Vzpoura

Vzpoura https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84280/bmid_vzpoura-CqJ-84280.jpg 4 818 81

Smečka série

< 2. díl >

Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Wolfsbane , 2011


více info...

Artep071
Artep071
04.03.2024 3 z 5

Užila jsem si to. :)

havrmoni
havrmoni
15.11.2023 2 z 5

Byli tam sice více akce, ale celkově nic moc. Ten fantasy prvek není úplně špatný, ale ty postavy. No takový nevyzrálí puberťáci byť od dětství vycvičení k boji.


Ailee
Ailee
25.11.2022 3 z 5

Tuhle knihu jsem četla hodně dlouho. Částečně za to mohl můj čtenářský blok, takže doufám, že knihu kvůli tomu nebudu hodnotit moc přísně, ale přišlo mi, že místo důležitých věcí se řeší prkotiny a jen se všichni v jednom kuse nesmyslně popichují, což asi mělo působit vtipně, ale místo toho to působilo otravně. Navíc se tam naráz objevila strašná spousta postav, které v tom udělaly pouze chaos. Konec byl nakonec celkem dobrý, ale musel se k němu člověk prokousat.

LilluLong
LilluLong
29.04.2022 4 z 5

Este sa to drží u mna za 4* :)

Elka252
Elka252
09.05.2021 4 z 5

Nemůžu říct že by mě nebavila ale byla slabší než předchozí díl. Byla plná energie a příjemných zvratů a přesto byla spíše oddychová. Líbilo se mi že se autorka vrací do minulosti (protože jsem první díl četla už před delším časem) a mnoho částí je napsáno jako tehdy. Mrzí mě že se v knize nevystupoval Ren, kterému ještě stále fandím. Tento díl jsem se jen utvrdila v názoru na Callu - na to že je to vůdkyně, neví co chce. Další díl si přečtu hlavně proto abych se setkala s Tess, Connorem, Ethanem, kteří mi stejně jako ostatní Hledači přirostli k srdcy. Překvapila mě také Sabine, kterou jsem nemohla vystát.

marianna7090
marianna7090
03.01.2021 1 z 5

Celú túto knihu mohla autorka vtesnať do max 100 strán a rozdeliť ich medzi prvú a poslednú časť. Úplne zbytočná časť. Po skvelej prvej časti toto bolo extrémne nudné, nezaujímavé, príliš veľa nových, zbytočných postáv. Vlastne sa v knihe nič neudialo. Táto kniha bola vlastne len súhrn myšlienok pubertálnej holky, ktorá sa nevedela rozhodnúť medzi dvoma vlkmi, ktorí ju ľúbia. Skoro ako Twilight s tým rozdielom, že Calla sa vedela aspoň pobiť.
Prišlo mi to veľmi zbytočné a ešte dlho budem zvažovať či si prečítam tretiu časť alebo rovno celú sériu predám.

johana3160
johana3160
06.11.2020 3 z 5

Neni to uplne spatne, jen to proste je spis pohadka... dej je pruhledny a az na par vyjimek neoslni. Navic je plny klise. Asi bych knihu nazvala nevyzralou.

befel
befel
14.10.2020 4 z 5

Taktéž .. oddechovka .. nejsem cílovka, ale neurazila

CiaKawlone
CiaKawlone
04.10.2020 5 z 5

2. Díl mě strhnul stejně jako první a konec knihy je stejně napínavý jako ten předešlý. Děj je pořád energický a vše do sebe krásně zapadá.
Konečně jsme se dozvěděli něco o Shayovi a celkově je nám prostředí teď trochu jasnější. Hned se jdu vrhnout na 3. díl.

Laf
Laf
26.04.2020 5 z 5

Lepší jak první díl. Neustále se něco děje od začátku do konce. Neustálé zvraty a přísun nových informací. Super díl. Snad pokračování bude stejně dobré :)

Luciluc
Luciluc
31.01.2020 4 z 5

První dvě třetiny druhého dílu se v podstatě jen plánuje záchranná výprava do Vailu, ale alespoň se mezitím čtenář dozví další střípky informací o Hledačích a Scionovi. Nejakčnější a nejzajímavější je samozřejmě poslední třetina knihy a závěr dobře navnadí čtenáře k přečtení dalšího dílu. Hledači jsou mi sympatičtější než Ochránci, respektive jsem si je oblíbila mnohem rychleji. Connor, jeho hlášky a zvláštní vztah k Adne, Monroe, Tess, Lydia, dokonce i Ethan, ti všichni mi přirostli k srdci, takže mě ztráta některých z nich opravdu mrzela. Celkově se mi líbí jejich svět (Akademie, tkaní, skeany apod.) Všimla jsem si, že autorka nemá problém vytvářet vztahy stejných pohlaví „na všech frontách“. Bylo mi líto Ansela, později jsem na něj byla ale i naštvaná, i když je asi pochopitelné, že to, co udělal, udělal ze zoufalství a jsem zvědavá, jak se jeho osud bude dál vyvíjet. A doufám, že se něco vyvine mezi jedním Hledačem a jednou vlčicí. :) Mile mě překvapila Sabine, v prvním díle jsem ji neměla moc ráda, ale není vše tak, jak se na první pohled zdá. Tu věc ohledně Monroea jsem tušila už nějakou dobu, zajímavá skutečnost, která ještě může hodně zahýbat kartami.

