Komentáře knihy Nikomu ani muk

Langosh
22.03.2026

Skvělá čtivá jednohubka, přečteno za víkend. Plno zvratů, že člověk až do poslední stránky si nemůže být jistý, jak to vlastně bylo. Za mě super. Nejde o žádnou detektivku, spíš o takový psychologický thriller. Přeskoky v čase vůbec nevadily, naopak, vždy se odhalil střípek a jelo se dál do přítomnosti a postupně se odkrývalo, co se stalo.

iLuciferie
22.02.2026

Tak jsem se zas nechala nalákat na tajemství a neočekávané zvraty...
Mě knížka nebavila, děj i celá zápletka nevěrohodné, postavy nijak zvlášť sympatické, jak to celé bylo mě v podstatě ani nezajímalo. Dočetla jsem, protože jsem nechtěla odkládat druhou knížku za poslední dobu, ale ani konec mě nepřesvědčil, že by si knížka zasloužila vyšší hodnocení.

Zuzulinka
23.11.2025

Zajímavé.. ale zbytečně zdlouhavé a překombinované..

Zuzíček77
20.11.2025

Tohle je moje druhá přečtená kniha od této autorky. Musím říct že ani tato kniha mě nezklamala, i když Co zůstane v lesích se mi líbilo o trochu více.

Příběh nás vtáhne hned od začátku. 3 sestry, vražda jejich rodičů a lidi kteří si myslí, že rodiče zavraždila jejich dcera. Už tohle napovídá o tom, že se člověk u knihy nebude nudit. V knize nechybí napětí, tajemno, intriky i různé stopy minulosti. Od začátku si člověk myslí, že prostě ví jak se to stalo, ale autorka má dar příběh tak zamotat, že člověk potom kouká jako jako blázen jak to vlastně celé dopadne.

Za mě tedy kniha splnila očekávání a určitě si od autorky přečtu i něco dalšího.

IG: zuzcin_bookstagram

Mikaelask
12.11.2025

“Byl to dobrý příběh. Koneckonců lidi potřebují příběhy, aby jim věci dávaly smysl.”

Kniha sleduje Emmu Palmer, ktorá sa po rokoch vracia do rodného domu a postupne musí otvoriť staré rany týkajúce sa vraždy ich rodičov — trauma, ktorá rozdelila tri sestry (Emma, Juliette, Daphne) a zanechala viac otázok než odpovedí.
Dej sa sústreďuje na rodinné tajomstvá, nevyjasnenú minulosť a to, čo sú ľudia ochotní udržať v tichu, lebo „nikto nesmie vedieť.”

Nikomu ani muk od Kate Alice Marshall — je temný a napínavý psychothriller, ktorý rozplieta postupne nielen rodinné tajomstvá a ukazuje, čo sa stane, keď mlčanie zmení pravdu, po ktorom ostáva len kopa výčitiek.

Autorka píše celkovo príbeh plynulo a energicky — dej sa číta sám, kapitoly majú náboj a stránky doslova hltáte.. napätie je dávkované postupne a jej knihy ma zatiaľ všetky veľmi bavia.

Toto je moja druhá kniha od autorky, síce bola malinko slabšia než predošlá Co se skrýva v lesích, no aj tak ma celkovo nesklamala.

Odporúčam, ak máš rada rodinné tajomstvá, pomalé odhaľovanie minulosti a napätie.

Zdena1234
07.09.2025

Na knihu jsem se hodně těšila. Ze začátku byla kniha zajímavá. Ale potom přišlo dlouhé čtení úplně o ničem. V polovině knihy jsem ztratila trpělivost a knihu odložila. A už ji nedočtu. Ani nevím, kdo to udělal a je mi to úplně jedno.

dikara
21.08.2025

zo začiatku mi to prišlo, ako Co zustane v lesích, tri hlavné hrdinky, nevyriešená vražda, jasný vrah, len sa mu nedokázala vina, malé mestečko, kde sa všetci poznajú, príbeh proste vyzeral naozaj podobne ... no nie, pokračovalo to inak a hlavne, inak to skončilo
príbeh má dve časové línie, súčasnosť, v ktorej Emma rieši svoju rodinnú situáciu a minulosť, nejaké časové úseky pred vraždou, nejdú postupne, ale sú písané tak, aby sa čitateľ dozvedel, čo vlastne dotyčnú osobu prinútilo to urobiť, každý mal niečo, čo by ho mohlo usvedčiť
na konci to autorka už tak zamotala, že som skoro nepochopila, kto to mal celé na svedomí :-)
ja som bola spokojná ...

gordon13
05.08.2025

Kniha začala vcelku zajímavě, ale děj se táhl a točil dokolečka, zkrátka takový průměr.

