Nikdykrál

Nikdykrál https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381629/mid_nikdykral-lU5-381629.jpg 3 22 8

Byly doby, kdy Xavir Argentum stál v čele králových elitních strážců a válečníků. Ty časy jsou ale dávno pryč. Udělal totiž osudovou chybu a za ni teď pyká ve vězení, odsouzený k zapomnění. Nyní ale království, které přísahal chránit, čelí nečekanému nebezpečí - svému novému vládci a jeho podivným přisluhovačům. Zapuzená královna sousední říše a bývalý vrchní špión v tom vidí příležitost, jak se vrátit zpět na výsluní slávy a moci. Aby měli šanci, budou potřebovat pomoc někoho skutečně výjimečného: Xavira. Jenže dá kdysi úžasný válečník přednost službě vlasti před osobní pomstou? A má vůbec šanci uspět, když místo jednotky elitních bojovníků má k ruce jen tucet uprchlých zlodějů a vrahů?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

The Never King , 2017


více info...

Přidat komentář

luboskniha
23.04.2021 2 z 5

Nevím co si o této knize mám vlastně myslet. Bylo to takové nemastné neslané, i když občas se našel i šťavnatý řízek. Celkově mě děj moc nebavil a s hlavními postavami jsem se nevžil. Možná kdyby autor vynechal nějaké pasáže a neudělal z toho 600 stránkové těžítko, tak bych asi hodnotil lépe.

CharlesWard
15.09.2019 1 z 5

Zbytečná bichle, která tak nějak počítá s tím, že autor vydá další díly. V tomto případě ovšem pevně doufám že v češtině zůstaneme jen u toho prvního.


trudoš
18.06.2019 3 z 5

Bavil jsem se víc než slušně, přesto mě to nakonec zklamalo. Rozjezd je jednoznačně parádní a vlastně právě on mě přesvědčil ke koupi. Bohužel, další děj sklouzává k tuctovému průměru, přičemž s přibývajícím počtem stran je to horší a horší, tedy očekáváte-li něco jiného, než klasický řeznický standard. Ale i tenhle nešvar bych dokázal odpustit, kdyby se James Abbott alespoň trochu snažil zachovat atmosféru černého rytířského románu oblečeného do hávu fantasy. Jenže hrdinové tu běžně v bojích zabíjejí protivníky po desítkách a do toho mluví ještě s omezenou (a věčně se opakující) slovní zásobou. Zpočátku je to osvěžující, pak už jen otravné. Navíc, jak to má slibný akční spád, brzy se ukazuje, že autor zajímavé motivy opouští se stejnou rychlostí, jako přichází s těmi novými. A přestože tu jsou skvělé momenty, celkově to nefunguje kvůli přílišné roztěkanosti osnovy. Divoká jednoduchost je tak předností i slabinou, a člověk by mohl do nekonečna vychvalovat nebo hanět jedno či druhé.

Famdam
10.05.2019 5 z 5

Skvělá kniha přečteno na jeden zátah

Ryora
16.02.2019 5 z 5

Nikdykrál se mi moc líbil, zhltla jsem to n ajeden nádech a určitě bych brala další díl. Mělo to všechno co čtenář fantasy chce a není to další a další příběh o kráse a zvířeti či o tajemné bojovníci atd. Je tam vše.. Doporucuji

kalache
11.02.2019 3 z 5

...zas tak zlé to nebylo - nic jsem nevynechal a dočetl do konce

cori
06.01.2019 3 z 5

Další variace hrdinské fantasy přináší příběh zrazeného muže, který se chce pomstít zrádcům, ztracenou dceru, čarodějnice, družinu přátel, mocného nepřítele ze zámoří a boj za svobodu vlasti. Průměrné dílo, hrdinové jednají spíš jako roboti bez emocí nebo jen s jednou. I když se jedná o zcela vymyšlený svět (bez existence křesťanství), rušily mě v textu slova jako svatí křižáci, pohan, servírka, nátělník.

Turlogh
28.09.2018 3 z 5

Průměrná fantasy, nepříliš akční, slabší spád. Postavy vykreslené nepřesvědčivě, hlavní hrdina Xavir Argentum takový nemastný, neslaný. Příběh není zrovna moc čtivý, mnohokrát jsem jej odložil a vzal do ruky jinou knihu, než jsem jej konečně dočetl. Škoda peněz vydaných za tuto knihu, stále a často vychází fantasy romány daleko povedenější a hlavně čtivější. Nedoporučuji. Vezměte si raději nějakého Gemmela anebo Žambocha, to jsou zaručeně super fantasy. Howgh.

Autorovy knížky

James Abbott (p)
britská
2018  64%Nikdykrál

Kniha Nikdykrál je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce75x
Chystám se číst24x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x