V zajetí stínů

V zajetí stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17997/bmid_v-zajeti-stinu-erB-17997.jpg 4 104 12

Noah Bishop, agent FBI série

< 2. díl >

Když se Faith Parkerová konečně probere z dlouhého bezvědomí, nepamatuje si ani své jméno. Tvář v zrcadle jí připadá cizí. Dovídá se, že jejím jediným pojítkem s minulostí je starostlivá přítelkyně Dinah, která však několik dní před Faithiným probuzením beze stopy zmizela. Zdá se, že kromě ní nemá Faith na světě blízkou duši. Temnotou paměti občas prosakují vzpomínky na důvěrné chvilky se světlovlasým mužem, který jako by se z Faithina života také vytratil. Ne však na dlouho. Překvapivě se ukazuje, že Faith má s Dinah společného víc, než by se na první pohled zdálo. Vypadá to, jako by se životy obou mladých žen tajemně propojily. Vyšetřování podivného zmizení nadané novinářky se ujímá Noah Bishop, zkušený agent FBI, muž, jenž má dar postřehnout věci, které ostatním unikají. Pátrání nabírá obrátky, strhující odhalení na sebe nenechá dlouho čekat. Stále však není zřejmé, kdo se ukrývá ve stínech Faithiny ztracené paměti...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Hiding in the Shadows , 2000


více info...

Přidat komentář

denib
22.06.2022 2 z 5

Asi půjdu proti proudu, ale mě to přišlo jako slátanina. Vadily mi hlavně dvě věci. První - hlavní hrdinka je mimosmyslově napojená na oběť zločinu, má její vzpomínky, zdá se jí o ní a dokonce s ní i "mluví". Nijak to nevylepšil konec, kde je to celé rádoby vysvětlené. Samozřejmě neprozradím jak :-) Ne že bych byla proti takovým věcem nějak zaujatá. Když je knížka dobře napsaná, může to být fakt skvěle mrazivé. Ale v téhle knížce to prostě vyznívá jako totální blábol. A druhá věc je, že hlavní hrdinové vyšetřují víceméně na vlastní pěst, protože policie to nezvládá. A zase - to může být zdrojem skvělého napětí. Ale tady dělají z policie fakt velké blbce. Nějací jejich kámoši z FBI a policie jim pomáhají, ale přitom jim vůbec nevadí, že nezajistí důkazy nebo místo činu... Prostě mi knížka nepřipadala dobře napsaná. Jediné plus je, že to ve mně vzbudilo trochu zvědavosti, kdo je pachatel.

Vatter83
27.02.2022 4 z 5

Velmi čtivé od první stránky, napínavé, jen trošku moc sci-fi na můj vkus. Závěr: stačilo by, kdyby kniha končila vyřešením případu, ten "dovětek" už se mi nelíbil.


petraj30
02.06.2021 3 z 5

Mě se to moc líbilo, četlo se to samo. Jediné, co mi to zkazilo byl konec. Čekala jsem něco jiného. A právě ten konec ovlivnil moje hodnocení. Ten začátek byl skvělý a hlavně nutí čtenáře číst až do úplného konce. V průběhu děje vyplouvají na povrch další klíčové okamžiky. Bylo to velmi napínavé a zajímavé, až na samotný konec. Ale i přesto se přečtu další díly.
Jen nechápu, proč má celá série název Bishop, když se tam ani moc neobjevuje. V prvním díle byl jen proto, aby řekl 2 důležité věty. Tímto díle proplouval jako duch, tak třeba v dalších dílech dostane více příležitostí.
Nebylo to špatné Možná trochu moc sci-fi, ale první díl se mi líbil o něco víc.

malýčtenář
28.10.2020 3 z 5

Tak nevím, zda je to detektivka nebo sci-fi. Z počátku napínavé, takže čtenář už musí číst až dokonce, aby se dozvěděl jak vše skončí. Nevím, jestli bych tuto knihu doporučila.

cukrovka
08.07.2020 3 z 5

(SPOILER) Tak tento díl mě moc nezaujal. Začátek byl super, ale ten konec mi moc nesedl. Když už reinkarnace, tak tímto způsobem mi to nesedlo.

PeM
06.09.2018 4 z 5

Po tom všem mi ten konec prostě nějak nesedí, nelíbí se...jinak celkově se mi kniha líbila, napínavé.

bekule
24.11.2017 3 z 5

S touto autorkou jsem jak na houpačce. Moje první kniha od ní Dům stínů - průměr, zkusila jsem sérii s Bishopem a hned první díl se mi líbil o moc víc takže jsem byla na další knihu natěšená. A zase zklamání. Ze začátku mě to hodně chytlo, napínavé, dobrá zápletka i hlavní postavy, jen ten konec - nepochopila jsem. Stěhování duší, reinkarnace proč ne , ve Sci-Fi , nebo hororu ale v detektivce?

moudivlacek
13.09.2016 3 z 5

Musím se přiznat, že první díl byl mnohem lepší. O Bishopovi bylo tady toho minimum. Zápletka byla dobré, ani mi nevadily záměny hlavních hrdinek, jen jsem trochu dost zmatená z konce. No, ne vše vysvětlíme rozumem. Možná se to děje a možná to je jen výmysl autorky.

renefer
06.11.2013 4 z 5

Hezké čtení, a i když to není přímo detektivka, spíš thriler, tak se mi to libilo. Konec byl opět překvapivý.

Lusa
22.05.2013 4 z 5

Po Zlodějce stínů, jsem čekala něco podobného. Ale Útěk ze stínů bych spíš zařadila k oddechovým knihám.

Kniha nebyla špatná to vůbec ne, ale ne tak napínavá, jako předchozí knížky, které jsem od Kay Hooper četla. Závěrečné rozuzlení, kde je vůbec Faith bylo zajímavé. A doufám, že v další knize konečně bude Bishop na kterého se už těším od prvního dílu.

Selket
25.04.2013 4 z 5

Opravdu napínavé. Už dlouho jsem nic takového nečetla a náramně mi to sedlo.

bizonecka
20.04.2012 5 z 5

Kniha se mě velmi líbila,přečetla jsem jí jedním dechem.Doporučuji!!!

Autorovy další knížky

Kay Hooper
americká, 1957
2003  88%Zlodějka stínů
2003  82%V zajetí stínů
2005  86%Maggie
2017  47%Vysoká hra
2008  77%Mrazivé sny

Kniha V zajetí stínů je v

Právě čtených1x
Přečtených175x
Doporučených12x
Knihotéce121x
Chystám se číst27x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x