Druhý život Nicka Masona

Druhý život Nicka Masona https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379007/bmid_druhy-zivot-nicka-masona-q2X-379007.jpg 4 62 15

Nick Mason série

1. díl >

Vraj sa treba naučiť využívať aj to, čo najviac nenávidíme. Priviazať náklad diablovi na chvost, tak sa tomu hovorí. Nick Mason vyrastal v uliciach chudobnej chicagskej štvrte, a hoci odmlada nemal ďaleko od konfliktov so zákonom, vždy sa mu akosi podarilo vyviaznuť. Až do chvíle, keď ho zlákala vidina rýchleho nelegálneho zárobku a putoval do najprísnejšie stráženého federálneho väzenia. Vonku zanechal ženu a malú dcérku, ktorá mu veľmi chýbala. Potom dostal ponuku, aká sa neodmieta. Ak svoju dušu upíše diablovi menom Darius Cole, zrušia mu doživotný trest. Dostane sa na slobodu, no musí splniť každé prianie mafiánskeho bosa, ktorý riadi svoje impérium spoza väzenských múrov. Mason dostal k dispozícii takmer všetko, o čom kedysi sníval – úžasný dom v luxusnej mestskej štvrti, rýchle auto, peniaze. Lenže napriek pozlátke nie je sám sebe pánom. Keď zazvoní mobil, vo dne v noci musí byť pripravený vyraziť a splniť rozkaz. Po krku mu idú poctiví chicagski policajti, ktorým sa vôbec nepáči, že je opäť na slobode, špinaví fízli, ktorým kazí kšefty, aj bývalí kumpáni, o ktorých vie príliš veľa. Mason sa tešil na opätovné stretnutie s rodinou, no zdá sa, že bude musieť obetovať viac ako len vlastnú slobodu, aby ochránil dcéru a neprišiel o všetko.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Second Life of Nick Mason , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
27.10.2023 5 z 5

Přestože je Nick vrah je to zajímavá postava

ErčaV.
09.03.2022 3 z 5

Je pravda že podle hodnocení jsem čekala něco z čeho si sednu na zadek, ale zase špatné čtení to nebylo. Kniha se četla dobře, děj byl zajímavý a děj zaujal.


tess.de.veles
26.04.2021 2 z 5

Tak vysoke hodnoceni??? Za co? Cekala jsem strhujici pribeh -jizdu, pri ktery vzrusenim nebudu skoro ani dychat....Ale to se bohuzel nestalo....ani to k tomu nemelo naslapnuto....
Harlan Coben oznacil hlavni postavu za jednu z nejzajimavejsich, ktera se v posledni dobe objevila....
Bohuzel, byla to nuda :-(
Nevim, jestli tomu treba neuskodil preklad ....a v originale je dej sviznejsi.....
Dve hvezdivky....vic ani nahodou....

Wladimirski
21.02.2021 3 z 5

Pěkně čtivá oddychovka, začátek vypadal dokonce na 4 hvězdičky, ale pak se objevilo pár naivních maličkostí, které jednu hvězdičku umazaly. V knize je několik zajímavých myšlenek, nad kterými stojí za to se zamyslet. Poutavé prostředí, rychlý dějový spád. Druhý díl si určitě přečtu.

Mike99
01.10.2020 5 z 5

Tak to mne hodně bavilo, okamžitě v ději, ze začátku se střídá minulost a přítomnost hlavního hrdiny N.M., zloděje, který byl ve špatnou chvíli na špatném místě s nedozírnými důsledky (trest na 25 let). Po pěti letech dostává šanci na nový život. A je to jízda, autor píše stručně, rovnou k věci, příběh je zajímavý, sice nic neotřelého, ale těšíte se na každou další stránku. A závěr? Logický, Budu se těšit na další příběhy.

Pokud se vaše naděje nevznášejí v oblacích, nemůžou se ani zřítit k zemi.

Kluk si přeje hodnou holku, která bude zlobit jenom s ním, kdežto holka si přeje zlobivého kluka, který bude hodný jenom na ni.

jana277
20.08.2020 5 z 5

Písané, príp.preložené čítavým spôsobom. Zaujalo, príjemné čítanie.

CharlesWard
13.08.2020 2 z 5

Škoda toho nepodařeného závěru...

davas
05.01.2020 5 z 5

Velice příjemné čtení ,dobrý příběh s dobře vymyšlenou hlavní postavou,která ,ač překračuje hranici zákona na všech frontách ,bude vám sympatický a všichni mu musí fandit ,protože ve skrytu duše,je to klaďas ...za mne plný počet *

Roubas
15.12.2019 4 z 5

Nick je sympaťák a má to přesně ty ingredience, který chci po akční oddechovce, která je protkaná podsvětím a drsným, mužským světem. K plnému hodnocení mi chybí víc tlačit na pilu a rozehrát větší drama se silnějšími momenty. Ale to možná ani sám autor nechtěl. Za mě spokojenost a přesně typ knihy, které mám rád.

Sirius
31.08.2019 5 z 5

totální pecka o chlapovi, který vyleze z basy o 20 let dřív... a začne dělat killera pro mafiánskýho bosse, se kterým seděl ve vězení. A on se snaží z týhle hry dostat... což sebou nese dost velký obtíže. Hamilton napsal ultimátní noirovou bombu, která se skvěle čte, nikde nedrhne. Spolu s Barronovým Izájšem asi nejsympatičnější žánrový hrdina, na kterýho jsem za dlouhou dobu na ostrově s detektivkami a thrillery narazil. Pokud máte rádi kvalitní noir a thriller, tohle by nemělo chybět ve vaší knihovně.

hanzmb
11.06.2019 5 z 5

Vynikající thriller bez zbytečných potoků krve. Přitom neztrácí nic na napínavosti a čtivosti. Snad jen ta přestřelka v lomu je trochu přes čáru. Z druhořadého zlodějíčka je tam najednou neomylný střelec. Tady bych býval od něj čekal spíš nějaké "mozkové" řešení.

katka134
13.01.2019 5 z 5

Tak to bylo nádherné čtení. Nick je moc sympatický hrdina, i když je vrah. Perfektní příběh, těším se na pokračování.

orinka3
19.10.2018 5 z 5

Velká pochvala autorovi i překladateli. Odvěké dilema přijmout nabídku "něco za něco". Tak to holt chodí na světě. Děj věrohodný, pocity Nicka rovněž. Gangsterka o tom, že nikdo není jenom zlý nebo dobrý.

karel9045
24.08.2018 4 z 5

Komorní drama o relativně malém počtu osob, které mi připomnělo Galveston Nica Pizzolatta. Oproti překombinovaným thrillerům s bombastickým finále jde o jednodušší příběh, který je však mnohem uvěřitelnější a navíc i dobře napsaný.

novi74
11.06.2018 4 z 5

Všichni víme, že svět zločinu, není jen černobílý, kdy zločinci jsou 100% padouši a policajti jsou čestní a veskrze kladní hrdinové. Někdy se stane, že právě propuštěný zloděj si získá naše sympatie a i když se nechová správně, fandíme mu v jeho boji proti „celému“ světu. Takovým sympatickým hrdinou je Nick Mason z Chicaga, který je rozhodnut využít svoji druhou šanci jak nejlépe to půjde. Ale jak už to tak bývá, budoucnost mu kazí jeho minulost, a současnost, o té raději nepřemýšlet …
Nick je ovšem bojovník a co se nedaří teď, to se mu možná povede v dalším díle Plán útěku, který vyjde v listopadu.