Plán úniku

Plán úniku https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379520/bmid_plan-uniku-1qi-379520.jpg 4 45 16

Nick Mason série

< 2. díl

V pokračování románu Druhý život Nicka Masona se hlavní hrdina snaží vymanit ze spárů zločineckého bosse, který zcela ovládá jeho život, zároveň však stále musí plnit smrtelně nebezpečné úkoly, aby neohrozil svoji rodinu. Nick Mason byl postaven před vskutku těžko splnitelný úkol: má se vetřít do přísně tajného federálního programu na ochranu svědků, který doposud nikdo nedokázal infiltrovat, dostat se na kobylku trojici mužů, kvůli nimž putoval jeho šéf Darius Cole na doživotí za mříže, a zlikvidovat je. Nejdřív je ovšem musí vypátrat – tyto ostře sledované osoby střeží na tajných místech čtyřiadvacet hodin denně po zuby ozbrojení maršálové federální vězeňské služby a čas ubíhá. Pokud tito tři zemřou, odejde Darius Cole ze soudní síně jako svobodný člověk. Ve snaze splnit svěřený úkol, dává Mason v sázku všechno, co má…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Exit Strategy , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
27.10.2023 5 z 5

Tyto díly se mi moc líbily

Jaruš7
03.06.2022 5 z 5

Zdařilé dílo, super.
Plán úniku je obtížnější než se může zdát. Jde o to, který z možných forem autor upřednostňuje.
Chytře sestavená po letech znovu nastolená soudní obhajoba zločinného bosse, nebo únik agenta z infiltrace zločinecké mafie.
Oba typy jsou akčně zabijácké, takže ran, krve a mordů nadmíru, tudíž uspokojivé.
Jak se excelentně daří v zemi "Svobody" přetočit zákony a jejich paragrafy je toto dílo ukázkové.
Citace:" Jste rakovinou tohoto města," pokračovala soudkyně.
"Rakovinou, kterou jsme už jednou z našeho těla vyřízli a odstranili, bohužel se ale zase vrátila a metastázovala."
"Jestliže tito svědci působili v době odhalení zmiňovaných důkazů jako placení informátoři a jestliže už tito svědci u obnoveného soudního procesu nemohou vypovídat, nemá tento soud jinou možnost než uvedené důkazy odmítnout dle pravidla o vyloučení nezákonně získaných materiálů ... Jde totiž o takzvané plody otráveného stromu."

Dobře vymyšlené superčtivo.

(Nicku, co tak jednu fušku v ČR?)


Gibis
03.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Byla jsem hodně zvědavá jak a jestli se Nicku Masonovi podaří ze všeho vybruslit a jestli se mu jeho naplánovaný únik zdaří. Bylo to čtivé, napínavé, ale já přiznávám, že moc nemusím tyhle antihrdiny. Radši mám trochu větší klaďase, i když se teda Nick snažil nevinné policisty jen těžce zranit a zabít "jen" nepohodlné svědky, protože to vlastně byli padouši :)

Wladimirski
03.04.2022 3 z 5

Nekomplikovaný, odpočinkový, lehce čtivý thriller, přímo navazující na předchozí díl. Postavy nevykreslené, napětí průměrné, konec předvídatelný. Žádná rafinovanější myšlenka či zápletka. Ale děj se odvíjí v tempu, bez nudných popisů či pasáží, přiměřeně akční. Jestli se mi do rukou dostanou další osudy Nicka Masona, pravděpodobně si je přečtu.

ErčaV.
11.03.2022 5 z 5

Druhý díl byl o dost lepší a i víc napínavější. Některé scény nebyly tak předvídatelné. Kniha se moc dobře čte.

tess.de.veles
17.05.2021 4 z 5

Musím říct, že tento druhý díl je MNOHEM lepší, než ten první...Někdo to tu okomentoval, že to byla "jízda", tak to zase z mého pohledu ne, ale rozhodně to nebylo špatný....
Tak třeba se u nás přeloží i jiné knihy od pana HAMILTONA. :-) Možná by z toho byl zajímavý seriál....film..... :-)

Mike99
12.10.2020 4 z 5

Tak to byla jízda, místy až brutální. Akorát jsem si říkal, zdali je v lidských silách dokázat to, co předvedl Sean Burke a nakonec i Nick Mason, zdali toho už není moc. A přitom SB skončí tak neslavně. Konec byl překvapivý. Uvidíme, zdali bude pokračování. Budu se těšit.

Marelzwareli
09.09.2020 5 z 5

Jízda, prostě super počtení, z Nicka se stal prozatím můj nejoblíbenější zabiják :-)

jana277
20.08.2020 5 z 5

Opäť super. Záver pripravený na ďalšie pokračovanie. Dúfam, že bude čoskoro.

davas
28.01.2020 5 z 5

Pokračování prvního příběhu zvyšuje tempo..řezba pokračuje ..vše je úplně jinak ...za 5 *a doufání,že snad u nás vyjde pokračovaní

janina66
23.08.2019 5 z 5

Oba díly se mi líbily. Jen ten konec? Vypadá to na další pokračování.

soukroma
03.08.2019 4 z 5

Dost dobré, ale spíš mužské čtení (mrtvol na celý hřbitov, zbraní nevídaně): nájemný zabiják, kterého hned v akčním začátku docela můžete začít mít rádi, pak trochu útlum (hodně postav, vazeb, nitek, nepravd, federálů, šerifů, prokurátorů) a znovu vzestup do boje tělo na tělo kdo s koho - anděl smrti I a II, anděl smrti versus šéf, až k velkolepému finále: odlétáme nikoli k lepším zítřkům, ale k novému, neznámému šéfovi (z principu předpokládaně horšího než stávajícího).

katka134
31.01.2019 5 z 5

Pokračování románu bylo opět skvělé a napínavé. Vypadá to, že Nickova divoká jízda nekončí,... doufám že bude brzy další díl, protože je to fakt dobře napsané.

novi74
24.11.2018 4 z 5

Ano, tak tohle byla další vzrušující jízda ke svobodě pro Nicka Masona, ale protože se jedná o sérii knih, s naším hrdinou se rozloučíme na cestě k "novému" životu, a netrpělivě budeme vyhlížet další díl ...

orinka3
20.10.2018 5 z 5

A zas budu muset čekat na další díl. Protože i když jsem doufala, spásný konec nepřišel a je to ještě horší než dřív. Napínavé po celou knihu, dobře psaná gangsterka.

karel9045
08.10.2018 4 z 5

Pokračování příběhu Nicka Masona je více akční než první díl, ale také méně uvěřitelné. Darius Cole jej opět úkoluje a posílá do vyloženě sebevražedných misí, ale nevím, jestli by v reálu měly šanci na úspěch. Stejně jako Druhý život Nicka Masona je ovšem i Plán úniku, v rámci žánru, dobře napsaný a neztrácí tempo. Vyjde-li tedy třetí díl v češtině, rád si ho přečtu. Jenom jedna věc mi vrtá hlavou: jak mohl šerifu Harperovi, upadnout telefon na podlahu :-)