Útěk ze stínů

Útěk ze stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17996/bmid_utek-ze-stinu-rC2-17996.jpg 4 92 12

Noah Bishop, agent FBI série

< 3. díl >

V městečku Gladstone vládne celá léta klid, který je typický pro místa ležící mimo hlavní dálniční tahy. Všichni se znají a nahlížejí si téměř do talířů. Kdyby tu nežil Justin Marsh, fanatický náboženský blouznivec, a nevyhlašoval den co den tažení proti všudypřítomnému zlu a hříchu, mohli by se obyvatelé ukousat nudou. V průběhu několika lednových dnů se však dosavadní atmosféra radikálně změní. Zmizí několik mladých chlapců a dívek, pak se jejich mrtvá těla najdou se stopami po krutém mučení. Po vrahovi pátrá šerifka Miranda Knightová se spolupracovníky. Miranda i její mladší sestra Bonnie využívají zvláštní schopnosti vytvářet přesný psychologický profil pachatele, prožívat spolu s ním jeho tužby a přání, odhadovat, koho si vybere za příští oběť. Na pomoc v pátrání přispěchá ještě tým agentů FBI, vedený Noahem Bishopem. Miranda a Noah se nesetkávají poprvé, před lety je spojoval vřelý cit, nečekaně zpřetrhaný krutými okolnostmi. Podaří se odhalit chladnokrevně vraždící monstrum? Překonají Miranda a Noah tragické stíny minulosti?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Out of the Shadows , 2000


více info...

biki
biki
24.09.2021 4 z 5

Je to docela legrace - nemám ráda fantasy, ale takovéto detektivní příběhy s paranormálními jevy mě opravdu baví. Možná proto, že nejsem úplně přesvědčena, že podobné jevy neexistují. No a tento příběh je opravdu povedený - napínavá kriminální zápletka, živě vykreslené postavičky v malém městečku, kde se vesměs všichni dobře znají, a samozřejmě oba hlavní hrdinové - sympatické silné osobnosti s neobvyklými vlohami, s pohnutou minulostí a hlubokými duševními traumaty, ale také s romantickým vztahem, který zajímavě ovlivňuje jejich schopnosti. Opravdu mě zamrzela smrt jedné z oblíbených zajímavých postav, ale zase musím ocenit, že se toho autorka nebála. Myslím, že se pokusím sehnat některé z těchto starších autorčiných příběhů a znovu si je připomenout.

petraj30
petraj30
15.06.2021 4 z 5

Po minulém díle jsem se bála, jestli nebudu zklamaná z těch budoucích dílů, co mě ještě čekají. Tento příběh byl sice místy zdlouhavý, ale moc pěkný a napínavý.
Taky jsem moc ráda, že Bishop tu vystupoval více než v minulých dílech a dokonce tu měl i důležitou úlohu a konečně jsem se dozvěděla i něco málo z jeho minulosti.
Byl to velmi zajímavý příběh, ale vraha jsem neodhalila. Spíš mě zajímal ten Bishopův příběh.
Moc se mi to líbilo a jsem moc zvědavá na další díl.


kolacky
kolacky
15.08.2020 4 z 5

Chvíli jsem se bála, že pachatelem je Alex...

renefer
renefer
18.07.2020 3 z 5

Další díl s Bishopem, agentem FBI s nadpřirozenými schopnostmi. Tentokrát přijíždí na pomoc své bývalé přítelkyni šerifce Mirandě, která má problém s masovým vrahem dospívajících v jejím městečku. Vrah není lehce k uhadnuti, ale jakmile je napadne, kdo by to mohl být, všechno do sebe zapadne. Nekoná se žádné překvapení ani výběr z několika podezřelých, prostě pořad nikoho nemají a najednou hop - a je tady.

cukrovka
cukrovka
11.07.2020 5 z 5

Skvělé napínavé čtení. Opět je zde detektivní vyšetřování s pomocí paranormálních schopností a romantická linka. Dozvídáme se něco bližšího o Bishopovi, který byl několikrát zmíněn už v předešlých dílech.

bafuskyBaf
bafuskyBaf
12.07.2019 5 z 5

Hodně dobrá kniha

bekule
bekule
15.02.2018 4 z 5

Po minulém slabším dílu byl tento opět hodně povedený,asi zatím nejlepší ze série. Napínavější i proto že hlavní hrdinové byli nuceni kromě masového vraha vypořádat se i se svými vlastními mimořádnými schopnostmi, které jim nemálo zasahovaly do osobních vztahů.

moudivlacek
moudivlacek
21.12.2016 5 z 5

Tak tenhle byl skvělý jako ten první, ten druhý trošičku kulhal, ale tenhle si to u mne napravil. Skvělé líčení života médií a ukazují i zápory jejich neobvyklých vlastností. Bishopa mám moc ráda, má skvělou dedukci a plně využívá svých schopností a rád se přiučí i novým věcem.
Zde jsem konečně pochopila jeho minulost i jeho osud.
Tento díl je prostě super, už se těším na další díl.

Laf
Laf
03.01.2014 4 z 5

Moc se mi tato kniha líbila. Víc než ta, kterou jsem četla před touto. Knihy o výjimečných schopnostech lidí mám ráda a tady jsem našla ještě napětí. Bylo těžké se od ní odtrhnout. :)

Izu
Izu
06.12.2013 1 z 5

Nedočteno,pro mě škvár .

Michaela91
Michaela91
12.07.2013 4 z 5

Kniha byla napínavá a musela jsem číst rychle, abych věděla co nejdříve vě¨ěla jak to dopadne. Mě se tato detektivka líbila.

Lusa
Lusa
29.05.2013 5 z 5

První a druhý díl vždy na konci zaonačil, že třetí díl bude patřit Bishopovi, což se nakonec stalo. Jsem ráda, že se autorka zase vrátila ke stylu psaní, který mám ráda, druhý díl mě trochu nudil a nebyl tak skvělý jako díl první. Trojka byla napínavá, ale nějak mě nepřekvapil ten vrah, spíš to, co se stalo po odhlalení vraha. Jinak další skvělá kniha od Hooperové.

SPOILER
O Mirandě jsem jednou četla v některém z dílů Mezi nebem a zemí a tak bylo tak trochu jasné, kdo to je a jak to mezi nimi nakonec skončí.

Autorovy další knížky

Kay Hooper
americká, 1957
2003  88%Zlodějka stínů
2003  82%V zajetí stínů
2005  86%Maggie
2017  47%Vysoká hra
2008  77%Mrazivé sny

Kniha Útěk ze stínů je v

Právě čtených2x
Přečtených154x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce115x
Chystám se číst26x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x