Linda

Linda https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399154/bmid_linda-pCE-399154.jpg 4 27 11

Jak utéct ze života ve zlaté kleci? Slavná a bohatá. Taková by chtěla být každá holka. Až na Lindu, které obojí spadlo do klína, aniž by o to stála. Musí si dávat pozor na to, co řekne nebo udělá, ze strachu, kdo by ji mohl vyfotit a co by se o sobě dočetla na internetu. Jako by žila v zlaté kleci. Klíč od ní by mohl mít fotograf David, jenž se do Lindina života probojuje navzdory nenávisti, která mezi jejich rodinami panuje. Čím více se však otevírá světu, tím snazším úlovkem je pro objektivy novinářů. Odolá láska výmyslům a spekulacím?... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
21.12.2021 5 z 5

Mít oba rodiče slavné je trochu k závisti, ale jinak OK. být ale slavná sama je něco úplně jiného. Svým způsobem ta druhá strana mince - otravné, nervující a člověk, aby si pořád dával pozor . A nejen na pusu, ale i s kým venku zrovna obědvá nebo na ostrou kritiku bulváru.
Linda - hrdinka nejen titulních stran z časopisů,ale téhle knihy - přesně takový život vede. A že není zrovna jednoduchý poznáte vzápětí...

Onceuponthetime
23.02.2021 4 z 5

Lehké, romantické, svižné...
Přesně to co potřebujete najít zabalené po stromečkem. Odpočinete si, zasmějete se, zamilujete se.
Těším se na další dílko, které se, doufejme, ponese na podobné vlně.


Cress
26.04.2020 5 z 5

U této knihy jsem věděla do čeho jdu a jsem nadšená. Zuzana Ryšavá je skvělá autorka. Její styl psaní se čte velmi rychle a její knihy jsou prostě pohlazení po duši. Navíc se v knize objevily i postavy z autorčiných předešlých knih. Za mě jedna z nejlepších romantických knih.

TerryDee
30.01.2020 3 z 5

Linda je volné pokračování ze série Niky stories. Takže, když už jsem četla předešlé knihy, a to Niky a Nelu, tak jsem tuhle přece nemohla opomenout. A hlavně to bylo z toho důvodu, že jsem tak trochu tušila do čeho jdu. Protože se jedná o oddechové počteníčko, kde není nouze o první lásku a věci s ní spojené, jako je první polibek či sex.
Musím říct, že než jsem si zvykla na hlavní hrdinku, tak mi to chvíli trvalo, protože ne vždy jsem s jejím jednáním souhlasila a říkala si, že by se nad sebou mohla chvíli zamyslet. Naštěstí postupem času to bylo už lepší. Řekla bych, že za změnu mohl především David, kterého jsem si hned oblíbila (nevím proč, ale v poslední době mám problém s hlavními hrdinkami. Ještě že tam jsou ti mužští hrdinové.).Díky této knize jsme mohli nakouknout do světa bohatých rodin a poznat jejich radosti či úskalí. To je zejména ze strany bulváru, který se nebojí vůbec ničeho. Protože pro prodej se udělá vše a neohlíží se na důsledky, které to může způsobit dotyčné osobě.
Asi se budu opakovat jako u předešlé knihy Nely, nebylo to špatné, ale na první knihu Niky to bohužel nemá. Nicméně autorce nemůžu upřít, že se to četlo velmi dobře. Takže jsem zvědavá s čím přijde příště.

Kajachow2
30.12.2019 5 z 5

Líbí se mi, že je Linda velmi rozdílná od Nely a Niky a poukazuje, že být slavný není jednoduché ❤️. Knihu jsem přečetla během dvou dnů (to se mi moc často nestává ). Moc se těším na Beu❤️

lhotskanikola
20.10.2019 4 z 5

Taková menší oddechová kniha,ale stála za to.Knížna Niky se mi líbila o trošičku víc,ale tahle je taky skvělá.Doporučuji :)

Lenoulinka
08.06.2019 4 z 5

Nenáročná oddechová knížka vhodná pro náctileté čtenářky.

knihovnička007
02.05.2019 3 z 5

Čekala jsem kapku jiný konec. Kniha se četla dobře. Lindy mi bylo líto a upřímně-já bych takhle žít nedokázala.
Nechápu, proč to rodiče neřešili dřív a jinak (to by pak nebylo o čem psát, to je jasné).
Příběh první lásky byl hezký. Takové odpočinkové jednoduché čtení.

Damonka12
19.04.2019 3 z 5

Takový oddechový příběh. Ale dost dobrý na to, že je to česká kniha.

maca5449
11.02.2019 2 z 5

Pro mě zklamání... Ve vyprávění se nejde moc do hloubky, je to na můj vkus až příliš rozvleklé, chyběla mi gradace při budování vztahu hlavních postav. Neslané nemastné. Žádný velký zvrat.

Věřím, že čtenářkám 13-15 let se bude kniha líbit a rozhodně jim knihu doporučuji. Na mě je to už moc. Nebo spíše málo. Čekala jsem od toho víc. Humor, svěžest, naivitu a lehkost první lásky. Mno. Tak třeba jindy.

Btw všimli jste si fenoménu, že u autorů z ciziny je zvykem mít v příběhu vždy alespoň jednoho typického gaye, černocha a Asiata? Musela jsem se pousmát, jak se nám to začíná projevovat i v domácí literatuře. Autorka samozřejmě není jediná ani první, kdo je použil v českém prostředí, ale tady to bylo jak přes šablonu.

JanaDor
04.02.2019 4 z 5

Jsou knihy určené danému věku a baví to i jinou věkovou generaci. A jsou knihy, které zůstavají pro určenou skupinu. To je pro mě tato kniha. Dobře se četla, ale není pro mě a já to tam cítila. Takže holky určitě si tento román přečtěte. Věřím, že se vám bude líbit.
Celkově je zde první láska vykreslena jemně a čistě.
Také je zde zajimavý pohled do bohaté rodiny ze stránky bulváru. Věřím, že zde popsané situace jsou často pravdivé. Pro prodejnost se vymyslí spousta lží a je jim jedno, jaký to má dopad na psychiku dotyčného.

Autorovy další knížky

Zuzana Ryšavá
česká, 1986
2015  83%Niky
2017  83%Nela
2019  79%Linda
2021  91%Bea
2024  70%Livi

Kniha Linda je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce41x
Chystám se číst29x
Chci si koupit10x