Ničitel – Vzpoura zoidů

Ničitel – Vzpoura zoidů https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262561/mid_nicitel-vzpoura-zoidu-262561.jpg 4 9 4

Obří vesmírná loď velikosti světadílu pluje vesmírem. Na cestě k nové Zemi má posádka strávit celé století. Na palubě jsou tisíce lidí doufající v nový začátek, a také nejmodernější roboti, kteří mají posádce pomáhat a sloužit. Během dlouhé cesty ale dojde ke vzpouře. Z robotů se stávají nemilosrdní zoidi, kteří vyhladí většinu cestujících, a zbylé lidi pronásledují jako obtížnou havěť. Čtrnáctiletý York je člověk. Jeho úkolem je stopovat, lovit a ničit zoidy. Sbírá součástky, ze kterých jsou sestrojeni, aby je pak použil na opravu posledních kusů techniky, která lidem ještě zbyla. Zoidi se ale vyvíjejí a jsou stále nebezpečnější...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Zoid , 2014


více info...

Přidat komentář

Kikulka97
27.01.2022 4 z 5

Obrovským plusem této knížky jsou nádherné ilustrace, které jsou skoro na každé stránce. I příběh mi přijde jako velmi zajímavá variace na Čapkovo R.U.R. Další výhodu, kterou vidím po dočtení prvního dílu, že i přes otevřený konec nepotřebujete pokračování (v češtině byl vydán pouze druhý díl a zdá se, že třetí už nejspíš nedovydají). Hodnotím hodně dobře i překlad, který díky spoustě nových druhů rostlin a zvířat určitě nebyl jednoduchý.
A určitě je to příběh, v kterém si najdou něco starší i mladší čtenáři.

Renda698
08.11.2020 5 z 5

nádhera krása


vatina
11.11.2019 4 z 5

Překvapivě velmi čtivá a příjemná kniha.. Škoda že posledního dílu se nedočkáme..

anebar
22.09.2019 4 z 5

I když je kniha určena pro mladší diváky, zaujala mě doprovodnou kresbou k příběhu. Bez ní by však kniha ztratila hodně na atraktivitě. Nebýt českého překladu, který byl směřován na mladší diváky, vůbec bych nepoznala, že jde o knihu pro mládež.
Zajímavý příběh, který vám pomůže vypnout mozek od práce a představit si, jaká může být budoucnost.

Kniha Ničitel – Vzpoura zoidů je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x