Dálkové ovládání

Dálkové ovládání https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87299/bmid_dalkove-ovladani-teB-87299.jpg 4 41 6

Nick Stone série

1. díl >

V roce 1988 opouští Nick Stone Zvláštní letecké služby a brzy nato se zaplete do přestřelky vyvolané třemi teroristy IRA v Gibraltaru.Začíná pracovat pro britskou tajnou službu ve Washingtonu a odhalí zdánlivě nesmyslnou vraždu kolegy a jeho rodiny. Tu přežije jen přítelova sedmiletá dcerka Kelly. Nick ji vezme k sobě a spolu prchají před neznámými pronásledovateli. Stone je mistr svého řemesla, vynalézavý a nemilosrdný. Kdyby byl sám, bylo by všechno jednodušší...Starost o malou Kelly je pro něj velkou přítěží. Přesto spolu pronikají do temného světa násilí a korupce, ve kterém nelze rozlišit přítele od nepřítele.Když strhující příběh vrcholí k nečekanému závěru, odhalí Stone šokující pravdu o politicích, terorismu a obchodu.Pojítkem všeho je bezmezná lidská chamtivost. Dálkové ovládání je nový druh thrilleru - naprosto otevřený a nemilosrdný. Ostatní autoři příběh vyprávějí, McNab ho prožívá.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Remote Control , 1997


více info...

Přidat komentář

jan7760
03.05.2021 5 z 5

Mna jeho knihy jednoducho bavia, viem prehliadnut niektore az neuveritelne schopnosti Nicka Stona, vsak nemusi byt vsetko ako v realnom zivote, clovek aspon zrelaxuje pri zivotnych peripetiach hlavneho hrdinu...

jprst
07.10.2020 4 z 5

Drsný akční thriller, ze kterého je cítit autorova znalost prostředí. Agent sice má své chyby, ale sympatie mu to příliš neubírá. Pokud jsem přivřel oči nad některými poněkud naivně vykreslenými situacemi a nelogičnostmi, tak to bylo docela poutavé čtení, které rozhodně nenudilo.


francouz
29.10.2018 3 z 5

Opět jsem malinko na vážkách jak vést svůj komentář. Na jedné straně poměrně svižně napsaný thriller, který má, ale místy díry v logičnosti.
Je vidět, že si autor prošel armádou, a že místem jeho výcviku, mimo jíné bylo i Sverní irsko, se vším co doba minulá přinášela. Ano je to všudy přítomná IRA.
Je vždy zajímavé sledovat, jak se hlavní hrdina dostane, ze všech šlamastyk, aniž by při tom přišel o jedinou kytičku. To je právě to, co mě trošku zaráží.
Takže vedený příběh s Ira v zádech OK, ale na druhou stranu je zde mnohdy příliš okaté jak se zápletka vyřeší. I tak jsem zvědav na další knížku od Andyho..

Marabu
11.03.2018 4 z 5

Za mne dobré čtení.

trudoš
17.02.2016 2 z 5

Těšil jsem se na akční román a šel na jistotu - jenže ejhle, Dálkové ovládání, ač napsáno čtivě, překvapivě neobsahovalo nic, co bych jinak od akční tvorby čekal. Chyběly mi monstrózní výbuchy, zběsilá střelba, úniky na poslední chvíli a taky trocha nadsázky na odlehčení. V tomhle ohledu vážně nejsem moc náročný. Jenže s hrdinou jsem si nesedl už od prvních stran, takže do příběhu se mi pronikalo přeci jen komplikovaněji. Nick Stone je totiž vskutku podivuhodnou macho postavou - kvůli zachování inkognita střílí zákazníky, při první příležitosti vydírá zaměstnavatele a s internetem mu musí pomoct sedmiletá holčička. Agent k pohledání. O mnoho lépe na tom není ani zápletka, která se nečekaně promění na rodinné putování po USA. Jako by děj byl v knize jen pro formu, než že by měl co společného s napínavou gradací. Což podtrhují opakující se scény, zbytečné odbočky, nelogické zvraty a lineární vývoj, přičemž plnohodnotné zadostiučinění bohužel nepřinese ani závěr.

walkingdead
31.08.2012 5 z 5

McNab při psaní svých knih využívá vlastních znalostí daného prostředí a dost možná promítá i některé své zážitky z dob, kdy sám sloužil ve speciálních jednotkách. Dálkové ovládání je hodně drsný thriller a i po stránce surové brutality přináší do žánru něco nového. Bylo by zajímavé vidět to zfilmované. Stonea by hrál nejspíš Diesel nebo Statham...

Autorovy další knížky

Andy McNab (p)
anglická, 1959
1995  89%Konečná stanice Bagdád
2015  79%Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu
1997  81%Okamžitá akce
1999  84%Dálkové ovládání
2007  79%Zelenáč

Kniha Dálkové ovládání je v

Právě čtených2x
Přečtených64x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce55x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x