Noah

Eleanor Corvin

Černá vdova série

Plán na letošní rok byl jasný. Seknout s prací striptérky, respektive obsluhou nahoře bez, v pánském strip klubu Černá vdova, dodělat si diplom, najít si lepší práci a partnera, který nejenže má rád děti, ale ideálně, aby už měl nějaké vlastní. Proč muže s dětmi? Protože by tak má dcera získala sourozence. Věděla jsem, že jsem si dala velké cíle. S čím jsem ale nepočítala, byly klacky pod nohama, které mi tam házel nejen sám život, ale i rodiče a v neposlední řadě Noah Crane. Manažer a zároveň vedoucí ochranky Černé vdovy. Bývalý námořní pilot… a můj budoucí problém.... celý text

Komentáře knihy Noah

Kudík
30.10.2025

Lily Knightová (26) se představila již v předchozí části jako jedna z personálu Černé vdovy obsluhující nahoře bez. Dříve dívka, která i přes svůj původ z přísně katolické rodiny ve svých dvaceti letech otěhotněla s o rok mladším týpkem. Naštěstí i přes pár svých škobrtnutí a nevhodnou volbu partnera měla svůj poklad v podaní roztomilé Sophie. Noah Crane, bývalý pilot armády USA a vedoucí ochranky, v současnosti již manažer v klubu ČV, má s takovým pokladem jistou, nikoliv moc kladnou, zkušenost. Povrchně se znají, ale ona má problém se svým bývalým a následně s rodiči, Noah zase se svými rolemi a mladší sestrou Sarou (17). Možná některé problémy mají celkem snadné řešení, anebo se zdají horší než jsou..... a jiné se za vydatné pomoci přátel také nějak rozlousknou.
Příjemný návrat mezi partičku přátel, která pobaví a třeba i pomůže k odreagování od vlastních starostí.

Drahuska12
20.10.2025

Právě jsem dočetla druhý díl a musím říct, že to bylo opět naprosto skvělé! Příběh se četl neuvěřitelně rychle, napětí, emoce i humor držely od začátku do konce a já jsem se u knihy doslova „ztratila“.

Noah a Lily mě úplně dostali – jejich postavy mají hloubku, jsou realistické a přitom tak poutavé, že jsem chvílemi ani nevěděla, kam dřív s očima. Příběh má všechno – romantiku, napětí, rodinné drama i ty chvilky, kdy si prostě musíte oddechnout.

Musím ale přiznat, že v tomto dílu je více sexuálních scén, než jsem zvyklá – občas byly trochu intenzivní, ale vůbec to neubírá na celkovém zážitku. Naopak, dodává to příběhu vášeň a hloubku.

Celkově je to skvělé pokračování, které vás chytne a nepustí. Už teď se nemůžu dočkat třetího dílu – vím, že mě čeká další jízda plná emocí, napětí a nečekaných zvratů!

Kaši_books
07.10.2025

Noah má za sebou těžkou minulost – úraz, konec v námořnictvu, PTSD, nelehké vztahy v rodině... a přesto všechno je to muž, kterého si prostě zamilujete. Tvrdohlavý, náladový, sarkastický, ale taky neskutečně citlivý. A když začne hrát svoje hry (a nemyslím tím ty deskové ), máte chuť číst dál bez přestávky.

Lily má zase svůj boj – mladá máma, která utekla od rodičů, aby mohla žít po svém. Snaží se uživit, zvládnout školu, chránit malou Sophii… a přitom neztratit samu sebe. Jenže když se minulost začne ozývat, dojde jí, že občas potřebujeme únik. A ten našla právě v Noahovi.

Miluju, jak se tihle dva sbližují – pomalu, s jiskřením, s humorem, s rozhovory, které mají hloubku i vášeň. Autorka opět dokázala spojit žhavé scény s reálnými tématy – PTSD, mateřství, předsudky, závislosti i vnitřní stud a nejistotu, se kterou se potýká čím dál víc žen. A Lilyina otevřenost vůči Noahovi? Neskutečně silná.

