Volavka – Nikopol II.

Volavka – Nikopol II. https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36571/volavka-nikopol-ii-36571.jpg 4 38 4

Nikopol série

< 2. díl >

Velmi zvláštní dopisovatelka - dopisovatelka v čase… Jsou dva roky po Jarmarku, rok 2025, ona sedí v londýnském hotelu Savoy, a píše. Její alferacijský přítel a milenec John je zavražděn, jeho bílá krev stéká pod slunečním světlem, které nikdy nemohl spatřit. Jill poprvé bere halucinogen HLV, proti němuž jsou všechny pozemské drogy sotva bylinkovým čajem, zatímco v blázinci Svatého Salvátora se Alkidis Nikopol konečně probírá ze svého šílenství; Nikopolovy vize - Horus se vrací, krev teče Horus, odpadlý bůh (možná i s velkým "B"), se rozhoduje vykašlat na práci pohonné jednotky zabetonované v létající pyramidě jeho soukmenovců a v záplavě krve se vrací na Zemi. Ve znamení této tělní tekutiny se odvíjí celý děj. Ve znamení krve, krve lidí ve špatný čas na špatném místě i krve těch, které k sobě Jill láká jako kudlanka, jako smrtící past. Zabíjí své (skoro)milence jednoho po druhém, bez výčitek, bez soucitu a sama se pomalu dostává do područí drogy; její svět se prolne s noční můrou, její realita se stane fikcí a fikce realitou. Potřísněna krví, která nejde smýt a svými modrými slzami míří ke konečnému střetu s Horem i Nikopolem. Její šílenství propuká naplno…... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

La Femme piège , 1986


více info...

Přidat komentář

nela3812
05.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Druhý díl, co do obsahu, vypadá mnohem rozumněji, než ten předchozí, nicméně k celkovému obsahu se vůbec nehodí. Jaké je napojení na předchozí děj a postavy?

Dějová linka má konečně trochu hlavu a patu a ačkoliv jsem byla zpočátku zmatená, autor se v závěru vytasil s jasným vysvětlením. Mohl si s tím trochu pohrát, ale jsem ráda že to alespoň uzavřel. Novinářka, léky a halucinace? Není to už trochu moc?

Závěrem druhého dílu autor ještě připojuje jakousi sbírku kreseb, které jsem k předchozímu ději nedokázala vůbec přiřadit. Vystřižené záběry?!

Dvojka byla velmi krátká...no, ještěže tak.

Hodnotím 2/5

memphisz
06.03.2016 4 z 5

Matoucí, nejasné, snové sci-fi, které nechává čtenáře příjemně tápat, co je reálné a co jen noční můrou. Druhý díl volné trilogie nic nevysvětluje, jen vyvolává otázky. Scénář oproti prvnímu dílu svižný a poutavý. Kresba scenérií je také lepší. Bohů ubylo, Nikopola ubylo, což možná z tohoto dílka udělalo super komiks.


Kapis
08.10.2015 3 z 5

Nejslabší díl série, jaxem to zavřel, taxem pořádně nevěděl o čem to vlastně bylo, strašně nejasné a kresba mě začala srát.

JarekSkvarek
05.06.2013 5 z 5

Druhy dil (shanel jsem ho snad dva roky) vyborneho scifi. Vsem vrele doporucuji.