Akléda_
13.07.2025

O autorce jsem hodně slyšela v souvislosti s její předchozí knížkou, ale dříve se ke mně dostala tato, tak jsem si jí přečetla. A bohužel musím říct, že nevím, zda se budu pouštět i do jiných děl. Na knížce mě hodně bavilo to pouto sester, které mezi sebou měly. Nebyly dokonalé a měly svá tajemství, ale i tak se snažily navzájem stále chránit a to mi přišlo fakt hezky vykreslené. Celkově ty postavy, zvlášť ty, co patřily do rodinného kruhu mi přišly dobře napsané. Vztahy tady byly super a dokonce jsem se dočkala i pár překvapivých věcí, ALE mě nic z toho prostě nezajímalo. Nedokázala jsem se do toho dostat, autorka ve mně nezvládla vyvolat napětí a ty zvraty se mnou nic nedělaly. Do konce jsem pořád čekala a měla naději, že když přijde nějaké epické odhalení tak se to třeba ještě změní, ale ne. Vlastně mi i po dočtení přijde, že pořád nic nevím, nemám jednoznačnou odpověď a to nemám ráda. Působí to na mě potom jako by to ani autorka neměla vymyšlené. Bylo to, jako by se nemohla rozhodnout kdy skončit. Pořád se na sebe vrstvily jednotlivé pravdy a pořád se něco odhalovalo, až jsem vůbec nevěděla co je teda ta poslední verze a co je ten závěr. Nepomohlo tomu ani to, že v knížce byly chyby, které na mém zážitku ze čtení rozhodně nepřidaly. Bohužel mě tohle vůbec neoslovilo a nebyla jsem v napětí, což si myslím, že je u thrilleru zásadní, minimálně pro mě. Možná kdyby autorka spíš psala knížky, kde jsou zásadní vztahy mezi postavami, tak bychom si mohly rozumět, takhle ale asi ne.

leniska6373
23.06.2025

Velice zajímavé čtení…určitě stoji za přečtení…vždycky sem si říkala aha udělala to tahle sestra pak tahle a nakonec sem byla překvapena…

petrarka72
22.06.2025

Vypadá to, že hledání pachatele čtenářem, který ví podstatně více než postavy (třeba mlčící sestry JJ, Emma a Dafné), nebude komplikované. Vždyť jsou vlastně jen tři možnosti... Nakonec to autorka příjemně problematizuje. Ale to podstatné je pravděpodobné vylíčení, co s člověkem udělají toxické vztahy. Před tím klobouk dolů.

TinaBookBlog
19.06.2025

Emma má dvě sestry, se kterými se dlouhodobě nestýká. Okolností tomu ale chtějí tak, že se se svým manželem stěhuje do rodinného domu Emminých rodičů. Tato událost přiláká "ztracené" sestry a odhaluje, že v tomto domě byli rodiče sester zavraždění.

Příběh je napsán čtivě a díky tomu se čte lehce, i přes ne zcela příjemné téma. Autorka postupně rozkrývá rodinná tajemství a snaží se udržovat napětí do poslední chvíle. Musím ale říct, že místy jsem měla pocit, že se prostě nic neděje a děj se nikam neposouvá.
Postavy jsou vykresleny poměrně dobře, ale u některých by to chtělo jít víc do hloubky.
Co se týká závěru knihy, tak ten byl naprosto zbytečně překombinovaný a dle mého na kvalitě knihy ubral.

Za mě se jedná o průměrnou knihu, která vám zpříjemní pár večerů, ale v hlavě ji příliš dlouho mít nebudete.

MagdiMa
13.06.2025

Od půlky knihy jsem tušila pachatele, pak domněnku přehodnotila a zase jsem se k ní vrátila
Úžasný román, od autorky si určitě ještě chci hodně přečíst

Januli
03.04.2025

Většinou mám ráda, když je závěr takový jako že už je konec a vlastně ne, když je to zamotané. Tady mi to nesedelo a přišlo mi to moc překombinované. Za mě průměr.

alnahu
18.03.2025

Tato kniha byla spíš psychothriller.
Příběh byl pro mě docela zamotaný,střídají se v něm období tehdy a teď,ale tak nějak překombinovaný.
Přečteme si příběh tří sester ,které když byly malé , jejich rodiče vlády doma, až tyranskou rukou-hlavně matka, ta byla vysazená na jednu z dcer Dafne ,ta měla astma a matka ji odmítala dát inhalátor ,že to musí vydržet - proto své rodiče nenáviděli a není divu.
Po té co rodiče náhle zemřely ,zjistí se ,že byly zavražděni. Všichni podezřívají Emu,ale nikdo jí to nedokázal.
Ema je ta,která se snaží zjistit pravdu.A tak se pomalu rozkrývá příběh této rodiny.
Tato kniha mi neoslovila