Objevují se nám tady také všechny známé postavy z předchozího dílu! Parta holek, jejich rozhovory (a humor ), i kluci, co působí drsně, ale drží při sobě, ať se děje cokoliv.

Romantika a žhavost jsou fantastické, ale mě nejvíce bavily různé detaily- Lilyin boj s vnímáním okolí jí jako mámy, její myšlenky, kdy se často bilo to, co je společností přijatelné a to, co má ráda, Noah a jeho harmonogram na konci nebo když se zastal nejen Lily, ale i sám sebe po večeři a takhle bych mohla pokračovat dál

Tahle kniha je prostě kombinací emocí, vášně a opravdovosti.
Za mě jedno velké WOW a jasných 5

Silvie0710
29.09.2025

Tak tohle byla jízda! Druhý díl série byl opravdu divoký. Občas mi přišlo, že to, co Noah vyžaduje, je až trochu přehnané, a jeho choutky mě místy dost překvapily . Ale právě to dělá příběh jedinečný a čtenáře udržuje v neustálém napětí.

I když byl Noah svérázný, kniha se mi moc líbila – děj byl poutavý, dynamický a opět jsem se nemohla odtrhnout. Eleanor Corvin prostě umí psát tak, že se čtenář ztratí mezi stránkami.

Za mě další povedený díl, který rozhodně stojí za přečtení.

monika0181
11.09.2025

Někdy je to prostě wau.
Tato série mi neskutečně sedla do nálady.
Nic náročného, ale nutně jsem potřebovala číst zrovna toto.
Rozhodně se k sérii znovu vrátím.
Je třeba občas upustit opratě fantazii a užít si to.

Dáda780
07.09.2025

Naprostá paráda, za mě určitě lepší než první díl. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a prostě jen četla a četla a četla….

zivotvknihovne
02.09.2025

WOW. Prostě wow.

Tohle jsem teda opravdu nečekala. Na tenhle díl jsem se mega těšila protože mám slabost pro single mum/dad a to, co mi bylo naservírováno? Ohmygod

Já vám ani nebudu prozrazovat, co mě tak šokovalo, protože by vás to pak nešokovalo. Prostě si to musíte přečíst, jestli máte rádi erotické romanťárny a to velice originální. Něco takového jsem já osobně ještě nečetla.

Mimo to taky miluju vztah mezi prckem a Noahem prostě ňuňu. Plus bonusová scénaaaa aaaa.

Děkuji mojeromantika.cz za knihu v rámci spolupráce.

Blanka29
26.08.2025

Tak mám za sebou druhý díl série Černá vdova, a musím říct, že je stejně dobrý, jako první.
Představovala jsem si sice Noaha z prvního dílu, kde se objevoval trochu jinak, ale výsledek nebyl špatný....
Těším se na poslední díl o Declanovi, pokud bude stejný jako v předcházejících dílech, tak se máme na co těšit :)

Lenka_S
18.08.2025

Ani tento příběh mě nezklamal. Opět jsem se dobře bavila a už se těším na další díl.

oresvo
22.07.2025

Druhý díl této série nezklamal. Noah je vlastně samotář, dobrej chlap, má sice své vrtochy, ale jinak je to zlatíčko. A když potká tu pravou? Bude se za ní bít jak lev.
Lily měla smůlu na chlapy, ale co když i ona potká svého pana dokonalého? I když ten její tak úplně dokonalý není.
Příběh plný erotiky , zklamání, výher. Určitě stojí za přečtení.

Knihyaknihy
11.07.2025

Uch... Co vlastně napsat. Druhý díl byl opět skvělý. Rozhodně se těším na Declana. Líbilo se mi jaké choutky Noah měl. Zápletka s rodiči byla tak zajímavá. Myslím, že celá kniha byla prostě zajímavá a skvělá.

