Čarotepka: Poslanie Morrigan Crowovej

Čarotepka: Poslanie Morrigan Crowovej https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408622/bmid_carotepka-poslanie-morrigan-crowove-YhE-408622.jpg 5 225 51

Nikdyuš / Ničnever série

< 2. díl >

Morrigan Crowová a jej najlepší kamarát Hawthorne Swift sa stali hrdými študentmi elitného Spolku výnimočných. Život však zďaleka nie je dokonalý. Morrigan sa od Ezru Squalla, najhoršieho človeka pod slnkom, dozvedá zarážajúcu novinu – je čarotepka. Sama nevie, ako ju to zmení, ale stačí dané slovo čo i len vysloviť a hneď na ňu Ničneverčania hľadia ako na nepriateľa. Čo je horšie, Ezra Squall, posledný známy čarotepec, ktorý kedysi zmasakroval množstvo nevinných ľudí armádou netvorov, ju láka za učnicu. Morrigan by rada všetkých upokojila, veď čarotepci sa kedysi považovali za dobrých. Ale ako, keď sama má strach? Čarotepka – Poslanie Morrigan Crowovej je pokračovaním úspešného bestsellera Ničnever – Pozoruhodné skúšky Morrigan Crowovej, ktorý dobyl viaceré knižné svetové rebríčky. Práva na jeho filmové spracovanie odkúpila spoločnosť Fox.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow , 2018


více info...

Přidat komentář

zirafinec
15.04.2024 5 z 5

Druhý díl mě bavil ještě více než první. Také jsem ho přečetla za jeden den a tohoto dne nelituji :)

Lovehorses365
23.02.2024 4 z 5

Ani nevím jak tuhle knihu popsat....
Ale to myslím v dobrém....


Hobitka
12.10.2023 5 z 5

Trvalo skoro rok, než jsem se rozhoupala do čtení druhého dílu. A musím říct, že jsem ráda, že jsem si počkala, až na něj budu mít náladu :)
V Divomorovi už nejsou postavy kolem Morrigan tak skoupé na podávání informací, což mě v prvním díle místy poněkud frustrovalo...
Druhý díl jsem si užila možná ještě o kousek víc, než ten první. Příjemná atmosféra, která mě pohladila. A stránky se míhaly pod rukama. Těším se na pokračování!

Shaxx
17.05.2023 5 z 5

Sice už nejsem cílovka, ale pořád mě to baví, druhý díl Nikdyuše si podržel kvalitu a já se těším, až vyjde další díl. Moc milé čtení, nejen pro děti :) Nikdyuš je plná fantastických míst, podivných a zábavných postav a mě baví každé odhalení další zajímavosti, které tohle místo nabízí. I kdyby samotná zápletka se záporákem byla největší klišé, asi by mi to ani nevadilo díky tomu všemu kolem.

broskev28
18.12.2022 4 z 5

Pokračování mi připomínalo H. Pottera o něco více než Nikdyuš, ale přesto jsem se dobře bavila. Mog stále více zjišťuje, že i Nikdyuš má svá neobjasněná tajemství, a kdyby jen to: i své padouchy! Každopádně to bylo zajímavé čtení, a poprvé jsem se setkala s pro mě nezvyklým psaním slova klakson: klaxon!
Ale přesto si troufám tvrdit, že třeba česká série Sedmý smysl (autorka Ilka Pacovská) je lepší: zajímavější, napínavější, a i když je to také dětská fantasy, je tak nějak reálnější a mně osobně bližší.

„Morrigan zakroutila hlavou. Nechtěla takové věci poslouchat. Nechtěla slyšet, že je jiná. Poslouchala to celý život a přesně věděla, co to znamená. Odlišnost byla nebezpečná; bylo to břemeno.“

MargotWolandov
18.12.2022 5 z 5

Ooo, už dlouho jsem nečetla něco, co by mě taaaakhle potěšilo. Druhý díl série není o nic horší než první a obzvláště mi udělalo radost, že je knížka asi dvakrát tlustší, než ta první!

natashka
14.08.2022 5 z 5

Druhý díl není o nic méně kvalitně úžasný než ten první. Srovnávání s Harrym Potterem mi přijde zcestné - kdybychom každou middle grade fantasy z prostředí školy nazvali vykrádačkou HP, kam bychom se dostali.
Morrigan je báječná, stejně jako už známe i nové postavy a svět je zmatený a nesmyslný přesně, jak by měl být. Děj mě napínal a bavil celou dobu a hlavně jsem si velmi užila vývoj záporáka Squalla, od kterého teď vůbec nevím, co čekat. Stránky mi pod rukama úplně ubíhaly, až mě to mrzelo, protože jsem příběh nechtěla opustit. Jediné co mě mrzelo bylo, že jsem se toho vlastně nedozvěděla ohledně školy Divinské společnosti. Věřím ale, že přesně té se budeme věnovat v příštím díle.
Teď už jenom natěšeně čekat, až vyjde další díl i v češtině.

Becca_books
02.05.2022

Cestou do ČR jsem v autě dočetla Nikdyuš a hned jsem si koupila Divomora. A přečetla jsem ho cestou domů do UK. Pecka. Příběh se krásně rozvinul, nevěděla jsem z čeho mám být unešená víc. Děj byl plný překvapení, bavilo mě objevovat víc a víc o celém Moriganině světě, historii, škole a přátelích. Jediné mínus je, že ještě není v češtině další díl :D

padajicidvere
24.03.2022 5 z 5

A je to lepší a lepší. Vážně by mě nenapadlo, že mě ještě takový typ knihy bude ještě bavit, ale ono jo, a pořádně. Autorka umí skvěle vykreslit nový svět, postavy, emoce.. Jste najednou jeho součástí a nechcete odejít.

