Honba za Atlantidou

Honba za Atlantidou https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21595/bmid_honba-za-atlantidou-Iam-21595.jpg 4 53 16

Nina Wilde a Edie Chase série

1. díl >

Snaha o nalezení bájné Atlantidy se stala posedlostí pro mnohé. Nikdo o tom neví více než archeoložka Nina Wildeová: pátrání po ztracené civilizaci bylo středobodem života jejích rodičů a nakonec se stalo příčinou jejich násilné smrti. Nic z toho ovšem nemůže Ninu odradit – magická síla Atlantidy přitahuje i ji. Po dlouhých letech průzkumu je Nina přesvědčena, že ví, kde Atlantida leží. Když jí vzápětí nabídne pomoc miliardář Kristian Frost, Ninu už nemůže nic zastavit. S pomocí Frostovy dcery a vojenského vysloužilce Eddieho Chase se vydává na vytouženou honbu za Atlantidou. Ne každý si ovšem přeje, aby Nina ztracenou zemi nalezla. Největšího protivníka má ve vůdci tajného Bratrstva jménem Qobras, jenž je odhodlán udělat vše, aby Nině ve splnění záměru zabránil. Dýchá jí na záda všude, kam se pohne: v ulicích Manhattanu, v hlubinách Atlantiku i v tibetských výšinách... Jen jediný člověk na světě totiž ví, jaké tajemství se s bájnou Atlantidou pojí – a pokud by se toto tajemství dostalo do špatných rukou, mohlo by navždy zničit celou současnou civilizaci...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Hunt for Atlantis , 2007


více info...

Přidat komentář

renefer
12.07.2023 3 z 5

Což o to, kniha je opravdu akční, konec překvapivý, ale postavy se chovají jak banda z mateřské školky, obzvlášť s Ninou mám velký problém. Je to prostě trdlo. No a ani Chase mi k srdci nepřirostl. Autor chtěl zřejmě vykreslit nějakého bodrého maníka a místo toho máme stoupu tupouna. Vyzbrojení všemi technickými vymoženostmi vyrážejí do akce, aby většinou dostali na prdel od nepřítele, který zničí úplně všechno. Tak to mě bolelo. Jediná postava, která se mi líbila, byla Kari. No a ten konec....

LadyToTy
24.08.2022 5 z 5

Wau, takhle nabitá kniha akce. Mělo to rychlost, někdy tedy hrdinové měli víc štěstí než rozumu, ale já jsem do čtení této knihy s tím šla Za mě opravdu super prázdninovka.
Ps: na motivy Indiana Jonese


PajaK.
16.08.2022 5 z 5

Docela mě překvapuje, že zde mají knihy tohoto autora tak málo komentářů a hodnocení. Jeho knihy jsou strhující, já je s odstupem let četla vícekrát. První díl je, jak už to bývá, nejlepší. Ale i další dvě knihy mě bavily od začátku do konce. Za přečtení to určitě stojí :)

ludek.n
28.03.2022 4 z 5

Archeoložka Nina Wildeová a bývalý příslušník jednotek SAS Eddie Chase společně hledají bájnou Atlantidu. Pro někoho je jejich cíl naplněním celoživotních tužeb, pro jiného nejhorší noční můrou, které je třeba za každou cenu zabránit. Prvotina Andyho McDermotta je adrenalinovou jízdou s vysokým oktanovým číslem vyraženým na víčku od nádrže, a to od začátku až do konce. Chcete-li mít představu, co se na stránkách knihy odehrává, vezměte některou z posledních bondovek, naroubujte na ni smrtonosného Bruce Willise, přihoďte drsného Harryho, klidně i Stathamova Mechanika, jako lokalitu zvolte celý svět (od jednoho zemského pólu k druhému, nebo alespoň od amazonského pralesa až po vrcholky tibetských hor), účinkujícím do rukou vrazte arzenál, kterým by klidně rozpoutali třetí světovou válku, schizofrenii jedné strany v pravou chvíli prohoďte s absolutním šílenstvím strany druhé, podlijte to troškou historických záhad, hlavně neustále tlačte na pilu (ať se jí zuby kroutí)… a máte Honbu za Atlantidou jako na talíři. Je to prvoplánově drsné, naivně průhledné, silně nátlakové, je to jedna provařená skeč za druhou, spousta klišé, obhroublý humor, prostě všechno, co patří k pokleslé literatuře… ale sakra je to tak neskutečně zábavné a strhující, že se tomu prostě nedá odolat.

mcabr
08.12.2021 5 z 5

Moc pěkný příběh, děj měl spád a napětí. Ale na druhou stranu je tu vidět že peníze jsou moc a ti kdo jí mají vládnout světu. Asi tak jako v dnešní době.

nycol
24.09.2018 4 z 5

První díl byl skvělý, pak to začalo trošku dřít :)

hana4834
26.08.2018 5 z 5

Naprosto skvělí román, doporucuji

Patapuf
01.10.2015 3 z 5

Je to tak... trochu to připomíná Rollinse, ale je to takové nedotažené... nečte se to špatně, ale jsou věci, které jdou až moc hladce a někdy jsou v ději až úplně kraviny....