Majuš333
08.07.2025

'Největším štěstím v životě člověka je vědomí, že nás někdo miluje proto, jací jsme, nebo spíše přesto, jací jsme.'

'Čas žal otupí, ale díra v srdci zůstává.'

Autorka má ten VZÁCNY dar okamžite čitateľa vtiahnuť a nepustiť! Navyše máte pocit, ako keby ste súčasťou jej príbehov, pohybujete sa vtom prostredí, poznáte hlavných hrdinov! Len tak ďalej :)

PS: Stále som presvedčená, že práve Declan nás rozseká ;)

Noah se zamračil, zjevně nespokojený s překotnou odpovědí. "Můžu ti zavolat?"
"Pokud chceš mámě volat večer, tak až po sedmý! To čteme pohádku o Else," oznámila mu zcela vážně Sophie a Noahovi pobaveně zacukaly koutky.
"Beru to na vědomí. Nerad bych tě připravil o pohádku."
"Super," zamručela Sophie a dál se věnovala menu, ačkoliv neuměla číst. Za to zvládla skvěle předstírat, že to umí.

"Kde je?" obořil se na mě chladně Callum, jakmile jsem otevřela dveře.
"Avery, máš tady odvoz!" zavolala jsem do chodby.
"Co­-jéje," zakoktala se Avery, jakmile nakoukla z kuchyně a zbaběle se zase schovala.
"Můžeš jí vyřídit, že jestli nevyjde ven, tak si skočím pro přepravku na kočku a nacpu ji do ní?" "Vzhledem k tomu, že jsi můj šéf, tak to asi není otázka výběru, co?" popíchla jsem ho.
"Nebo si pro ni můžu dojít?" navrhl a v očích se mu blýsklo pobavení.
"A víš ty co? Jen si ji odveď," otevřela jsem dveře dokořán a vyzvala ho, ať vstoupí.

Kiwicatko
05.07.2025

Na Noaha jsme se strasne moc tesila. Podle zminek v predchozim dile jsem si rikala, ze tenhle chlap by mohl byt podle meho gusta. Hmmm...nebyl. Nekde v metrixu nastala chyba a az tak moc me nebral. Lily me rovnez neuchvatila a Sophie taky ne.
Prislo mi to vsechno jak z rychliku. Nic jsem si nemohla vychutnat, zadnou situaci, proste nic. Nic neslo do hloubky, vsechno bylo v cuku letu vyreseno. Tentokrat se mi to netrefilo do noty.

Boze, sazim na Declana, ze panum napravy skore. Protoze jinak to bude pro me hodne prumerna serie :(

Ctenitezmeni
01.07.2025

Callum se zařadil vysoko v mém žebříčku přečtených knih, ale stále mu chybělo půl hvězdičky k plnému počtu. A Noah? Nejde jinak než dát 5! Ač jsem si po přečtení prvního dílu myslela, že mi Noah nejspíš nebude sedět tak jako Callum, tak opak je pravdou. Začínám si „ujíždět“ na hrdinech, kteří nejsou prvoplánově dokonalí, ale jak opadají jednotlivé vrstvy, tak si je zamilováváte víc a víc. Nečekejte plytký instant love příběh. Noah je víc uvěřitelný a chytne vás za srdce (nejen ).

Že mi sedl charismatický, dominantní bývalý námořní pilot Noah Vás asi nepřekvapí, ale Lily? Ano zamilovala jsem si hlavní hrdinku! Já, která na ně vždy nadávám. Není to totiž žádná tuctovka, co má v hlavě vymeteno. Ne, je to ženská, která si i přes to, že jí osud nerozdal ideální karty jde za svým a dělá co je v jejich silách, aby se její dcera i ona měly dobře. Eleanor dokázala Lily napsat tak bravurně, že se v ní najde každá z nás. Protože máme své pochybnosti, sny a touhy ať je naše role jakákoli.

