dva tisíce let prokletý a držený jako sexuální otrok, hozený do 21. století. Grace je první žena, která odmítne s ním na to rovnou vletět. Velmi brzy zjistí, jak zařídit jeho odekletí, erotické dusno houstne a celou věc ztěžuje...
Cvak - kniha se natahuje do nekonečného sledu zoufale podobných scének nepřekonatelného chtíče a úniků před zkázou. Vždy, když to začne vypadat, že jde opravdu do tuhého, hbitě a bezbolestně zasáhne (většinou) nějaké božstvo. Na posledních stránkách se záležitost rychle a celkem předvídatelně (až banálně) vyřeší.
Škoda. Nějaký potenciál tam byl, žel zůstal nevyužit.
P.S. Česká verze je po jazykové stránce značně odfláknutá. Hrubky jak od školáka, stylistická zvěrstva, nezvládnuté základní věci a to včetně skloňování. Děs.

denniys
14.07.2023 1 z 5

Oou... tahle kniha mě strašně bolela...a to ve smyslu, že na něco tak otřesnýho jsem dlouho nenarazila... chtěla jsem tuto knihu jako oddechovku mezi čtením jedné dlouhé a náročné ságy a akorát mě naštvala, bohužel...
Kategorie fantasy?? No, dejme tomu... tak autorka trochu zprznila mytologii a ukázala, že brak jde udělat úplně ze všeho..
Kategorie erotické?? No, možná tak pro puberťáky a ani to pořádně ne..
Nějak jsem na této knize nenašla vůbec nic, co by mě oslovilo...
Vlastně nechápu jak to, že jsem ji vůbec dočetla..


michaela2807
12.02.2023 5 z 5

"Nemůžeš se bát smrti, když nemáš důvod žít.”

Tato kniha mě nadchla natolik, že jsem ji přečetla asi 10krát..
Do Juliana jsem se zamilovala.
Dávný Sparťanský generál byl za své činy proklet do knihy jako otrok lásky. Tisíce let uvězněný ve tmě bez jídla a vody. Slyšel jen hlasy.. A když si ho žena přivolala o úplňku, musel ji dopřávat rozkoš a vše o co si řekne.
Objevují se zde další postavy z dob Sparty, Makedónie a Římu: Amor, Priapus, Afrodita, Artemis a další..

Tolik se ve mě střídaly emoce..
vzrušení, smutek, zlost, naděj a i radost.
Konec knihy byl trochu nadpřirozený s malinko přestřelený, ale neodradilo mě to.
Mohu doporučit!

sulzsova.anna
29.01.2023 5 z 5

krásné čtení pro ženy, plné vzrušení sexy božana a navíc vše propojené do řecké mytologie... co na to říct, prostě skvělé, moc mě bavila, mohla by být delší. Obálka také krásná. Doporučuji všem, co chtějí od knihy spojení jak příběhu tak erotiky.

Knihotyna
27.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Jedná se o fantasy literaturu pro ženy.
21. století obohaceno o řeckou mytologii.

Máme zde hlavní postavy Grace a Juliana. Grace má úspěšnou kariéru, ale její osobní život je prázdný a tak na její narozeniny má její kamarádka Selena plán, jak v ní probudit trošku toho života. Rozhodne se, že Grace vyvolá z dávné knihy sexuálního otroka, který má ženám sloužit a splnit každé jejich přání. Grace na podobné věci nevěří a souhlasí. Co ovšem nečeká je fakt, že se vyvolání povede. Jenže ona o muže nemá absolutně zájem, navíc o takové, co se s ní nehodlají usadit. A tak se pídí po skutečnosti onoho muže. Je v šoku, když zjistí, že onen muž je Julian Makedonský, jeden z neohrožených spartských generálů, který byl za trest jedním z bohů uvězněn do knihy, ve které bdělý, ve tmě a bez jídla čeká, až ho k sobě někdo povolá.
Grace v něm však vidí skutečného člověka a rozhodne se o jeho minulosti i budoucnosti zjistit více. Dá se kletba něčím zlomit? A co by potom bylo z Julianem?