Bazalka6
28.02.2025

(SPOILER) Marshall Kate Alice, Nikomu ani muk, Hodnotenie: 5/5. Emma na vyšetrení u lekára zisťuje, že je tehotná. Príde domov a na prekvapenie je manžel doma, nie v práci. Až teraz sa prizná, že o prácu prišiel a novú nemá. Prišli tak aj o zálohu na hypotéku na dom, o všetky svoje peniaze, lebo bez Nathanovej stálej práce im hypotéku neschvália. Nathan navrhne, nech sa nasťahujú do rodičovského domu Emmy. Jej rodičia náhle zomreli, keď boli Emma so sestrami deti. No, nie tak úplne malé. Emma má ešte dve sestry, s ktorými sa nevída. Juliette a Dafné. Staršiu a mladšiu. Juliette mala osemnásť, Dafné dvanásť a Emma pätnásť. Emma až teraz Nathanovi prezradí, že rodičia nezomreli pri autonehode, ale boli v dome zavraždení. Z vrážd polícia a obyvatelia mestečka vždy obviňovali Emmu, ale nikdy je to nedokázali a ani ona sa nepriznala. Mala v tom čas staršieho priateľa, ktorého jej otec neschvaľoval. Dievčatá rozdelili do opatrovateľských rodín. Štrnásť rokov sa nevideli. Nevie, či má otvoriť tieto dvere. Porušiť dohodu, na ktorú všetky prisahali a ktorú spečatili krvou svojich rodičov. Nikomu ani muk. Emma im napíše, že sa chce načas do domu vrátiť. A nasťahuje sa. Nech si ľudia vravia čo chcú. Ju to netrápi. Postupne sa dozvedáme príbeh tejto rodiny, kde otec a mama za dverami vládli tyranskou a tvrdou rukou. A vo chvíli vraždy bol vlastne každý niekde inde ako vypovedal. A Emma sa snaží zistiť pravdu. Ale na druhej strane Emma bola tá, ktorá zahladila stopy a zaviazala v tej chvíli sestry mlčaním. Nikomu ani muk. A teraz má vyjsť pravda najavo. Skvelá knižka. Už druhá od tejto autorky.

Bazalka6
28.02.2025

Marshall Kate Alice, Co zůstane v lesích, Hodnotrnie: 5/5. Tri kamarátky, Naomi, Liv a Cass, v 11 rokoch, sa počas leta hrajú v blízkych lesoch na bohyne. Dali si mená Artemis, Athéna a Hekaté. V pukline skaly objavia malú jaskyňu. V jaskyni je kostra. Podľa náramku na ruke ju pomenujú Persefona. Nález nikomu neprezradia. Je to ich tajomstvo. Tej nosia dary, varia letkvary a plnia úlohy pre svoje bohyne. Jedného dňa, ale prežijú traumatizujúci zážitok. Dve dievčatá vybehnú zdesené z lesa, že v lese je muž, čo ich napadol. Naomi nájdu v lese so sedemnástimi bodnými ranami. Ona si moc toho nepamätá, ale Cass a Liv vraha najprv popíšu a následne ho identifikuje aj pobodaná Naomi. Tohto zavrú za niekoľkonásobnú vraždu, nakoľko hľadaného muža už polícia podozrievala z iných vrážd žien. Dievčatá sa so zážitkom vysporiadajú do dospelosti každá po svojom. Prejde cez 20 rokov a zavolajú im, že vrah vo väzení zomrel. To je dôvod, prečo sa opäť stretnú. V rodnom meste. Cass je úspešná majiteľka penziónu, u Liv sa prehĺbili psychické problémy, ktorými trpela od detstva a Naomi sa potáca životom. Liv im vyzradí, že zistila, kto je Persefona. Naomi si začína uvedomovať, že si veľa nepamätá na osudný deň a že pravdepodobne označila nesprávneho muža. Liv za záhadných okolností zomiera a neostáva nič iné, len postupne rozpliesť, čo sa pred vyše dvadsiatimi rokmi stalo a kto je Persefona. Pekne rozpracovaný detektívny príbeh. Veľmi sa mi páčil. Autorka sa fakt s dejom pohrala. Prekvapivý záver. V zmysle mojich slov, že každé rozhodnutie v živote Ťa skôr, či neskôr doženie.

čef
16.02.2025

Téměř do konce jsem si liboval, že čtu nekonvenční detektivku. Nakonec mne nadšení trochu přešlo, bylo už to trochu přehnaně domotané. Jinak se tento příběh čte dobře, je to hodně o vztazích mezi sesterstvem, chlapi jsou vesměs padouši, i ti, které my holky, milujeme. Trochu v duchu moderního diškurzu, jsem zvědav, kdy, jak a jestli dojde jako vždy v minulosti k nějakému zlomu.

klarence
03.02.2025

Kniha se docela dobře četla, jen se nemohu zbavit pocitu , že tomu ještě něco chybělo. Konec byl takový překombinovaný. Ale jako oddechovka , dobré.

miasa01
25.01.2025

Zajímavý příběh a zápletka. Četlo se velice lehce a příjemně,jen škoda,že příběh hodně klouzal po povrchu a nešel do hloubky,bylo by to přeci jen zajímavější.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi