Nickyho rodina Největší rodina na světě

Nickyho rodina Největší rodina na světě https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284414/bmid_nickyho-rodina-nejvetsi-rodina-na-s-vq6-284414.jpg 4 4 1

Příběh záchrany 669 dětí sirem Nicholasem Wintonem dokáže pozitivně ovlivnit svět i po 70 letech .." Witonův příběh inspiruje tisíce mladých lidí udělat pro náš svět něco pozitivního ,a tím pádem se naše velká ,Nickyho rodina " neustále rozrůstá.Dveře této rodiny jsou otevřeny všem lidem dobré vůle a dobrých skutků "..(Schrecker)... celý text

Přidat komentář

Jája92
31.03.2022 5 z 5

Tato kniha je mou první, kterou jsem si přečetla o neuvěřitelném činu pana Wintona a ani film jsem neměla zatím možnost shlédnout.
Kniha se čte jedním dechem, obsahuje velké množství dobových fotografií i filmových záběrů z filmů, které vznikly na základě odvážného činu, který se odehrál v roce 1939 za pomocí tehdy 29letého Nicholase Wintona, který neváhal ani okamžik a snažil se zachránit tisíce dětí před hrůzami války, které by je dozajista čekaly. Nakonec se tak povedlo ubránit 669 dětí, které poslal několika vlaky do Británie za pomocí adopce, aniž by děti měly nejmenší tušení, že většina z nich své rodiče vidí naposledy.
Běhal mi mráz po zádech, když jsem si četla celý příběh a jednotlivé osudy dětí, které neměly tolik štěstí jako jiné.
Obzvlášť čtení v dnešní době, kdy se svět zmítá pod novými návaly nejrůznějších hrozeb, jsem měla pocit, že lidé se nikdy nepoučí a svět je odsouzen k tomu, aby si svou děsivou historii opět zopakoval. Protože vždy se najdou lidé, kteří jsou přesvědčeni, že jsou něco víc než ostatní.

Štítky knihy

Židé

Autoři knihy

Matej Mináč
slovenská, 1961

Kniha Nickyho rodina Největší rodina na světě je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x