trudoš
20.08.2015 2 z 5

Už úvodní kapitola, ve které manželský pár v důchodu čile pobíhá po Himalájích, kde se střetne s komicky nelítostnou skupinou, chránící tajemství Atlantidy (z důvodu, který mi unikl), mě lehce zneklidnila. Dalších sedmdesát stran už jen dosvědčilo, že tohle bude vážně jiná liga než James Rollins a jemu podobní. Předvídatelný děj, který navíc podkopávají prvoplánové zvraty a dost nelogické chování postav - no, minimálně jednoduchost se příběhu upřít nedá. A navíc děj alespoň sviští. Ovšem jakmile člověk začne rozebírat logiku jednotlivých scén, dialogů a motivací, začne jen nechápavě kroutit hlavou.

Plútarchos
03.04.2015 3 z 5

Dobrodružný román ve stylu Indiana Jonese. Mladá archeoložka Nina Wildeová, jejíž rodiče tragicky zahynuli při pátrání po ztracené Atlantidě, pokračuje v jejich šlépějích. Finanční krytí její plánované expedice za objevením Atlantidy ji poskytne soukromá nadace Kristiana Frosta. Nina má tedy veškeré myslitelné prostředky, aby se vydala prozkoumat místo, kde podle jejích zkoumání a výpočtů, leží bájná Atlantida. Avšak ještě před zahájením expedice, již při své první cestě do Frostovy nadace, je unesena a jen o vlásek unikne smrti. Zachrání ji neznámý muž v kožené bundě, který ji - jak si předtím všimla - nějakou dobu sledoval. Od této chvíle se odvíjí neuvěřitelný, dobrodružný příběh plný nebezpečných úskalí, přestřelek, výbuchů. Její zachránce Eddie Chase dokáže přeskakovat z vlaku na vlak, šplhat po laně do helikoptéry, dostihnout a následně vniknout do vzlétajícího letadla a spoustu dalších neuvěřitelných věcí, aby chránil a zachraňoval Ninu. Proti sobě totiž bojují Kristian Frost a Giovanni Qobras. Frost chce Atlantidu objevit, aby si z ní něco odnesl, Qobras a jeho tisícileté Bratrstvo chce Atlantidu zničit, aby ji nikdo nemohl najít a využít! Ale k čemu? Sledujte dobrodružné putování Niny, Eddieho a dalších postav do deštných pralesů s dosud neobjevenými kmeny indiánů, do hor Tibetu, do Cádizského zálivu, do norského Ravnsfjordu. Všude tam Nina a Chase pátrají, bojují, utíkají... Před kým vlastně?
Pro milovníky dobrodružných, napínavých a těžko uvěřitelných příběhů je to skvělá kniha, která se dá přečíst jedním dechem během pár dnů. Pro náročnějšího čtenáře pak jen oddychové, lehčí a odpočinkové čtení.

pobijecmuch
04.09.2014 5 z 5

Kdo chce číst dobrodružství a neustálou akci, tak je má mít právě v této výborné knížce. První díl série Nina Wilde a Edie Chase byl přeložen do několika jazyků a vydán po celém světě. Je jen velká škoda, že románům Andy McDermotta nebylo ze strany českého vydavatele poskytnuta větší reklama. Možná by teď tento klon Indiana Jonese byl mezi českými čtenáři známější a také více čtený.

Darcy
01.11.2013 5 z 5

Na tuto knihu jsem čekala dlouho. Další díly jsem četla před pár lety a pozapomněla jsem na jedničku. Bylo to dobře, protože jsem se mohla těšit z napínavého příběhu, který doplňoval ty dříve přečtené. Moc hezká kniha kterou mohu jen doporučit.

luci.lusa
08.02.2013 5 z 5

Výborná kniha je napínavá, dobrodružná a zároveň obsahuje i vtipné pasáže¨:-)

modroocko
11.02.2012 4 z 5

Kniha se mi líbila, je plná napětí a překvapivých zvratů

NicaCola
23.05.2011 5 z 5

Strašně krásně napsaná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem a nemohla jsem se od jejího děje odpoutat :-)

memoman
23.03.2011 4 z 5

Otřepané téma o pátrání po bájné civilizaci - Atlantidě. V tomto případě je zde toto téma pouhou záminkou pro smršť akčních scén-ve vlaku,letadle,pod hladinou moře,v Amazonii,v Himálaji,v Norském fjordu. Zkrátka kniha,při jejímž čtení budete mít pocit,že spíše sledujete v kině skvělý dobrodružný film od Jerryho Bruckheimera.

Štítky knihy

archeologie Atlantida tajná společenství

Autorovy další knížky

Andy McDermott
anglická, 1974
2008  79%Honba za Atlantidou
2009  73%Herkulova hrobka
2009  74%Tajemství Excaliburu

Kniha Honba za Atlantidou je v

Přečtených81x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce57x
Chystám se číst15x
Chci si koupit1x