Niečo iné ako navždy

Niečo iné ako navždy https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462647/bmid_nieco-ine-ako-navzdy-KUv-462647.jpg 4 75 21

Perfektné čítanie pre fanúšikov Johna Greena a Nicoly Yoon. „Bystré, precítené a nekonečne očarujúce.“ Becky Albertalli, autorka Ja, Simon... proti pravidlám Homo sapiens Jack je vecný smoliar a slovom „takmer“ sa dá definovať jeho život. Takmer sa stal skejterom, takmer sa pridal do futbalového tímu. Takmer vyznal lásku najúžasnejšej babe, akú pozná. Potom stretáva Kate a po prekecanom večere nad miskou cereálií zisťuje, že mu je súdená. Mesiace plynú a Jack s Kate objavujú pravú lásku. A boli by navždy šťastní... Ibaže Kate zomrie. A Jack sa vracia v čase k ich prvej miske cereálií, aby Kate zachránil. Chce využiť každú ponúknutú šancu. Tentoraz sa s „takmer“ neuspokojí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Opposite Of Always , 2018


více info...

simca9342
simca9342
30.06.2023 5 z 5

Čas se nedá předběhnout. Vždycky je o něco dříve než my a všichni spěchají, protože nestíhají a pak nadávají.
To ale neplatí u hlavních postav , protože oni dva dokázali, že čas prohrál a oni s přehledem vyhráli.
Teda... skoro.
Jack momentálně utíká před policií, ale nepodaří se mu to. Jeho hodně dobrá kamarádka Kate umírá, policisté vyhoví přání Jacka a vydají se a ním do pokoje Kate. Kvůli technickým problémům ale přijdou na poslední chvíli. Tajná krabička obsahuje něco , co by Kate zachránilo. Je bohužel pozdě, Kate zemře.
Jack si zpětně přehrává to jak se poprvé potkali , co se mezi nimi odehrálo a hlavně, co se mezi nimi odehrálo, ale co hlavně způsobilo policejní zásah a kamarádčinu smrt.
Návraty do minulosti se stávají několikrát. Ne vždy jsou radostné, ale to k životu patří.

jsemknihomolka
jsemknihomolka
29.06.2021 1 z 5

Začátek knihy byl užasný , ale po pár stránkách jsem se začala v knížce motat , má rád Kate nebo Jillian ? Má Jillian ráda Jacka nebo Frannyho ? po 71 stránce jsem to vzdala .
Za mě až moc složité .


hana8062
hana8062
31.05.2021 3 z 5

Jack potká Kate, padnou si do oka a sblíží se. Všechno se zdá krásné. Vlastně až na to, že Jack začne dost péct na svoje nejlepší přátele i sliby dané rodičům, ale co už. Jenže ouha, po čtyřech měsících Kate umírá. Mohl by to být konec příběhu, ale není. Jack se z leknutí nad tou smutnou zprávou flákne do hlavy a hop! Rázem se ocitne zpět v čase do chvíle jejich prvního setkání. Pojme tedy pocit, že se vrátil, aby ji mohl zachránit. A vrací se stále, a znovu a znovu. Romantika, co? Kate však zemře vlivem neléčitelné choroby, nikoli následkem nehody nebo úrazu. Jak by ji mohl asi zachránit? Ale kdo ví, třeba na něco přijde.
Cestování časem, moje oblíbené téma. Ale zpracované tak, že jsem trochu trpěla. Nejen těmi zbytečnými závorkami, které snad musel autor koupit někde ve slevě v XXL balení. Ale i tou samotnou myšlenkou. A taky přeromantizovanou teorií, kterou hlavní hrdina jednu chvíli vysloví. A to, že by se raději navždy motal jako šestnáctiletý v té čtyřměsíční smyčce naplněné schůzkami s Kate, nežli žít zbytek života bez ní. Ale no tak! Vážně, kámo? :-), na tohle mě nějak neužije.

a.r.nick
a.r.nick
17.04.2021 3 z 5

Knihy o cestování časem můžu - a mám jich načteno dost, takže tahle nebyla ničím originální. Možná tím, že v ní nebylo vůbec vysvětleno (ani aspoň naznačeno), jak nebo proč se to Jackovi děje. Ne že by se to bez toho neobešlo, ale mně se právě ta různá vysvětlení na tom líbí. A taky by to mohlo být o nějakých sto stránek kratší; při několikátém opakování toho samého děje, pouze z pohledu "budoucího Jacka", už to mělo tendenci trochu nudit.

bookworm_girl
bookworm_girl
21.01.2021 4 z 5

Roztomilá, originální knížka, svým způsobem mě mile překvapila. Čekala jsem milou oddechovku, kterou jsem taky dostala, ale protože jsem nečetla anotaci, nevěděla jsem do čeho jdu, a byla jsem přijemně překvapená.

