Nikdo není doma

Nikdo není doma https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442923/bmid_nikdo-neni-doma-mFs-442923.jpg 4 601 159

David Raker série

< 10. díl >

VŠECHNY DOMY JSOU PRÁZDNÉ. VŠICHNI ZMIZELI… Zapadlá yorkshirská vesnička Black Gale měla pouhých devět obyvatel. Nebyli to jen sousedé, ale také blízcí přátelé, kteří se často vídali a trávili spolu čas, včetně onoho osudného Halloweenu, kdy se sešli naposledy. Povečeřeli, trochu popili a vyrazili na setmělá blata, aby si užili předvečer svátku všech svatých. Nikdo se už nevrátil. Jako by se po nich slehla zem. Nezůstaly žádné stopy ani důkazy, jen několik fotografií, které si toho večera pořídili. O dva a půl roku později je už policie naprosto bezradná, a případ proto přebírá soukromý vyšetřovatel David Raker, kterého záhada pohřešované vesnice úplně pohltí. Jaká tajemství obyvatelé před svými rodinami ukrývali? A co tajili jeden druhému? Bylo všechno takové, jak by se mohlo na první pohled zdát? A bude Raker pátrat po devíti lidech – nebo po devíti tělech?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

No One Home , 2019


více info...

Přidat komentář

mario.nette
07.04.2024

Asi před dvěma lety jsem to začala číst, nalákala mě anotace. Jenže mě to zoufale nebavilo...četla jsem a po chvíli zjistila, že ani nevím co čtu :D asi před polovinou jsem to odložila, za mě ne :)

Aymira
21.03.2024 5 z 5

Velmi vydařený příběh, ačkoliv by se mohlo zdát, že nechat zmizet celou "vesnici" je i na Weavera dost bláznivé. Zajímavé spojení s kalifornským oddělením vražd v 80. letech. Jen je škoda, že se opět táhne závěr – od chvíle, kdy jako čtenáři už vše víme, je to jen zdlouhavé vysvětlování ve smyslu "a co bylo dál".


soupik2012
04.01.2024 5 z 5

Ve snaze vymyslet alespoň trochu něco nového, svůj příběh Tim Weaver značně překombinoval. Nestačil mu jeden nezvěstný, tentokrát nechal zmizet celou vesnici. Jinak se ovšem příběh odehrává v duchu knih z předešlé série. Velké množství postav poněkud znesnadňuje orientaci, ale autor některé složitěji vyhlížející pasáže opakovaně opakuje, takže to není tak strašné. Mnohem víc mi vadilo, že opět nezvládnul samotný závěr. Ty mu prostě nejdou. Je to má 10. kniha téhož autora a pokaždé je to stejné. Děj zbytečně natahuje a ve finále ho navíc nesmyslně překombinuje. Přesto je to velká zábava a od knih těchto žánrů, všeobecně nic jiného neočekávám. Audioknihu načetl pan Igor Bareš a tak jako vždy odvedl mistrovskou práci.

Elapheg
30.12.2023 5 z 5

Jako poslední přečtenou knihu v tomto roce 2023 jsem si vybral od Tima Weavera: Nikdo není doma a dostal jsem to, co jsem od knihy očekával. Záhadné zmizení všech devíti obyvatel vesničky Black Gale, se kterým si policie už několik let neví rady a proto pozůstalí kontaktují Davida Rakera. David se zpočátku nemá čeho chytit. Všech děvět zmizelo jednoho halloweenského večera, kdy spolu pojedli, popily, vyrazili na blata a nikdo z nich se nevrátil. Podezřelých je tu více, ale pravého pachatele se mi nepodařilo tipnout a to je dobře, napětí čiší od první stránky, zápletka velmi dobře propracovaná, nechybí dějové zvraty, kdy vše téměř jasné, je ještě zcela jinak. Jako obvykle půjde Davidovi i o hubu. No zkrátka perfektní počteníčko. Podaří se Davidovi najít nějaký důvod, proč celá vesnička zmizela, co policie přehlédla? Kam a proč a kdo za tím vším vězí? A hlavně půjde o živé, či jen o těla? To už si přečtěte sami. Budete obracet stránky, aby jste se nakonec dozvěděli, jak to bylo. Tento díl je krapet jinak koncipován autorem, ale i tak se mi velmi líbil a udržel mě v napětí a hlavně zápletky a dějové zvraty má Tim Weaver brilantní. Dávám pět hvězd a doporučení. V roce 2023 je tohle moje poslední dočtená kniha, kterou vřele doporučuji všem thrillerovým fandům a zvláště fandům Tima Weavera, kterým jsem už dávno. Za mě velká spokojenost.

