Ninža z druhého patra

Ninža z druhého patra https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22085/ninza-z-druheho-patra-22085.jpg 2 12 3

Barbora Horká je jedenáctiletá holka, která sleduje v televizi japonský animovaný seriál Naturo. Naturo a jeho kamarádi a kamarádky studují na akademii stará bojová umění a své tejemné čakry, aby se z nich jednou stali ninžové. V době, kdy Barboru a její rodiče potkalo velké neštěstí, a Barbora byla často sama doma, stali se jejími jedinými kamarády. Mezi dětmi žádné přátele neměla. Přestěhovala se s maminkou z Klánovic do Prahy, tatínek byl bohužel ve vězení. Ale Bára byla statečná. Sama pro sebe se chtěla stát ninžou. Být silná, statečná, zvládnout všechny potíže, o to se snažila. Nakonec však všechno dobře dopadlo. Víc o Barboře, která si říkala Sakura, se dozvíte v této lnížce. ... celý text

Přidat komentář

Komaeda
31.12.2021 2 z 5

Četla jsem to jako malá

Razjela
07.03.2019 odpad!

Ninža z druhého patra je příběh, který zůstane v mém srdci navždy. Hluboká deprese a existencionální krize hlavní hrdinky, Barbory, se především projevuje v poznámkách autorky např. „Wataši wa Sakura desu ka“, co znamená „Jsem sakura?“ Propracované filozofické dílo s detailně vymyšlenou psychikou postav si zaslouží to největší ocenění.


InaSeLoki
11.02.2018 1 z 5

Tato kniha se mi dostala do ruku, poté co jsem se o ni dozvěděla z jedné diskuze na webu zasvěceném právě Narutovi.
Příběh knihy je velmi jednoduchý. Hlavní hrdinka sleduje anime Naruto na Jetixu. Tento pořad jí slouží jako inspirace, jak se chovat a pomáhat lidem okolo sebe. Také ji to pomáhá zvládnout těžkou životní situaci, do které se její rodina dostala.
Myslím si, že si měla autorka zvolit jiné téma, ve kterém se orientuje, protože v Narutovi je její orientace velmi povrchová.
Namátkou vzpomínám na nešťastné skloňování jmen postav z již zmiňovaného díla.
A co se týče toho faktu, že hlavní hrdinka sleduje Naruta na Jetixu, a pak tam o těch postavách hovoří, jak o nich hovoří. Je jasné, že autorka tento pořad na Jetixu viděla asi tak z vlaku za jízdy, protože v knize uvádí nepravdivé informace.
Již během čtení jsem nabyla dojmu, že si tuto knihu nikdo před vydáním kontrolně nepřečetl.
Na závěr uvádím, že Naruto jako anime i mangu mám velmi ráda a patřím k těm, kteří ho sledovali na Jetixu. Musím dát za pravdu, zlým jazykům, které se tak negativně vyjadřovali k tomuto titulu v té diskuzi tenkrát.
Jednoduše řečeno, tohle se nepovedelo.