Julian je gentleman každým coulem, vězí ve své minulosti, ale doufá v budoucnost, ale jak by mohl, když je proklet. Grace je úžasně tvrdohlavá a empatická. Bohové, kteří se v knize vyskytují nemají chybu, především Erot!

Majuš333
16.07.2022 5 z 5

„Nemôžeš sa báť smrti, keď nemáš dôvod žiť.“


Vždy, keď sa vraciam k tejto sérií, je moja prvá myšlienka, že: 'je obrovská škoda, že bolo vydaných len sedem častí' :(
Smola, že sme sa nedopracovali až k Sinovi, Ashovi, či Valeriusovi...
Grace a Julian sú pre mňa takým sviežim predkrmom pred hlavným chodom v podobe Kyriána a Amandy, či zákuskom pozostávajúcim zo Zareka a Astrid :)

PS: Hodnotím príbeh, nie ten nadmieru hrozný slovenský preklad!


Eros jej zobral z náručia Vanesu. „Ach, z teba bude malý lámač sŕdc. Stavím sa, že budeš chcieť, aby za tebou po dvore behali húfy chlapcov.“
Julian zbledol a bleskurýchle sa obrátil k matke. „Mama, jeden dar by mi predsa len spravil radosť.“
Afrodita s nádejou zdvihla zrak.
„Porozprávala by si sa s Hefaistom o páse cudnosti pre Vanesu?
„Julian!“ vzdychla Grace so smiechom.
„Nemusela by ho nosiť dlho. Len takých tridsať-štyridsať rokov.“ Grace prevrátila oči.
„Ešte dobre, že máš svoju mamičku,“ povedala bábätku v Erosovom náručí. „Pretože s oteckom nie je vôbec žiadna zábava.“
Julian sa k nej natiahol so zdvihnutým obočím. „Vôbec žiadna zábava?“ zopakoval „Zábavné nie je to, čo si vyslovila, ked si týchto dvoch počala.“ „Julian!“ okríkla ho Grace s rumencom na tvári. No na druhej strane už dávno vedela, že je nenapraviteľný. A takého ho milovala.

ardeas
04.06.2022 4 z 5

Pred dávnejšou dobou som čítala druhu knihu v serii o Kyrianovi. Ta ma bavila, aj ked nie je to az tak aktuálne, kedze knihy su súčasne ale nie uplne najsucastnejsie, kedze absentuju socialne siete, ale! už majú aspon mobily :D
Celkovo, milá zmena, prepojenie historických a mytický prvkov so súčastnostou a este ak sexuálna linka. Nepopieram ze pravdepodobne to pojde podobne ako Bratstvo čiernej dýky, ale aj tak sa na to tesim, lebo ČBD mam rada :)

scarletblue
10.05.2022 5 z 5

Originální dílko. Hezky se četlo. Zajímavé postavy i děj. Možná, že by bylo čtivější, kdyby se prolínaly události z minulosti i současnosti.

anna7852
21.03.2022 5 z 5

A zase něco nového,pro změnu o bozích
A musím říct že jsem to dala na jeden zátah,protože jsem prostě musela vědět jak se to vyvine i když je to předvídatelné.
Za mě jedno velké ano:)

Janka90
10.02.2022

(SPOILER) Tato kniha měla veliký potenciál. Bylo to příjemné téma, to mě baví romantika s fantasy. Hvězdičku ubírám za šílený překlad, i když za to autorka zřejmě nemůže, ale bylo to neskutečně rušivý. Jako by někdo překlad zadal jen do google překladače.
Oba hrdinové mě bavili, mělo to spád. Ovšem na to, že hrdina je otrok lásky jsem čekala více erotiky. A jejich první milování jsem čekala že bude velký BOOM, stejně jako jeho první orgasmus po x tisíciletích. Ale příjemná oddechovka.