Hakate
10.12.2023 5 z 5

I tento díl mě velmi chytil a líbil se mi. Většinou se snažím číst série v kuse a Popradě, tady je potřeba číst v klidu 2-3 knížky, proložit nějakým jiným žánrem a zase se k Davidovi vrátíte. Mnohem víc si člověk Davidovi příběhy a případy užije.

TerezaaBaarova
23.11.2023 4 z 5

Ze začátku to vypadalo super, jako vždy... od půlky mne to tak nějak zklamalo. Ale ne, že by to bylo blbé, nudné.. ale prostě se to táhlo. 4 hvězdičky si Tim Weaver stopro zaslouží... ale měl i povedenější knihy!

dlabikk
16.11.2023 3 z 5

Po přečtení anotace jsem se na knihu strašně těšila a bohužel mě příběh trochu zklamal. Čekala jsem něco jiného, nicméně i tak stojí za přečtení. Zvratů je opět přehršel a nesmrtelný David Raker může řešit další zapeklitý případ :o)

lalela
24.10.2023 3 z 5

Nikdo není doma, už několik let. Vesnička o devíti lidech a všichni zmizeli, nic si sebou nevzali, mobily, kabelky, všechno zůstalo doma. A kde teda jsou? Pátrání se prolíná ještě s jedním případem, který nemá se současným zdánlivě nic společného. Ale....ale má. Na konci knihy má souvislost vše se vším. Kniha se moc hezky čte, ale musím souhlasit s ostatními, jen do poloviny. Pak začne být táhlá a na konci postavy moc vysvětlují, což už je nezajímavé.

m2056
15.09.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře příběh vási baví více než do poloviny knihy pak mě to přišlo zbytečně komplikovaně zamotáno.

klokan.1905
30.07.2023 4 z 5

Nikdo není doma...
Jedná se o jubilejní desáté pokračování ze série David Raker... Samotná zápletka každého dílu je jiná, takže by asi až tak moc nevadilo číst díly jak Vám přijdou pod ruku... Občas však autor zavítá i malinko zpět... Takže... Zkrátka je to na Vás... ;-) Já volím vždy chronologické čtení, takže kniha Nikdo není doma se mi do rukou dostala jako desátá...
K samotné knize...
Před dvěma a půl roky došlo ke zmizení všech devíti obyvatel ze zapadlé vesničky Black Gale... Byli to nejen blízcí sousedé, ale také přátelé... K jejich zmizení došlo na Halloween... Povečeřeli, něco popili a poté vyrazili na setmělá blata - užít si svátek všech svatých... Nikdo se však už nevrátil...
To je další případ pro Davida Rakera... Poradí si i s tímto případem? Podaří se mu najít všech devět pohřešovaných, nebo najde alespoň jejich těla? Ode mě se odpovědi nedozvíte... ;-) Nezbývá Vám tedy než se vydat s Davidem do vesničky Black Gale a spolu s ním začít pátrat...
U mě to tenkrát na plný počet hvězdiček není, ale na silnější čtyři ano... Dal bych 85 procent... ;-)

laeela
27.06.2023 3 z 5

Námět fajn, postavy dobré, první půlka knihy dost dobrá, pak se začaly vršit nelogicnosti a ještě dál to začalo být utrápené. Když vypravěč na konci příběhu musí vysvětlovat motivaci postav, potažmo vraha, navíc často provázenou slůvkem "možná", ztrácím nadšení. Střípky nezapadly a na konci bylo hodně vysvětlování. To byla velká slabina příběhu.

