Niki Lauda

Niki Lauda https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495669/bmid_niki-lauda-OSe-495669.PNG 5 10 4

Niki Lauda byl jednou znejvetších hvězd motoristického sportu vynikající pilot na dráze a oblíbený člověk mimo ni. Jeho slavný souboj s Jamesem Huntem zachycuje film Rivalové, jeho spolupráce s Lewisem Hamiltonem ve stáji Mercedes pomohla definovat současnou formuli jedna. Šest týdnu po nehode na Nürburgringu v roce 1976, kdy bojoval o život, se Lauda vrátil k závodní kariéře, ve které pokračoval a získal další dva tituly mistra světa. Kniha Maurice Hamiltona vypráví jeho pozoruhodný životní příbeh. Autor vychází z rozhovoru s přáteli, rodinou, soupeři a kolegy. Je to skvělá pocta nenahraditelné a nezapomenutelné hvězdě formule jedna.... celý text

Přidat komentář

hippiesak
01.03.2023 5 z 5

Pěkná kniha, bylo to příjemné čtení. On ten Lauda byl asi svůj :) Hodně svůj. Ale ruku na srdce, když se člověk dostane tady do toho kolotoče F1 a ke všemu se prosadí, tak svůj prostě musí být. Kniha je takový ucelený souhrn asi většiny jeho zlomových okamžiků v životě sesumírováno Mauriciem Hamiltonem. Většina textu jsou vlastně vzpomínky samotného Nikiho, nebo jeho přátel. Četlo se to to pěkně.

iceVS
31.01.2023 5 z 5

Kniha má poněkud zvláštní styl. Nevím, jestli je to úplně klasický životopis.
Spíš žurnalistika, rozhovory, popisy závodů. Ale taky do detailu popsaná osudná nehoda i to, co následovalo poté.
A Lauda Air, let 004.
Jako celek mě kniha bavila, byť jsou to fakta, která mě znovu a znovu spíš dojmou.


Corso
12.09.2022 5 z 5

Ani po dvoch dnoch od docitania, neviem co by som napisal. Citanie knihy ma zasiahlo v horsom obdobi a utekal som k nej aby som nemusel aspon chvilu mysliet na svoje problemy. Mozem napisat 10 stran A4, preco uz davno obdivujem Nikiho. Aj co mi na jeho style vadilo v porovnani s inymi pilotmi. Ale ako clovek musel byt jednoducho ferovy chlap,a to sa vzdy pocita, nech by robil trebars aj tesara alebo kladol vodovodne trubky.
Ku knihe sa urcite za par rokov vratim. Chvilu som z nej cerpal silu. Oproti nedavnej knihe o Kimim Raikonenovi, ktoru som zalozil a uz nemam potrebu ju v zivote vidiet, tato kniha je neskutocne bohaty a detailny portret.

branislav1814
31.08.2022 5 z 5

Fascinující čtení o velké, jedné z největších, osobností nejen Formule 1.