Chemie mezi hlavními postavami? TOP. Spicy scény? Skvělý a originální! A jediný, co mě štve, že jich nebylo víc. Vlastně by kniha mohla mít jednou tolik stránek a já bych stejně neměla dost. Zajímá mě všechno o nich z minulosti a také to, jak se bude jejich příběh psát dál. Ano, přečetla jsem si bonusovou kapitolu a stále chci VÍC!

Miluju to, že autorka vytváří tak odlišné hlavní postavy. Skvěle se tu kloubí trauma z minulosti, rodinná dramata, humor, realita, jiskření, osobní nejistoty a hledání sama sebe. Příběh nám ukazuje, že i někdy to co potřebujeme nepřijde v podobě jakou jsme čekali, a i přesto to může být to nejlepší co se nám stane.

Declan mě zaujal v obou příbězích, a tak se příštího dílu nemůžu dočkat.

Tamisha
21.06.2025

Tak tohle byla opět nedoložitelná pecka stejně jako první díl

Tentokrát se blíže seznámíme s Noahem, který je bývalý letec stíhačky, a tak zcela se nesmířil se svým osudem. Lily pracuje ve Vdově jako striptérka a žije sama se svou malou dcerkou Sofie. Lily si zažívá kvůli svému zaměstnání peklo ze strany rodičů i společnosti. Je jedno, jak dobře se stará o svoji holčičku, společnost jí stejně odsoudí za výběr povolání. Oba tak touží utéct od reality svých životů a to je nakonec svede dohromady.

Miluji spojení sexy romantiky s tvrdou realitou života, kdy každá z hlavních postav musí řešit nějaké své problémy a člověk se tak do nich dokáže vcítit. Opět nechybělo napětí, akce, vzrušení, ale i příjemný humor. Návrat do Vdovy byl jako návrat domů a já si to neskutečně užila

Musím uznat, že osud Lily mě jako maminku dvou kluků neskutečně zasáhl. Je to neskutečně těžké spojit práci a péči o děti a zvládnout vydělat dostatečně peněz, když nemáte podporu rodiny. Když zvolíte zaměstnání, které se společnosti nezamlouvá, hned na Vás koukají skrze prsty. Já jen doufám, že se to třeba opravdu jednou změní a bude lidem jedno, kdo co dělá.

Teď už můžu jen netrpělivě vyhlížet Declana, protože ten mě z té trojice sexy chlapíků chytil na srdce nejvíce

SvětlanaK.
17.06.2025

Druhý díl věrný vdovy, stejně úžasný jako předchozí. Knížku jsem přečetla během dne. A už se nemůžu dočkat posledního dílu

kacenka19_99
07.06.2025

Lily je šestadvacetiletá žena, která pracuje ve strip klubu Černá vdova. Především je to ale také maminka malé Sophie. Žije s ní sama, a tak je nejvyšší čas se pořádně položit do randění a najít si stálého partnera, který by byl i vhodným tatínkem pro Sophii. Využívá tedy seznamovacích večerů, které pravidelně pořádá klub Kotviště. Lily má ale na chlapy smůlu. Když to zrovna není feťák jako její bývalý, tak jsou to chlapi, co si chtějí jen užít a ne se vázat. Už vůbec ne s ženskou, co má doma dítě.
Najít si chlapa, co má rád děti, je jeden z jejich plánů na letošní rok. Dalším plánem je seknout s prací ve strip klubu a najít si stabilní práci, která nijak nešpiní její reputaci. Má také v plánu si dodělat diplom. Plánů má hodně, avšak netuší, že se naskytne pár zádrhelů, kterým bude muset čelit. Jedním z nich je její ex, její rodiče a v neposlední řadě sám Noah Crane. Vedoucí ochranky v Černé vdově, nově i její manažer, bývalý námořní pilot… a její veliký budoucí problém.

Tato kniha mě dostala stejně tak, jako její předchůdkyně. Možná dokonce i víc. Příběh Noaha mi přišel ještě víc rozjetý.. prostě a jednoduše to byla jízda!
Že se kniha četla plynule asi úplně rozvádět nemusím, protože to jsem psala už u Calluma. Autorka ví, co dělá a píše stylem, který si ihned zamilujete a nedokážete od něj odvrátit zrak. S přehledem strčí do kapsy zahraniční autorky!
Spicy scény tu byly ještě na vyšším levelu, než v předchozím díle. Hry Noaha a Lily neměly jedinou chybu!
Ač se v této knize tolik neobjevovaly další postavy, tak v bonusové kapitole nám to autorka vynahradila a dozvěděli jsme se něco více o nich a také jedno velké překvápko.

Chvili jsem dumala, zda jsem si víc zamilovala Calluma a nebo Noaha.. momentálně ale mému srdci více velí Noah. Jsem zvědavá na třetí díl, na Declana. Toho jsem si v obou knihách také moc oblíbila.

"Je fuk, že někde nechcete být, ale jakmile potkáte někoho, kdo je naladěný na stejnou vlnu jako vy, dokážete změnit úhel pohledu."

Jak knihu hodnotím?
5 / 5 hvězd (bez debat, miluju to! )

kniha_je_laska
02.06.2025

Jak já se těšila, až se vrátím do Černé vdovy a poznám příběh dalších postav.

Tenhle díl je o Noahovi a Lily. On býval námořním pilotem, ale díky zranění musel odejít a nyní se stal novým manažerem ve Vdově. Lily je svobodná matka samoživitelka a chce se v životě posunout, což v prvé řadě znamená, že by chtěla dodělat školu, změnit práci a ráda by poznala nějakého muže, který by byl nejen jejím partnerem, ale i otcem pro Sophie. V tomhle má celkem jasné požadavky, ale zjišťuje, že bude náročné najít někoho, kdo by jim odpovídal.

Do děje jsem se okamžitě ponořila. Oba hlavní hrdiny jsem poznala už v Callumovi, ale tady se jejich životní příběh, situace, radosti a strasti o dost přiblížily. Hlavně rodiče Lily byli překvapením a jejich postoj silným soustem, které mě nejednou nadzvedlo. Držela jsem Lily palce v jejím hledání vhodného protějšku. Někdy mě samotné napadají úplně stejné myšlenky jako jí. Líbilo se mi, že tu opět byla zakomponovaná vážnější témata, která byla moc hezky zpracovaná. Zamilovala jsem si tu bábinku a hlavně Sophie, jejíž setkání s Noahem byla vždy rozkošná. Té malé musí podlehnout každý.

V některých scénách bylo lehce horko . Myslím, že takové v ostatních knihách nebyli. Ty se, Eleanor, nezdáš. Několikrát jsem si říkala, zda bych se zvládla takhle oprostit od sebe samé, ale myslím, že ne.

Bylo tu už víc okamžiků z Černé vdovy, ale trochu méně s ostatními postavami. V tomhle díle mi přišlo, že je to víc zaměřené na ty dva než předtím, ale mně tu ostatní lehce chyběli, i když epilog mi to kapánek vynahradil.

Nevím, zda jsem si oblíbila víc Calluma nebo Noaha, protože oba byli skvělí, ale už teď se moc těším, až vyjde Declan.

,,Předsudky udávají názor společnosti. A je jedno, že se ta společnost tváří jako ta nejtolerantnější. To ale neznamená, že jsme všichni ovce. Rozumíš?"

Gabi01
30.05.2025

Tuhle sérii prostě miluju. Od knihy jsem nemohla odtrhnout oči a knihu jsem opět přečetla jedním dechem, stejně jako první díl. Jediný problém který mám je, že už teď nevydržím čekat na další díl!!! Zaslouženě 5 hvězdiček

idero
18.05.2025

Další ze série oddychovka přečtená na jeden zátah. Líbí se mi ten přesah do vážných témat. A těším se na třetí díl.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Eleanor Corvin také napsal(a)

Eleanor Corvin
česká, 1992