Kacennnka
Kacennnka
10.11.2019 4 z 5

Vzpoura je zklamáním pro hodně čtenářů. Je to už řečenou absencí Rena, změněním charakterů postav a kvůli dějové linii. Přesto jsem ochotná dát knize hodnocení v podobě čtyř hvězdiček, protože to bylo psané velice čtivě a strašně mě fascinoval svět Hledačů. V některých ohledech bych byla i ochotná říct, že se mi tento díl líbil víc než první, ale na druhou stranu tam bylo až moc věcí, které se mi šly proti srsti. Proto tedy zůstávám u čtyřhvězdičkového hodnocení.

Damonka12
Damonka12
17.06.2019 3 z 5

Klasická průměrná fantasy. Malinko horší než první díl. Díky této knize mi začíná vadit milostný trojúhelník.

Gi-Gi
Gi-Gi
17.02.2019 4 z 5

jsem zvědavá co se z toho vyklube :-D
je jasné, že by mělo dobro zvítězit, otázka je za jakou cenu a o koho přijdeme, ale i tak, jsem zvědavá

Elkeli
Elkeli
26.01.2019 5 z 5

Příjemné pokračování prvního dílu, doporučuji :)

Emičkazknihy
Emičkazknihy
08.10.2018 4 z 5

Ani tentokrát mě kniha neuchvátila jako některé knihy předtím, ale musím uznat že pevná vrstva s kamenou tváří, která obklopovala hlavní hrdinku v mnohém povolil a láska už byla z velké části hlavním tématem, spojená s fantazi válkou. Vadilo mi že se vše motalo kolem milostného trojúhelníku, třetí strana (Ren) nebyla přítomná. Drama ovšem nechybělo a pokud jde o mě, občas mi přejížděl mráz po zádech. Knihu doporučuji, pokud vám nevadí že děj knihy se nepřesouvá z dramatu na drama, ale je mírně doplněn popisem, který dodává každému pocit že se najednou objevil v knize.

deedulka
deedulka
01.08.2018 3 z 5

První polovina knihy se řádně táhla a byla nudná hlavně kvůli nezáživnému popisování a procházení sídla hledačů. Druhá půlka knihy už se však rozjela a bylo zde více akce a překvapivých zvratů. No a stále fandím tomu druhému hlavnímu mužskému hrdinovi, který není v knize favorizován. :-) Shay mi krapet leze na nervy a přála bych Renovi, aby se vzchopil a získal srdce Cally.

Bohdana11
Bohdana11
11.07.2018 5 z 5

Napínavá, perfektní, oproti předešlým dílům, které byly se táhly, sem tam někdo umřel aby se něco dělo. Doporučuji se prokousat k tomuto dílu

Apoška
Apoška
02.05.2018 4 z 5

Knížka se mi moc líbila, ale na konci knihy mě štve, že se svého bratra tak zastává. Ja si myslim, že si to zaslouží být ve vězení

Andynka
Andynka
11.04.2018 3 z 5

Ze začátku této knihy mě velmi překvapila sprostá slova. Díky bohu se pak v knize už neobjevovala. Protože do tohohle příběhu to je vyloženě vnucený a nesedí to tam. Nejvíc mě však rozčilují opakující se scény pomocí vzpomínek, je to velmi zdlouhavé, takže tyto texty rovnou přeskakuji. Na mě jich tam je až moc a stále se to točí dokola. Zatím mi tato série přijde trochu přitažená za hlavu, ale protože jsem naivní člověk, stále doufám, že další díly si toto mínění u mě vylepší.

Štítky knihy

přátelství láska smrt rodina vlci démoni pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Andrea R. Cremer
americká, 1978
2011  83%Smečka
2014  71%Kořeny
2012  83%Oběť
2011  83%Vzpoura

Kniha Vzpoura je v

Právě čtených4x
Přečtených1 408x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených103x
Knihotéce462x
Chystám se číst162x
Chci si koupit35x
dalších seznamech16x