Pisquosus
22.03.2023 4 z 5

Všechny knížky jsou napsané super, všechny jsou dost přitažené za vlasy. Pokud se člověk chce ponořit do děje a zhltnout za rekordně rychlý čas 500 stran, můžu doporučit.
Rozhodně si ale čtenář nezapamatuje o čem byl který díl. Ale to asi nevadí. Počtení je to fajn :)

martineknatasa
09.02.2023 5 z 5

Mně se kniha líbila. Dávám 5 hvězdiček a jdu na další díl.

alabra
28.01.2023 4 z 5

Propletený chumel lidí a jejich osudů, který je pozvolna, možná až příliš pozvolna, rozmotáván hlavními postavami.

Rave
26.01.2023 1 z 5

Naprosto se ztotožňuji s komentářem uživatele "soukroma", díky za něj! Hvězdu dávám za skvělý námět, samotné pojetí mě ale unudilo. Více už tento autor ne.

kanitsuj
16.01.2023 5 z 5

Vynikající thriller, který mnohé čtenáře možná zprvu odradí spletitostí příběhu a větším množstvím postav.
Ti, co vydrží, ovšem dostanou pořádnou porci napínavého děje a pointu, v níž do sebe vše v celku realisticky zapadne. V příběhu totiž není skoro nic tím, čím se zdá bát. Žádnou další autorovu knihu jsem nečetla, očekávala jsem něco ve stylu Harlana Cobena, ale dostala jsem něco mnohem lepšího. Určitě se porozhlédnu po dalším dobrodružství Davida Rakera.

VeruMalfoy
10.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Když jsem zjistila, co je hlavním tématem této knihy, taj jsem si říkala: "Woow, zmizelá vesnice? Tak tohle bude něco!" Jako jo, bylo to zajímavé, tajemné, chvílemi napínavé a drobet děsivé, ale... Ano, je tu ale. Proč? Protože něco tomu prostě chybělo. Úplně se mi nelíbilo celkově rozzuzlení a vysvětlení zápletky. Nebylo úplně špatné, ale ani mě nijak moc nezasáhlo. Ano, nevěděla jsem do poslední chvíle, kdo je vrah, ale jeho odhalení pro mě nakonec bohužel nebylo zas tak šokující a překvapivé. Co se mi ale líbilo moc byla dvě prolínající se vyšetřování - současné, které vedl David Raker, a minulé, které vedla detektivka Kaderová.

Swissman
25.12.2022 4 z 5

Přiznávám, že ač je to jedna z posledních přečtených knih od autora, tak si už skoro vůbec nepamatuju, o co tam šlo. To se mi u jiných příběhů s Rakerem ještě nestalo. Takže tak dobrý jako předchozí knihy to nebylo.

Luigi1
20.12.2022 5 z 5

Kam se poděla malá vesnička toď záhada

JaniMa
05.12.2022 5 z 5

Náročnější čtení, ale když se do něho ponoříte, je to opravdu jízda. Velmi dobře promyšlené a zajímavé spojování zprvu zdánlivě nesouvisejících dějových linek. Nechybí akce a autor tentokrát zapracoval i na charakterech postav. Vlastně mi přijde, že to je jeden z největších posunů, které lze od prvního dílu série sledovat. V tomto díle jsou Davidova věčná nezničitelnost i absurdní okamžiky nalakované tak, že se jimi člověk pročte bez většího pozastavení. Dokonce mám dojem, že tam chyběla i Weaverova oblíbená náhodně se vyskytující tyč na mlácení padouchů... ale nejsem si jistá :D
Není to poprvé, co jsem si ke čtení knih T. Weavera vzala poznámkový blok. Ráda tu čtu, že jsem nebyla sama. K prvnímu přívalu jmen jsem si nakreslila schéma, pak už stačilo jen připisovat nové postavy a řešit ne neobvyklé problémy se změnami identity a podobné záludnosti, kterými se to v knihách o detektivovi, jehož specializací je hledání zmizelých, bývá. Ráda si přečtu i další díl, ale bez poznámkového bloku už ani ránu. Vlastně mě s ním příběh bavil o hodně víc. Když tedy odhlédnu od zbytečně moc dramatického závěru: Tentokrát to na těch ***** dá!