Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová

Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248442/mid_nina-schenkova-hrabenka-von-stauffe-pJw-248442.jpg 4 12 5

Hraběnka von Stauffenbergová představuje jednu z nejvíce fascinujících ženských osobností německého odboje - a přesto zcela neznámou. Dvacátého července 1944 ztratila Nina – manželka hraběte von Stauffenberga, strůjce atentátu na Hitlera - muže, kterého milovala. Jaká byla její skutečná role v této události? Co věděla o odboji? Jak s vědomím o tomto všem žila? Co prozrazují její soukromé poznámky?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Nina Schenk Gräfin von Stauffenberg: ein Porträt , 2008


více info...

Runinka
Runinka
15.09.2023

Vzpomínky na čin otce,který se pokusil spáchat atentát na A.Hitlera. Život rodiny poté.Velmi autentický příběh.

MAIXNER
MAIXNER
05.08.2023 3 z 5

Německý fašistický odboj v době II. světové války, to bylo něco nemyslitelného. Zaujal mě ženský pohled na věc, statečnost ženy, kterou projevovala do konce svého života. Kniha byla čtivá a zajímavá, doporučuji.


marciana
marciana
11.11.2020 4 z 5

Jsem moc ráda, že jsem na tuto knihu narazila.
Autorkou knihy je dcera Konstanze která, jak sama píše, se snaží o portrét pozoruhodné ženy (maminky Niny Schenkové, hraběnky von Stauffenbergové) , jejíž život byl spojen s jednou z nejdramatičtějších kapitol našich moderních dějin.
Byla by ráda, aby tato kniha byla vnímána i jako vyznání lásky matce.
Netušila jsem, co vše se po atentátu 20.července 1944 odehrávalo s rodinami atentátníků.
Její muž Claus byl po neúspěšném atentátu popraven a celé jeho rodině hrozilo vyhlazení do posledniho člena.
V době zatčení byla Nina těhotná a čekala právě Konstanze (autorku této knihy). Doma měla tou dobou již 4 děti o kterých po svém zatčení neměla dlouhé měsíce žádnou zprávu.
Knihu jednoznačně doporučuji, dozvíte se plno zajímavostí ze života této rodiny. Co se odehrávalo před a po atentátu. O tom jak bylo těžké toto období přežít a jak se následně vyrovnat se všemi traumaty té doby.

Han-nah
Han-nah
14.06.2020 4 z 5

Ač tolik let po 2.sv.válce, tolika knih už bylo napsáno, o této úžasné "ŽENĚ" jsem neslyšela. Kniha je vlastně její autobiografií doplněnou o fotografie celé rodiny až do konce jejího požehnaného života.
2.sv. válka z pohledu šlechty, kdy vysoce postavený německý důstojník hrabě von Stauffenberg a jeho manželka hraběnka Nina věděli, že v případě nezdaru a prozrazení hrozí celé rodině zatčení a smrt. Válka, okupace, zatčení hraběnky, kdy jí byly odebrán 4 děti , nevěděla kde jsou a jestli se s nimi ještě shledá, osvobození a shledání s dětmi a nový život. Každý Němec nebyl Fašista.

maryzka
maryzka
16.04.2018 4 z 5

Na tuto knihu jsem byla pořádně zvědavá- jednak kvůli tomu, že o této osobnosti nebylo vůbec nic napsáno, ani tedy alespoň pro mě známy její další osudy. Bylo pro mě překvapením, že se dožila vysokého věku. I když její osud napsala její dcera, která již vyrůstala bez otce, prožila dost dramatické narození, rozhodně tato kniha stojí za přečtení..

Štítky knihy

odboj protifašistický odboj

Autorovy knížky

2015  75%Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová

Kniha Nina Schenková, hraběnka von Stauffenbergová je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce17x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x