JointlieKat94
24.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Já tohle prostě žeru! Ačkoliv musím uznat, že od přečtení prvního dílu už uběhlo hrozně dlouho a já si trošku nepamatovala děj (sakra jak je to možný? Hodnotila jsem 5* a nevěděla jsem toho moc, při rozečtení tohoto dílu) a taky si myslím, že u tohodle dílu to bude stejné- děje se tam toho prostě moc na zapamatování.

Naštěstí se tam postupně zopakovalo pár důležitostí z prvního dílu.
Musím říct, že k tomu ani nemám vlastně co napsat, protože se tam toho vážně událo trošku moc. :D

Mogs nastoupí do školy, dostane rozvrh jen o jedné vyučovací hodině (jakým právem? To mě hrozně točilo!), Jupiter se tu moc neukazuje, se svojí partou se asi moc nemusí, ukáže se tu i Ezra Squall (je mi sympatickej, můj první záporák :D), Mogs se naučí pár svých schopností a tak nějak je tu spousta napětí (nekecám, čtvrtku knihy jsem četla dvě noci, půlku jsem četla do půl třetí do rána a zbývající čtvrtku jsem dojela po snídani) a tak se mi to hrozně líbilo, že už bych asi potřebovala to pokračování.

Děti se tu vážně chovají jako děti, jsou zvědaví, né vždy mluví pravdu a chtějí prostě kamarády.

Moc se mi to líbilo, vážně tuhle fantasy sérii miluju.

Jaehyun
13.10.2021 5 z 5

Druhý díl se mi líbil o něco víc než první. Přijde mi takový víc akční. Když jsem sérii začala číst, slyšela jsem že je to něco na způsob Harryho Pottera a musím říct, že je vidět, že je jím kniha inspirovaná. V prvním díle mi to HP připomnělo hlavně na začátku a v druhém to také mělo lehké náznaky (např. Mildmay nebo názvy uliček atd.). Nicméně je to ale svět, který má svá vlastní pravidla a je chaotický, což se mi líbilo. Jen tedy upřímně nemám ráda Jupitera. Z nějakého důvodu mi je nesympatický. Jsem ale zvědavá na další díly.

Šebestová3
22.09.2021 4 z 5

Napíšu obligátní: jednička byla lepší :-) ale trojce se nebráním.

Nifgai
27.08.2021 5 z 5

Druhý díl mě oslovil daleko víc než první. Do příběhu jsem se tentokrát začetla hned a nemohla se od něj odtrhnout.

ZuKo
22.08.2021 5 z 5

Zdaleka nejsem cílová skupina ale tohle.. Propadla jsem tomu. Výborně vymyšlený příběh. Hlavně oceňuji to, že se hlavní hrdinové chovají jako děti protože jsou to děti. Nemám ráda, když se v knížkách pro děti a mládež hrdinové chovají jak desně uvědomnělý dospělý nebo že vědí všechno nejlépe atd.
A podbnost s HP a další knihy. Ve skoro každé knize člověk může najít děj nebo chování co už někde četl.

keselylenka
18.06.2021 5 z 5

Zásadně lepší než první díl a to i ten byl dobrý. Za mě jsem díky druhému dílu svět Nikdyuše mnohem lépe pochopila a spousta informací lépe zapadla.

Malíček
28.05.2021 5 z 5

Já jsem opět nadšená. Po prvním díle jsem měla poměrně velká očekávání, i když nejsem cílovka, pro kterou autorka tuto sérii zamýšlela, tak jsem si v prvním díle hlavní hrdinku oblíbila a neskutečně mě zajímalo, jak to s ní bude dál.
Musím říct, že druhý díl mě nezklamal. Autorčin styl je neskutečně čtivý a kniha opravdu mizí pod rukama. Příběh byl opět zajímavý a originální, plný dobrodružství, zábavy i strachu. Za mě jedině doporučení! :)

AduskaV
23.05.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila o chlup více než první díl. Je zde více "kouzel" a akce. Moc se toho ale opět neudálo, proto jsem zvědavá, kolik těch pokračování bude.

punkgirl97
02.05.2021 4 z 5

Zpočátku mi trvalo se do knihy začíst, taky to bylo zřejmě tím, že jsem ji četla v poměrně dlouhém rozmezí od prvního dílu. Nicméně jakmile se Morrigan ocitla ve škole a začalo se tam dít více věcí, chytla jsem se jako ryba na udici a hltala stránku po stránce. Bavilo mě celkové tajemno v knize, až mi v hlavě vznikaly různé teorie jak by to mohlo být.

Za mě je to skvělá série a doufám, že brzy vyjde i pokračování v češtině. Moc se na něj těším. :)

zirafinec
22.03.2021 5 z 5

Je to krásné, nechápu, jak někdo může hodnotit pouze dvěma hvězdičkami. Hezky napsané, napínavý a zábavný děj... Za mě je to skvělá knížka, v ničem si nezadá s prvním dílem. Moc se těším na další díl. Všem doporučuji. Kolombus - máš naprostou pravdu.

Předvečer. Umění.

Kolombus
21.03.2021 4 z 5

cieľová skupina nie som, ale fantasy milujem :D nerozumiem prečo sa to zrovnáva s HP ktorého milujem, ale toto je úplne iný príbeh, iné prostredie, iný svet, iná dejová linka, ... to nepochopiteľné porovnávanie iba zbytočne pôsobí odstrašujúco. Ja som si Morrigan obľúbila a fandím jej ako sa popasuje s tým čo ju ešte čaká.