Nikdy se nevzdám

Nikdy se nevzdám https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85521/nikdy-se-nevzdam-85521.jpg 4 19 7

Allison Turková a její manžel Marshall se rozhodnou adoptovat dítě. V Číně čekají na dokumenty o adopci. Po čtyřech dnech strávených se svěřenými dětmi se zděšení rodiče dozvídají, že musí nemluvňata vrátit. Allison odmítá. S nevlastním synem, dalšími třemi dospělými a třemi holčičkami se vydává na útěk. Pronásledována čínskou policií v sobě nachází sílu a odvahu, o nichž do té doby vůbec netušila ...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

China Run , 2001


více info...

Přidat komentář

Pavlina50
15.09.2021 3 z 5

Určitě zajímavý (a děsivý) pohled na život v Číně, ovšem samotný příběh mi připadal už trochu přitažený za vlasy.
Rozhodně ne, co se týče řízení růstu populace v Číně, kontroly porodnosti a okolností adopcí, to zde bylo vykresleno skvěle, ale spíš způsob, jak se hlavní hrdinka i s nemluvnětem, navíc neznalá jazyka a s minimem prostředků dostávala ze všech situací. Navíc, i přesto, že dokážu pochopit až zoufalou touhu některých žen po dítěti, váhám, zda je možné získat za cca čtyři dny soužití s dítětem tak silnou vazbu, pro kterou jsou ochotny riskovat vše, nejen vlastní svobodu, ale i život.
Nevím…nějak mi tam prostě chyběla míra uvěřitelnosti, aby mě ten příběh zasáhl tak, jak zřejmě měl.

allyce
11.04.2019 5 z 5

Velmi poutavě napsaný příběh čtyř amerických rodin a jedné svobodné ženy, které si přijely do "tajemné", nelidské Číny pro své adoptivní dítě.


Babo
05.04.2018 4 z 5

Mám ráda knihy odehrávající se v Číně . Je to země s bohatou historií , o minulém století snad ani nemluvit.
Tato kniha je ale jiná než jsem čekala .
Co ale potvrzuje je , že zločin nezná hranice .
Ze začátku mě moc nebavila , nemám až tak ráda dobrodružné romány založené na akci . Asi v polovině se to zlomilo a byla jsem zvědavá jak vše dopadne .
Kdo čeká happy end asi bude zklamaný .
Hlavní hrdinka si opravdu sáhla na dno psychických,ale i fyzických sil .

Jája92
04.12.2016 5 z 5

Krásná kniha , která se četla jedním dechem

ivusse
06.03.2016 4 z 5

Už od začátku se kniha četla dobře, hned jsem se vcítila do adoptivních matek, fandila jim. Pak to nabralo ještě větší kalup, děj měl spád, četlo se jedním dechem. Já, jako maminka dětí, jsem silně prožívala okamžiky Ruth a Allison, těšila se s nimi, ale také plakala smutkem a radostí. Kniha se mi moc líbila. Jen ta představa dětí a sirotčinců v Číně mě stále děsí :-(

kika 13
25.11.2012 3 z 5

Napínavý a smutný příběh ale pěkně se čte.

-Lenicka-
08.12.2011 5 z 5

Napínavá kniha od začátku do konce!! Opravdu se čte jedním dechem a můžu jí všem doporučit!! Ze začátku mi tam tak trošku "vadila" ta čínská jména a prostředí, ale dál jsem to už ani nevnímala! Ke konci jsem se do těch jmen i trošku zamotala, ale opravdu doporučuji, nemohla jsem se odtrhnout, kniha se četla jedním dechem! Jen ten konec bych čekala trošku jiný, ale to už bych moc napovídala .. přečtěte si sami ..

Štítky knihy

adopce

Autorovy další knížky

David Ball
americká
2003  86%Nikdy se nevzdám
2002  85%Říše písku
2004  0%Ironfire

Kniha Nikdy se nevzdám je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Doporučených4x
Knihotéce6x
Chystám se číst20x
Chci si koupit3x