Evka3814
30.08.2021 5 z 5

Fajn fantasy pohádka pro dospělé. Zajímavý příběh,autorka to měla pěkně propracované. Chytlavé,čtivé a rozhodně vzrušující. Je to fajn změna ponořit se do fantasy příběhu;))
PS:takovou knihu bych také brala ;-)♡

Dalgiona
24.06.2021 5 z 5

Opět další bezva knížka na prázdniny. Čtenářky, co jste ještě nečetly a máte rádi romantiku a dobrodružství s trošičkou fantazy, neváhejte.

petulik330
13.02.2021 5 z 5

Slavný generál, že kterého se stal sexuální otrok. Po dvou tisících letech ho z knihy kde byl zaklet bratrem vyvolá žena, která mu může pomoci kletbou prolomit.
Kniha se četla sama. Hlavní hrdina byl sympaťák. To se týkalo i hlavní hrdinky. Kniha obsahovala docela i dost erotických scén, což se ale k této knize hodilo. je o sexuálním otrokovi.

marie2577
11.02.2021 4 z 5

Zaujalo,. Čtivé vtipné . Fantasy ,láska,přátelství, boj a výhra..já jsem spokojena

Ivanka83
13.10.2020 5 z 5

Tak to mě bavilo. Pořádná porce romantiky, nechybělo ani napětí a humor. Konec trochu přehnaný, ale dobrý. Vadili mi asi jen překladatelské chybičky.
Jsem zvědavá na další díly ze série.

johana3160
03.07.2020 5 z 5

Rekneme ze v ramci zanru je to pekna romanticka oddechova cetba s nadechem anticke tragedie.

MonaLisa42
07.06.2020 3 z 5

(SPOILER) Popravdě nevím, co si mám o knize myslet...
Určitě se jedná o velice čtivou knihu, od které čtenář nemůže odtrhnout zrak. Řecké bohy jsem měla vždycky ráda a baví mě o nich číst. Grace byla skvělá a její práce mě zaujala. Julian je úžasný krasavec, který si toho už mnoho zažil, vůbec nechápu, jak si dokázal zachovat rozum. Také mě překvapilo, že tak rychle splynul s naší dobou... to je nepochopitelné. Zápletka příběhu se mi ale moc nelíbila. Vždy když už všechno vypadalo prohrané, objevila se osoba, která všechno zachránila (Nechápu proč nezasáhla už v minulosti?). Příběh byl občas zamotaný, ale jindy zase velice hezký...
Kniha mě příjemně odreagovala. Uvidím, jaké budou další díly. Děkuji!!!

PS: Psýché a Erose jsem měla vždycky ráda, a když si je představím jako pravé motorkáře... no... stále se směju. :-D

petusska01
03.05.2020 5 z 5

Sherrilyn Kenyon a cela seria tychto fantasy tvorov, oooo ano :) Moze byt. Objavila som jej knihy este daaavno a stale sa objavia chvile kedy mam chut presne na niektory z jej pribehov! Tento patri medzi tie TOP z jej knih!

Tanya007
02.02.2020 4 z 5

Knížka byla fajn,příběh se mi líbil. Jedinou výtku mám k překladu,za ten ale autorka nemůže..

Killlerka3031
09.12.2019 5 z 5

Kniha byla úžasná sice byl konec trochu nedomyšlený s tím jak mu najednou všichni pomáhali ale jinak se mi moc líbila.

Štítky knihy

erotika bohové prokletí

Autorovy další knížky

Sherrilyn Kenyon
americká, 1965
2005  87%Pán touhy
2006  88%Čas na lásku
2008  78%Kde je můj hrdina?
2014  83%Milenec snů
2006  87%Noční rozkoše

Kniha Milenec snů je v

Právě čtených5x
Přečtených557x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených36x
Knihotéce202x
Chystám se číst136x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x