Nikdy nezapomenu

Nikdy nezapomenu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470281/bmid_nikdy-nezapomenu-Kq3-470281.png 4 7 3

Příběh dvou náctiletých, naprosto odlišných lidí, plný překážek, hořkosti, smutku, pocitů neporozumění a osamělosti. Většina z nás si někdy projde náročným obdobím plným nepochopení, kdy se musíme se životem vypořádat. V takové životní etapě se teď nachází patnáctiletá Aneta a osmnáctiletý Marek. Ti se dají dohromady po náhodném setkání ve vlaku a stávají se jeden pro druhého oporou. Talentovaná umělkyně Aneta je znechucená přítelem své maminky. Snaží se bojovat proti násilí, kterého se na ní několikrát ze žárlivosti k Markovi dopustí její kamarád z dětství Honza, vlastním depresím a celkové nespravedlnosti života. Marek zápasí sám se sebou. Složitá rodinná situace a zdravotní problémy pro něj představují nekonečné břemeno. Jak si tito mladí lidé se svou situací poradí? Co přiměje Anetu k tomu, aby se na svět začala dívat pohledem dospělé, rozumné ženy? A jak vyřeší své problémy Marek?... celý text

Přidat komentář

maca1245
23.06.2023 4 z 5

Příběh patnáctileté Anety, která se zamiluje do kluka, kterého potkává ve vlaku díky její nešikovnosti. Jenže Marek má tajemství, které jí nakonec prozradí.
Autorka napsala knihu ve svých třinácti letech a z knihy je to znát. Jenže je to plus k tomu, aby byla Aneta uvěřitelnější aspoň co se myšlenkových pochodů týká. Ačkoliv to není kniha jen o lásce, ale o porozumění a zároveň neporozumění a celkovým životním nástrahám, knihu jsem si užil a věřím, že o autorce ještě uslyšíme.

Bětuu
18.04.2023 4 z 5

Když si uvědomíte, jak moc je to nereálné, přitažené všechno za vlasy, místy to nedává smysl, tak je to jinak fakt pěkná knížka a na konci i kapička ukápla. Určitě by kniha mohla být více propracovaná, Aneta měla stále takové divné nálady..Nejvíce sympatický mi byl Marek, ale konec knihy už mi všechno přišlo jen smutné.


AndreaCekanova
10.11.2021 3 z 5

Svým způsobem je to hezký a romantický příběh se silným morálním podtextem. Je nesporné, že autorka má hodně talentu (a určitě o ní ještě uslyšíme), používá květnaté a neotřelé obraty, ale pak je bohužel z textu cítit určitá nevyzrálost. Epilog jakoby měl být omluvenkou za předešlé hříchy.

Štítky knihy

deprese rodinné vztahy osamělost smutek životní problémy nepochopení

Autorovy knížky

2021  71%Nikdy nezapomenu

Kniha Nikdy nezapomenu je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst20x
Chci si koupit2x