Námět knihy je velmi originální a styl psaní hodně čtivý. I přesto, že kniha tlustá, děj ubíhal rychle a stránky jen mizely pod rukama. Jediné co bylo asi až moc rychlé byl konec, který byl hodně uspěchaný, podle mě celkem nepropracovaný a zkrátka uspěhaný, to asi nejde říct jinak.

Všechny hlavní postavy tu jsou moc symaptické, reálné, ne nijak stereotypní nebo příliš neuvěřitelné, zkrátka opravud hezky vymyšlené. Každý ze čtyř hlavních hrdinů má nějaké své problémy, se kterými se potýká a je pěkné jejich příběhy sledovat i spolu s hlavní romantickou linkou.

Romantická linka mezi Jackem a Kate je taky velmi uvěřitelná a přirozená, nic uspěchaného, nic přiliš přeslazeného a zkrátka je opravdu realná a roztomilá. Taky mi přišlo moc pěkné, jak Jackovi na Kate záleželo, přestože se znali tak krátkou dobu a tak málo o ní věděl.

Tato knížka je plná zajímavých a pěkných myšlenek, které jsem si hned po přečtení šla najít a pár z nich i napsat, protože to jsou někdy jsou věci nad kterými se jde zamyslet nebo člověka třeba mohou trochu povzbudit.

Tahle kniha mě sice ničím neposadila na zadek, nejsem z ní úplně odvařená, ale přesto jí vlastně nemůžu nic moc vytknout, snad kromě lehce nedodělaného konce. Jako milou a nenáročnou oddechovku rozhodně doporučuju.

"Sometimes you're wrong for the right reasons."

- 4/5, 86%

Bebe2004
Bebe2004
17.12.2020 5 z 5

Já jsem celkem spokojená. Pěkný příběh, ohromně sympatické postavy. Možná konec nemusel být tak rychlý. Pořádně jsem si neuvědomila, co se děje a najednou byl konec. Moc se mi líbilo, jak bral Jack jejich vztah vážně, i když se znali jen krátce. Přišlo mi to hrozně roztomilé :)

lily_maleckova
lily_maleckova
11.11.2020 5 z 5

Tahle kniha byla skvělá❤️ hrozně moc čtivá, stránky mizí před rukama. Na knize se mi nejvíc líbilo kamarádský pouto, které je mezi hlavními hrdiny ❤️
Plně sdílím názor jedné slečny, že konec byl uspěchaný a čekala jsem od něj trochu víc. Každopádně kniha za mě moc skvělá a doporučuji!????

Liduka
Liduka
25.09.2020 3 z 5

Kniha mě tedy docela zklamala. Celá kniha vypadala velice slibně a ani mi nevadilo neustálé opakování se toho co se už událo. SPOILER: Konec to ale úplně zazdil. Čekala jsem, že se podaří Jackovi zachránit Kate a nebo se alespoň dovíme, proč se vlastně neustále vracel v čase. Jenže ten konec, který autor vymyslel mi připadal, jakoby už nevěděl co dál psát a tak to ukončil s tím, že vlastně ani nevěděl jak vysvětlit Jackovo návraty. Za mě tři a půl hvězdičky

lucygreen
lucygreen
16.08.2020 5 z 5

Opravdu dobrá kniha. Všechny hlavní postavy jsem si moc oblíbila, i děj se mi líbil a nenudila jsem se. Nedělalo mi vůbec problém se začíst a zkrátka jsem si knihu užila.

Ajda300
Ajda300
16.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Líbilo se mi to. Ne to vlastně ne. MIluju to. Bylo to naprosto boží a strašně jsem si oblíbila hlavní postavy. Nepřipadalo mi to pořád stejné kvůli stále se opakujícímu časovému úseku, jak bylo zmíněno v jiných komentářích. Děj byl čtivý a nic to nebrzdilo (kromě části kdy Jack chodil s Jillian). Vážně moc pěkné. Doporučuji

YA-girl
YA-girl
05.05.2020 3 z 5

Tak na tuhle knihu jsem se těšila hodně, protože romány s nádechem nadpřirozena mám ráda, ale nakonec ji hodnotím jen jako průměrnou. Nebylo to ničím nové, ničím překvapivé... při několikátém Jackově prožívání toho samého už mi to přišlo takové těžkopádnější a skoro i zdlouhavé... a závěr se mi zdál takový nijaký, resp. jako kdyby to ani pořádně uzavřené nebylo. Líbil se mi ale humorný vypravěčský styl hlavního hrdiny Jacka - a taky to, že děj kořenila spousta vtipných a živých dialogů :).

Nikychlupova
Nikychlupova
06.03.2020 4 z 5

Moc hezká kniha, i když byla tlustá, četla se sama.

anet8843
anet8843
28.02.2020 2 z 5

Tak tohle bylo ale hodně přeslazené! Očekávala jsem nějakou moderní YA se silnou pointou (nebo fatálně špatným koncem), ale jenom sladkost a přeslazenost. Taková kniha fakticky neutáhne skoro pět set stran, aby byla čtivá a obohacující.

JitulHa
JitulHa
15.02.2020 3 z 5

K téhle knize je těžké cokoliv napsat, upřímně mi to přišlo jako nějaký ranný (nikoliv špatný) nástřel příběhu. Zamyšlení nad tím, jakým směrem by se mohli různé věci pohnout, kdyby... Nicméně autor to pojal obzvláště matoucím způsobem, působilo to, jako by se sám nemohl rozhodnout, který z daných vývojů děje se bude líbit více, tak tam prostě vecpal rovnou všechny! Jenomže ejhle, jak to zaonačit - no, jasně přidáme cestování časem! Co na tom, že v tomhle prapodivném vyprávění nemělo důvod ani původ ani vyústění - jinými slovy příběh neměl hlavu či patu, proto bych se ho nebála nazvat jakýmsi beztvarým mišmašem, který měl být originální - ale ouha, nebyl! Vážně, autor měl zůstat u původního setkání na schodech, to bylo totiž epické, pokračovat dále v nastavené prvotní linii příběhu a žádné "kdyby" do toho netahat, pak ta knížka mohla být doopravdy super.

Alena_S
Alena_S
06.01.2020 5 z 5

Jů, tohle bylo milé! I když už mám cílovku za sebou, moc jsem si to užila. Mimochodem, i jako lovestory si myslím, že to není kniha jen pro holky. Postavy jsou většinou sympatické (i když ke konci už jsem skřípala zuby při neustálém zakopávání o toho Frantu nebo jak se jmenoval), takže hlavnímu hrdinovi odpustíte i oslazené chvilky. A ty navíc nikdy netrvají věčně...

verulik196
verulik196
27.12.2019 5 z 5

Opak věčnosti je přesně ten typ knihy, který jsem potřebovala po dočtení jedné sci-fi série (ráda to prokládám něčím odpočinkovým). Je to jednoduchý, zajímavý a vtipný příběh, který se nemůže nelíbit. Takže určitě si ji taky přečtěte!

veronika9761
veronika9761
27.12.2019 3 z 5

Cte se skoro samo, i kdyz zamyslenym ctenarem teto knihy je ponekud mladsi generace

LilianaFalcon
LilianaFalcon
16.12.2019

Bohužel mi nesedl autorův styl.

Veruu95
Veruu95
20.10.2019 5 z 5

Super! Vtipné dialogy, postavy. I když je příběh ve své podstatě smutný, je podáván svěže. Návraty a změny minulosti jsem si užila. Povedená kniha. :)

Sabča92
Sabča92
16.10.2019 4 z 5

Opak věčnosti má parádně napsanou anotaci. Tento young adult příběh je velmi prostý. Kluk se zamiluje do nemocné dívky pro kterou je schopen udělat cokoliv. Jack mi velmi připomínal Teda z HIMYM, jelikož oba byli tak trošku ztracení ve svých cestách za láskou. Ke konci autor ztrácel dech a přišlo mi, že nedokázal knihu plně dokončit. Bohužel, protože jinak se mi kniha líbila a četla se mi dobře. Ani jsem neměla problém, že by mě kniha začínala nudit, když se vše stále dokola opakovalo. Hodnotím 3,5/5*